ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Γκαμπριέλ Τσάβες να "ζωγραφίζει" στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε εντός έδρας με 1-0 την Κέρκυρα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων, στο δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. (VIDEO)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν φανερά ανώτερος της Κέρκυρας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Γκαμπριέλ Τσάβες που έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν αυτός που σέρβιρε το γκολ στον Ακόστα και έδωσε μία μίνι ρεβάνς για την ήττα του πρωταθλήματος.

Οι Ηπειρώτες ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ανώτεροι από τους Φαίακες, και ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική ημέρα τον κομαντάντε... Τσάβες που "ζωγράφιζε" με τις εμπνεύσεις του, στους "Ζωσιμάδες".

Η Κέρκυρα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης σε παθητικό ρόλο, προσπάθησε μετά την είσοδο του Χαβίτο να αλλάξει την οικονομία της, αλλά μπλέχτηκε στα δίχτυα των γηπεδούχων, οι οποίοι έλεγχαν με εξαίρεση κάποια νεκρά διαστήματα, το ρυθμό του αγώνα.

Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν διαφορετική από αυτή τους πρωταθλήματος πριν τέσσερις ημέρες, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων Ζωσιμάδες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σωτηρίου, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Κρητικός (84' Ηλιάδης), Μανιάς, Τσουκαλάς (77' Γιάκος), Μπέριος, Τσάβες (75' Αυγενικού), Ναδάλες.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης (59' Ζορμπάς), Καϊκούτ, Ρόχας (46' Χαβίτο), Σάντσες, Ομπράντοβιτς (46' Μαρκόφσκι), Ντιμιτρόβσκι, Κανακούδης, Κρητικός.

ΓΚΟΛ: 13' Ακόστα

Θυμηθείτε το live του αγώνα

Υπακοή στις διαταγές του Τσάβες

Η αναμέτρηση στα Ιωάννινα μεταξύ των δύο ομάδων της Super League ξεκίνησε με πρωτοβουλία των γηπεδούχων, οι οποίοι έφτασαν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Μανιά, ύστερα από καταπληκτική πάσα του Τσάβες, αλλά ο πρώτος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη στο τετ-α-τετ που είχαν.

Ο Τσάβες σέρβιρε ξανά στο 13' και αυτή τη φορά την μπάλα παρέλαβε ο Ακόστα που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ που δέχτηκαν και παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο μετά από τρία λεπτά, αλλά το σουτ του Τσουκαλά πέρασε αόυτ.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας δεν προέβαλλαν αντίσταση και περιορισμένοι στον παθητικό ρόλο τους είδαν τον Μανιά στο 24', πάλι μετά από έμπνευση του Τσάβες, να αποτυγχάνει να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 27' με τον Καϊκούτ, αλλά ήταν ανεπιτυχής όπως και αυτή του Ομπράντοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με τον Τσάβες να έχει κέφια και να μοιράζει την μπάλα κατά βούληση δεξιά και αριστερά, όπως στην περίπτωση του Τσουκαλά στο 48', με τον Κουτζαβασίλη να απομακρύνει για ακόμη μία φορά τον κίνδυνο.

Όταν δεν ήταν ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, ήταν το δοκάρι που στεκόταν εμπόδιο, όπως στην κεφαλιά του Μανιά δύο λεπτά αργότερα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής επέμεινε και στο 61' αλλά αυτή τη φορά πάλι ο Κουτζαβασίλης, τον νίκησε για ακόμη μία φορά με την Κέρκυρα να υπενθυμίζει με σουτ του Χαβίτο ένα λεπτό αργότερα ότι υπάρχει και αυτή στην αναμέτρηση.

Οι πολλές αλλαγές της Κέρκυρας έριξαν το ρυθμό και να τον ανεβάσουν εκ νέου ανέλαβαν πάλι οι γηπεδούχοι, με τον Γιάκο να χάνει καλή ευκαιρία στο 80'.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΑΣ Γιάννινα 3

ΠΑΟΚ 0 (χωρίς αγώνα)

Απόλλων Καλαμαριάς (χωρίς αγώνα)

Κέρκυρα 0

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ