ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πεντάρα στο Παγκρήτιο για τον Παναιτωλικό και πρόκριση στους "16"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός πέρασε από το Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, επικρατώντας άνετα με 5-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί με την Ξάνθη.

Ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο στο χορτάρι. Ο Παναιτωλικός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Εργοτέλη, ο οποίος ήθελε νίκη με τουλάχιστον δυο γκολ διαφορά για να περάσει στους "16" του Κυπέλλου, όμως έφυγε με πέντε γκολ στην πλάτη από τον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Το τελικό 5-0 υπέρ της ομάδας του Αγρινίου καταδεικνύει και την διαφορά δυναμικότητας, με τους Ηρακλειώτες να αγνοούν τη νίκη φέτος είτε στο πρωτάθλημα είτε στο Κύπελλο σε οκτώ επίσημα ματς. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στον επόμενο γύρο ως δεύτεροι με έξι βαθμούς, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους στον θεσμό, ενώ την πρώτη θέση πήρε η Ξάνθη με το απόλυτο σε τρεις αγώνες.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Πεντάρα στο Παγκρήτιο για τον Παναιτωλικό και πρόκριση στους "16"
Πεντάρα στο Παγκρήτιο για τον Παναιτωλικό και πρόκριση στους "16"

ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Εργοτέλη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχει κατοχή μπάλας 70%, να είναι πιο ορεξάτος στην επίθεση, αλλά να μην βρίσκει τρόπους να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κυριακίδη. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι τηρούσαν στάση αναμονής, πρωτίστως ήθελαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθέν τους και να απειλήσουν στην κόντρα.

Η ομάδα του Τάκη Γκώνια είχε 2-3 καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που κατάφεραν οι Αγρινιώτες στο 39ο λεπτό. Ο Μπεχαράνο έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, έγινε το παράλληλο γύρισμα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Μάρκος Πάουλο Γκόμες και εκείνος με δεξί πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χανιωτάκη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν στις δάφνες του ενός τέρματος και ήθελαν να κυνηγήσουν περισσότερα, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Όπερ και εγένετο, με το σκορ να ανοίγει, αφού οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν άκρως αποτελεσματικοί και όποτε βρίσκονταν σε θέση βολής, έβρισκαν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Εξ ου, λοιπόν, το τελικό 5-0 για τον Παναιτωλικό, που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του μέσα στο Παγκρήτιο.

Οι Ρόσα και Κλέσιο στο 65' και στο 66' πέτυχαν δυο γρήγορα γκολ για τους φιλοξενούμενους, τελειώνοντας μια και καλή το παιχνίδι. Ο πρώτος με καλοζυγισμένη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντίας που έγινε από τα δεξιά και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ. Ο Μάζουρεκ που είχε περάσει αλλαγή, σημείωσε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του με σουτ (74'), για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 ο Κλέσιο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ως στόχο το Κύπελλο, αφού κύριο μέλημά τους είναι το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το τοπικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Δευτέρα (4/12), ενώ την Κυριακή (3/12) ο Παναιτωλικός παίζει στην Φθιώτιδα με τη Λαμία για την Super League Σουρωτή, έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της πρόκρισης στους "16" του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας):Χανιωτάκης, Αγγελόπουλος, Μπουρσέλης (35' Σταμόπουλος), Βογιατζής, Μαζουλούξης, Εντιαγιέ (59' Έφορντ), Μανουσάκης, Ιατρούδης, Λυδάκης (66' Κυριακίδης), Κυριαλάνης, Δουλγεράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):Κυριακίδης, Ροντρίκες, Χαντάκιας (55' Μιχάι), Τσοκάνης, Μύγας, Μπεχαράνο, Γκόμες, Μοράρ (61' Μάζουρεκ), Ρότσα (70' Μπεχαράνο), Ντίαζ, Μπακούι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Ξάνθη 9 βαθμοί

Παναιτωλικός 6 βαθμοί

Πανσερραϊκός 3 βαθμοί

Εργοτέλης 0 βαθμοί

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ