ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος στους "4", 20 χρόνια μετά

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος στους "4", 20 χρόνια μετά

Η προηγούμενη φορά που Πανιώνιος και ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου ήταν τη σεζόν 1997-1998, όταν τελικά οι "κυανέρυρθροι" κατέκτησαν το τρόπαιο. Το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEO)

Πάνε 20 χρόνια από την τελευταία φορά που ΠΑΟΚ και Πανιώνιος βρέθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τη σεζόν 1997-98, όταν και πάλι η σειρά των αγώνων βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν πρώτα στη Νέα Σμύρνη και ακολούθως να έχουν την ρεβάνς στην Τούμπα.

Τότε οι "κυανέρυθροι" είχαν πάρει την πρόκριση και μετά από ενάμιση μήνα και το Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό (παρόντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου) τον Παναθηναϊκό με γκολ του Ναλιτζή.

Για να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος του Χρήστου Εμβολιάδη χρειάστηκε μία νίκη με σουτ-γκολ του Βόκολου στο 90' στο πρώτο ματς και ένα γκολ του Ναλιτζή, πάλι με σουτ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Άγγελου Αναστασιάδη είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά του Βρύζα στο 82', όμως, δεν υπήρχε χρόνος για να κυνηγήσει άλλα δύο τέρματα.

Ας θυμηθούμε την ταυτότητα εκείνων των δύο αγώνων:

(4/3/98) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 1-0

Εισιτήρια: 2.217

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσα, Βόκολος, Κατσαμπής (37’ Παϊτέρης), Φύσσας, Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (86’ Κάφαλης), Αντώνας (65’ Μπέργκερσεν)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος (62’ Κουλακιώτης), Φρατζέσκος (73’ Κομίνχες), Τουρσουνίδης, Μαραγκός, Βελής, Καφές (45' Κολομπούρδαε), Βρύζας

Σκόρερ: 90’ Βόκολος

(18/3/98) ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

Εισιτήρια: 20.345

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες (58' Βελής), Σιδηρόπουλος, Τασιόπουλος (26’ Μαραγκός), Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος, Κουλακιώτης (45’ Βρύζας), Φρατζέσκος, Νάγκμπε, Κομίνχες, Κόβατς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσα, Βάσμπεργκ, Κατσαμπής (30’ Πάίτέρης), Φύσσας, Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (50’ Μητσιόπουλος), Ναλιτζής (89’ Αντώνας)

Σκόρερ: 82’ Βρύζας-23' Ναλιτζής

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ