ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προδόθηκε με αυτογκόλ ο ΟΦΗ, 1-0 η Ξάνθη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
Σολτάνι, Ξάνθη, ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στα Πηγάδια, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου. Ο Μητρόπουλος με αυτογκόλ στο 40' καθόρισε την έκβαση του ματς. Δύο δοκάρια είχαν οι ακρίτες.

Κατά κράτος καλύτερη ήταν από τον ΟΦΗ η Ξάνθη στο πρώτο μέρος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε βασικούς παίκτες, ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός των Κρητικών, Μηνάς Πίτσος, αποφάσισε να ξεκουράσει ουκ ολίγες από τις πρώτες επιλογές. Υπενθυμίζεται ότι για τους Ηρακλειώτες εκτός έμειναν οι Οστοιτς, Ράντι Κοιλιάρας, Βουό, Μιλοσάβλιεφ, Αντουκόρ και Χαντί.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Προδόθηκε με αυτογκόλ ο ΟΦΗ, 1-0 η Ξάνθη
Προδόθηκε με αυτογκόλ ο ΟΦΗ, 1-0 η Ξάνθη

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στα πρώτα λεπτά βέβαια πίεζαν χωρίς να κάνουν ευκαιρία, αλλά στο 40' ήρθε το 1-0 και μάλιστα με αυτογκόλ. Ο Ντε Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Λάζιτς που έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μητρόπουλος άθελά του με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα τέρμα που το άξιζαν οι ακρίτες με βάση τη συνολική τους παρουσία.

Στο 42' θα μπορούσαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, αλλά η λόμπα του Σολτάνι μέσα από την περιοχή, απέναντι στον εξουδετερωμένο Δαύκο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το 45λεπτο, με τον ΟΦΗ να αδυνατεί να απειλήσει, έχοντας μονάχα ένα μακρινό σουτ του Χίσι που πέρασε άουτ, στο 26'.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στα πρώτα λεπτά του β' μέρους. Νέο δοκάρι για την 2η στη βαθμολογία της Super League Ξάνθη, αυτή τη φορά στο 48' με εξαιρετική ενέργεια και σουτ από τον Χαμζά Γιουνές. Και αυτό στο οριζόντιο. Από το 60' και μετά ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα και να έχει τη μπάλα υπό την κατοχή του, ανεβάζοντας το ποσοστό. Εικόνα που δεν άρεσε τόσο πολύ στους λιγοστούς οπαδούς της Ξάνθης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ για την ισοφάριση χάθηκε στο 70'. Γυριστό του Μητρόπουλου μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε προσωρινά, από κοντά ο Μάνος αιφνιδιάστηκε και δεν κατέστη εφικτό να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Σε αυτά τα λεπτά οι "μελανόλευκοι" δεν είχαν καμία σχέση με την προβληματική τους εικόνα στο πρώτο 45λεπτο. Ο Λουτσέσκου βλέποντας ότι έχει ανέβει ο ΟΦΗ, έριξε στο ματς έναν ακόμα βασικό, τον Βασιλακάκη.

Από το 72' και μετά άρχισε να "σβήνει" η υπεροχή του ΟΦΗ, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης. Σε όλο το τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο, όχι όμως ότι απειλήθηκε σοβαρά η εστία τους, αν εξαιρέσουμε την κεφαλιά του Λάζιτς στο 75', όταν η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δαύκου, αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Τριάδη στο 88' που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ανοιχτοί λογαριασμοί λοιπόν ενόψει της ρεβάνς. Μπορεί το 1-0 να δίνει τον τίτλο του φαβορί στην Ξάνθη, όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς του "Γεντί Κουλέ".

Σημειώνεται ότι ντεμπούτο για τον ΟΦΗ έκαναν οι Παντίδος και Πάγκαλος.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (62' Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80' Τριάδης), Λάζιτς, Ράνος, Γιουνές (67' Βασιλακάκης).

ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης, Νάστος, Χίσι, Μητρόπουλος, Βρεττός (80' Μπουρσέλης), Μάνος, Πάγκαλος (72' Όγκμποε).

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Χούσκογλου (Θράκης)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ