ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόκριση με άγχος για την Ξάνθη, 1-1 με τον Αγροτικό

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΞΑΝΘΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ξάνθη, Αγροτικός EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 1-1 στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα. Προηγήθηκαν με τον Νιέτο οι ακρίτες, ισοφάρισαν με πέναλτι οι Θεσσαλονικείς.

Για τον 4ο όμιλο του Κυπέλλου, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η Ξάνθη φιλοξενήθηκε στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα. Οι ακρίτες με νίκη και ισοπαλία θα έπαιρναν την πρόκριση, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη. Με το 1-1, τελικά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εξασφάλισε την πρόκριση για τους "16" του θεσμού.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο. Έκανε αρκετές τελικές, δίχως ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Στο 5' η εκτέλεση φάουλ από τον Νιέτο κατέληξε στα χέρια του Γουναρίδη, ο οποίος στο πρώτο μισό είχε μπόλικη δουλειά. Οι σέντρες των Γουάλας (8') και Παπαγεωργίου (10') δεν είχαν τύχη, αφού ο κίπερ των γηπεδούχων μάζεψε σταθερά.

Στο 16ο λεπτό το σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 22' από την εκτέλεση κόρνερ του Νιέτο ο Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά, υπό πίεση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Οι ακρίτες συνέχιζαν να πιέζουν τους "πράσινους", έχοντας το σουτ του Π. Ορφανίδη στο 23' που πέρασε πάνω από το δοκάρι, αλλά και το δυνατό σουτ του Λισγάρα στο 38', που υποχρέωσε τον Γουναρίδη να μπλοκάρει δύσκολα, με διπλή προσπάθεια.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΞΑΝΘΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΞΑΝΘΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με σκοπό να σημειώσουν γρήγορο γκολ. Το σημείωσαν στο 56', όταν ο Χατζής έδωσε άθελά του στον Νιέτο και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς έχασε η ομάδα της Θράκης στο 62', όταν από πάσα του Τριάδη, ο Π. Ορφανίδης έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Αγροτικός από κέρδισε πέναλτι στο 66'. Ο Παπαγεωργίου έκανε χέρι και στο 67' ο Τριανταφυλλάκος ισοφάρισε σε 1-1. Έπιασε άγχος την Ξάνθη και είναι αξιοσημείωτο πως ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς βασικούς παίκτες, για να διατηρηθεί έστω η ισοπαλία. Οι "πράσινοι" πίεσαν αρκετά μέχρι το 80', αλλά από εκείνο το λεπτό και μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σπάσουν το ρυθμό και να κρατήσουν το 1-1.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ν. Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Γκέκας (65' Φελίπε), Θεοδωρίδης (71' Τεγούσης), Γκέσιος, Πάλλας (58' Πάτο), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Χατζής, Τριανταφυλλάκος.

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (61' Τριάδης), Νιέτο (79' Σολτάνι), Ορφανίδης Π. (73' Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Παρασίου (Ημαθίας)

Πρόκριση με άγχος για την Ξάνθη, 1-1 με τον Αγροτικό

Τα στατιστικά του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 (2-0)

2. Ξάνθη 4 (4-3)

3. Αγροτικός 4 (3-3)

4. ΑΕΛ Καλλονής 0 (2-5)

* ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ Καλλονής παίζουν την Πέμπτη (15/12, 17.00).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ