ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση με ρεκόρ, 3-1 ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάχοβ με γκολ στο 30' "καθάρισε" νωρίς για τον ΠΑΟΚ την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 3-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες.

Ούτε το ροτέισιον στο Περιστέρι έβγαλε τον ΠΑΟΚ από τον δρόμο των επιτυχιών. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με 3-1 του Ατρομήτου, έκανε την 13η σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις και πέρασε με πανηγυρικό τρόπο στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ουσιαστικά, το όποιο άγχος για την πρόκριση (μετά το 2-0 της Τούμπας)… εξαφανίστηκε στο 30’, όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό Σάχοβ-Κουλούρη, ο Ουκρανός άνοιξε το σκορ και έφτασε τα πέντε γκολ εφέτος (όλα στο Κύπελλο), βάζοντας πλώρη για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να προηγηθεί λίγο νωρίτερα, σε σουτ του Ντιγκινί, πίεσε αρκετά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν και πέρασαν στο παιχνίδι Βασιλακάκης και Κωτσόπουλος (άφησε πολύ καλές εντυπώσεις) και κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά, όμως το πανέμορφο σουτ του Κάνιας στο 67' έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή. Ήρθε και ένα τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ από τον Κουλούρη και το ματς τελείωσε με τον Πασχαλάκη να έχει βάλει στοπ στις απόπειρες των παικτών του Κάναντι να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Καλή παρουσία είχε ο Αζεβέντο που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, ενώ το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο Μουλέν.

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς(Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) & Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος:Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Σάκιτς, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (73΄ Κυριακίδης), Μπρούνο, Ντιγκινί (46΄ Βασιλακάκης), Ντάουντα (46΄ Κωτσόπουλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος (57΄ Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέντο, Κάνιας, Σάχοβ (75΄ Μουλέν), Πέλκας (61΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Μακ, Κουλούρης.

Γκολ: 54΄ Βασιλακάκης / 30΄ Σάχοβ, 67΄ Κάνιας, 79΄ Κουλούρης

Κάρτες: 24' Μπουσούλατζιτς, 60' Σάκιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Νταμίρ Κάναντι, έχοντας τις τρεις αναγκαστικές απουσίες των δανεικών από τον ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας), παρέταξε τον Ατρόμητο με αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, προέβη σε έξι σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Μίρκοβιτς αντί του Γιαννιώτη, με τους Σάκιτς, Καρασαλίδη, Ρισβάνη, Κιβρακίδη τετράδα στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Ούμπιδες-Μπουσουλάτζιτς ως αμυντικοί χαφ, με τον Μπρούνο μπροστά τους ως επιτελικό μέσο και τους Νάτσο (δεξιά)-Ντιγκινί (αριστερά) στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντάουντα.

Αλλαγές έκανε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, διατηρώντας όμως τον Πασχαλάκη στην εστία. Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα έκανε ο Αζεβέντο, παίζοντας για πρώτη φορά ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Μάτος δεξιά και τους Βαρέλα-Μαλεζά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Κάνιας με τον Σάχοβ, με τον Πέλκα μπροστά τους ως "δεκάρι". Στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Μακ, στο δεξί ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης. Το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό στο ξεκίνημα. Ο Ατρόμητος μπήκε με πιο επιθετικές διαθέσεις, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο, στο πρώτο 20λεπτο δεν έβρισκε τρόπους για να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, που βολευόταν με το αργό τέμπο και προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό με κυκλοφορία της μπάλας.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μετά το πρώτο 20λεπτο που δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, ο Ατρόμητος είχε δύο καλές στιγμές, στο 22΄ και στο 26΄. Αρχικά έγινε επικίνδυνος με ένα πλασέ του Μπουσούλατζιτς από το ημικύκλιο της περιοχής, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση από την δεξιά πλευρά. Στη συνέχεια, στο 26ο λεπτό ο Μπρούνο έκλεψε από τον Αζεβέντο από δεξιά, πάσαρε στον Ντιγκινί κι αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΣΑΧΟΒ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Στο χρονικό σημείο που ο Ατρόμητος είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και είχε δύο αξιόλογες ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς, με γκολ του Σάχοβ. Ο Ουκρανός μέσος πέρασε κάθετη πάσα στον Κουλούρη στην περιοχή, αυτός πάτησε έξυπνα την μπάλα και του την έστρωσε με τακουνάκι, για να πλασάρει ιδανικά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, στη γωνία του Μίρκοβιτς.

Με το γκολ του Σάχοβ, το οποίο ήταν το 5ο του στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου και δεύτερο στην προημιτελική φάση κόντρα στον Ατρόμητο (είχε κάνει το 2-0 στην Τούμπα), ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση, καθώς ο Ατρόμητος χρειαζόταν τέσσερα γκολ στα 60 λεπτά που απέμεναν, για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ο ρυθμός έπεσε στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όπου δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ατρόμητο να μην δείχνει σημάδια αντίδρασης και τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Ατρόμητο. Ο Νταμίρ Κάνατι, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι η πρόκριση είχε κριθεί, έβγαλε Ντιγκινί και Ντάουντα, βάζοντας στο παιχνίδι τους Βασιλακάκη και Κωτσόπουλο. Η πρώτη καλή φάση στο β΄ μέρος σημειώθηκε στο 48΄, με κεφαλιά του Κωτσόπουλου που πέρασε άουτ.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο 54ο λεπτό, ο Ατρόμητος που είχε μπει καλύτερα στο β΄ ημίχρονο, ισοφάρισε σε 1-1 με σκόρερ τον Βασιλακάκη. Ο Μπουσούλατζιτς μετά από εξαιρετική πάσα του Βασιλακάκη δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε τετ-α-τετ, ο Κωτσόπουλος ξέφυγε από αριστερά "τσιμπώντας' την μπάλα από τον Μάτος, σέντραρε αμέσως και ο Βασιλακάκης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας το δεύτερο γκολ της ανατροπής με κυριαρχία στο γήπεδο. Στο 58΄ έγιναν αλλεπάλληλα σουτ με το τελευταίο του Ούμπιδες να κοντράρει. Στο 61΄ ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Μπίσεσβαρ αντί του Πέλκα γιατί η ομάδα του δεν κρατούσε καθόλου την μπάλα χάνοντας τον έλεγχο του ρυθμού. Στο 66΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ατρόμητος, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μαλεζάς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το τελευταίο σουτ του Κωτσόπουλου.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΜΕ ΚΑΝΙΑΣ

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, στο σημείο που ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πήρε και πάλι το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 67ο λεπτό ο Κάνιας, μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ, έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο του για φέτος και το δεύτερο συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς είχε πετύχει και ένα πέρσι κόντρα στην ΑΕΛ στην Τούμπα και πάλι με σουτ εκτός περιοχής. Μετά το γκολ του Ισπανού ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε ξανά.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΣΙΣΤ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Στο 79ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ, με τον Κουλούρη να βρίσκει δίχτυα μετά από αρκετό καιρό (από τις 10 Δεκεμβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό), έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μπίσεσβαρ, που ήταν η δεύτερή του στο παιχνίδι, μετά την πάσα στο γκολ του Κάνιας. Ο Ολλανδός έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Κουλούρη και ο νεαρός επιθετικός βγήκε ολομόναχος σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Μίρκοβιτς, τον οποίο νίκησε πλασάροντας εύστοχα. Χαρακτηριστικός ήταν ο πανηγυρισμός του Κουλούρη, ο οποίος προσποιήθηκε ότι πέταξε από πάνω του την γκίνια.

Στο 82΄ μια κεφαλιά του Μπρούνο δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ενώ στο 87΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση μια κοντινή κεφαλιά του Κωτσόπουλου. Στο 89΄ ο Πασχαλάκης έκανε εκ νέου δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Ούμπιδες, διατηρώντας το 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα (ένα νέο σουτ του Ούμπιδες στις καθυστερήσεις έφυγε ψηλά άουτ), με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άνετα την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου στο 26', με το πλασέ του Ντιγκινί που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Αυτή η φάση έγινε στο 0-0 και αν έμπαινε το γκολ θα μπορούσε να δημιουργήσει προβληματισμό στον ΠΑΟΚ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η διαιτησία του Στυλιαρά με λάθη, κυρίως σε φάουλ που δόθηκαν λάθος (αγκωνιά Σάκιτς σε Αζεβέντο), άλλα που δεν δόθηκαν (σκαμνάκι του Αζεβέντο στον Μπρούνο) και κάρτες που δεν υπέδειξε (κίτρινη στον Μάτος).

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σάχοβ. Άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και ουσιαστικά τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση. Επίσης, είχε συνολικά πολύ θετική παρουσία στη μεσαία γραμμή.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δεύτερο ημίχρονο. Ήταν συναρπαστικό. Σε αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Κάναντι τον Ατρόμητο, και ο ΠΑΟΚ όμως έβγαλε επιθέσεις, με τον Μπίσεσβαρ να τον βοηθάει επιθετικά, με τις δύο ασίστ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η κακή λειτουργία του Ατρομήτου μπροστά από τους στόπερ. Και στα δύο γκολ, Σάχοβ και Κάνιας κινήθηκαν ανενόχλητοι στον άξονα, ενώ εκτεθειμένη έμεινε η άμυνα των γηπεδούχων και στη φάση του γκολ του Κουλούρη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ