ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-0

ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε με 6-0 την Καλλιθέα στην Τούμπα και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ανατρέποντας το 0-2 του πρώτου αγώνα. Χατ-τρικ ο Αθανασιάδης, παρθενικό γκολ ο Κατσουράνης.

Ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του ΠΑΟΚ βγήκε την Πέμπτη (24/1) στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και ο "Δικέφαλος" επικράτησε 6-0 της Καλλιθέας παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Χατ τρικ σημείωσε ο Αθανασιάδης, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Κατσουράνης -το πρώτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ- Λάζαρ και Λόρενς με πέναλτι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε την επανεμφάνισή του σε παιχνίδι του "Δικεφάλου" μετά από 2,5 μήνες και η Τούμπα σείστηκε την στιγμή που ο Ουρουγουανός πέρασε στο γήπεδο.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης (61' Γκαρσία), Λάζαρ (61' Κίτσιου), Λόρενς (Ρομπέρ 61'), Σαλπιγγίδης, Αθαναασιάδης.

Καλλιθέα (Παπακώστας): Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75' Ματσούκας), Καλτσάς (68' Κατσικογιάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ (46' Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ.

Κίτρινες κάρτες: Αρβανίτης, Μαρουκάκης

Κόκκινες κάρτες: Βιγιαρέχο

Σκόρερ: Αθανασιάδης 6', 41, 56', Λάζαρ 12', Λόρενς 38', ΄Κατσουράνης 43'

Το ματς

Όπως αναμένονταν ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο ματς και μόλις στο 6' μετά από σέντρα του Λίνο και κεφαλιά πάσα του Λόρενς, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη ο οποίος από κοντά με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στην γωνία του Κατσούλη. Ο "Δικέφαλος" συνέχισε στο ίδιο τέμπο και πίεζε ασφυκτικά την άμυνα της Καλλιθέας. Ετσι δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ. Στο 12' ο Λόρενς σέντραρε και ο Λάζαρ με κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κατσούλη, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς.

Ο Λόρενς στο 16' παραλίγο να χριστεί σκόρερ, μετά από συρτή πάσα του Λάζαρ παράλληλα στην εστία της Καλλιθέας. Στο 28' ο Ιντζίδης φλέρταρε με το γκολ, μετά από κεφαλιά που έπιασε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα της Καλλιθέας και απομακρύνθηκε. Ο Κατσουράνης βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι στο 30', όμως, το σουτ που έπιασε αποκρούστηκε από τον Κατσούλη, ενώ στο 32' ο Αθανασιάδης σκόραρε αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Η καθοριστική φάση και η... λήξη του ματς

Στο 36΄ουσιαστικά τελείωσε το ματς, όταν μετά σύγχυση στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κατσικά, ο οποίος πλάσαρε, ο Βιγιαρέχο απέκρουσε με το χέρι την μπάλα πάνω στην γραμμή, ο διαιτητής τον απέβαλλε και έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Λόρενς ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε στο 38', έγραψε το 3-0 και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. Ο Αθανασιάδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 41' διεύρυνε τον δείκτη του σκορ και στο 43' ο Κατσουράνης σημείωσε το 5-0.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε αφού ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ωστόσο, ο Κατσουράνης στο 56' βρήκε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ γλίστρησε, αλλά η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Αθανασιάδη που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 6-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Κλάους δεν κατάφερε από το ύψος του πέναλτι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 61' ο Γκαρσία έζησε για ακόμη μία φορά μεγάλες στιγμές στην Τούμπα.

Ο Ουρουγουανός έκανε την επανεμφάνισή του σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ και ο κόσμος του "Δικεφάλου" του έδειξε και πάλι πόσο τον λατρεύει. Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Μαρουκάκης βρέθηκε σε θέση βολής, ο Κωνσταντινίδης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, όμως, ο διαιτητής δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν ένα ακυρωθέν τέρμα μετά από σουτ του Γκαρσία και πλασέ του Σαλπιγγίδη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ