ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με αριθμούς από το παρελθόν

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με αριθμούς από το παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός θέλει το... 4-2 σε προκρίσεις επί του Δικεφάλου σε ημιτελική φάση. Διαβάστε στατιστικά και στοιχεία που συνοδεύουν τα παιχνίδια των δυο ομάδων για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με γηπεδούχο αυτή τη φορά τον "Δικέφαλο", η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ παρουσίασε στατιστικά και στοιχεία που συνοδεύουν τα παιχνίδια των δυο ομάδων για τον θεσμό του Κυπέλλου. Αναλυτικά:

Δέκατη διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδος για την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Οι έξι από τις δέκα είναι για ημιτελική φάση του θεσμού, με την ομάδα της Αθήνας να έχει μέχρι τώρα το προβάδισμα με τρεις προκρίσεις έναντι δύο του "Δικεφάλου".

Την πρώτη φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε διπλό ημιτελικό, την σεζόν 1981-82, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Τούμπα με 1-0 αλλά κατάφερε με νίκη στην Λεωφόρο με 2-0 να πανηγυρίσει αυτός την πρόκριση. Την σεζόν 1984-85 o ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με νίκη 4-0 στο γήπεδο της Τούμπας, αφού ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στην Αθήνα.

Οι δύο τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε διπλά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος, η πρόκριση δεν κρίθηκε στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά χρειάστηκε παράταση στο τελευταίο τους ματς και πέναλτι στο αμέσως προηγούμενο. Οι προκρίσεις ήταν και τις δύο φορές με την πλευρά του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ το 2007 και στην Τούμπα το 1993-94.

Το 2006-07 είχαν βρεθεί στα προημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα της Αθήνας να παίρνει την πρόκριση με γκολ του Μάντζιου στην παράταση με 3-1, αφού στην κανονική διάρκεια είχε καλυφθεί το 2-1 που είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το 1993-94 για τους “16” του θεσμού οι δύο αναμετρήσεις τελείωσαν 0-0 και στην δεύτερη της Θεσσαλονίκης, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός στην διαδικασία των πέναλτι και πήρε την πρόκριση με σκορ 5-4.

Δυο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε τελικό οι δύο ομάδες, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο αναμετρήσεις, η μια για τους “16” του θεσμού και η άλλη για τους "8".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ