ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Άρης 1-1: Δίκαιη ισοπαλία σε "ήρεμο" ντέρμπι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΠΑΟΚ κι Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέλκας με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 25', ο Ματέο Γκαρσία ισοφάρισε στο 45'+2'. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κίτσιου στο 59'. (VIDEOS)

Ίδιο αποτέλεσμα (1-1) με την τελευταία τους συνάντηση πριν από 1655 ημέρες στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (για τη Super League τότε) έφεραν ΠΑΟΚ κι Άρης.

Αυτή τη φορά το ματς διεξήχθη στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δημήτρης Πέλκας με εκτέλεση πέναλτι στο 25ο λεπτό - έπειτα από αφελές χέρι του Χαμζά Γιουνές σε σέντρα του Ομάρ Ελ Καντουρί - άνοιξε το σκορ, ο Ματέο Γκαρσία ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό (δίκαιο) αποτέλεσμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Ρέι (έτσι κι αλλιώς ο Πασχαλάκης εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής για τη χειρονομία τους προς τους οπαδούς του ΟΦΗ) για να υπερασπιστεί την εστία του, ο Κίτσιου (μοναδικός "επιζών" σε τέτοιου είδους ντέρμπι μετά από 1655 ημέρες) στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Τόσκα στο αριστερό κι ενδιάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χατσερίντι και Κρέσπο. Το αντίστοιχο δίδυμο στους χαφ αποτελείτο από τους Σάχοβ και Βέρνμπλουμ, ο Ζαμπά ήταν στο δεξί "φτερό", ο Ελ Καντουρί στο αριστερό κι ο Πέλκας σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.

ΠΑΟΚ - Άρης 1-1: Δίκαιη ισοπαλία σε "ήρεμο" ντέρμπι

Ο Πάκο Ερέρα από την πλευρά των φιλοξενούμενων διατήρησε τον Χουλιάν Κουέστα στη θέση του τερματοφύλακα, έβαλε Ούγκο Σόουζα στο δεξί αμυντικό άκρο, τον Μενέντεθ στ' αριστερό κι ενδιάμεσά τους ως κεντρικό δίδυμο τους Μάβραϊ (ντεμπούτο) και Βέλεθ. Το αντίστοιχο δίδυμο στους χαφ αποτελείτο από τους Σιώπη και Ματίγια. Ο Κολάσο κινήθηκε σε πιο οργανωτικό ρόλο, οι Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία ήταν στα "φτερά", ο Γιουνές στην κορυφή.

ΠΑΟΚ - Άρης 1-1: Δίκαιη ισοπαλία σε "ήρεμο" ντέρμπι

1. Η ΑΠΕΡΙΣΚΙΨΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΕΣ ΧΑΜΖΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και ήταν οφθαλμοφανές ότι πατούσε καλύτερα από τον Άρη. Η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς εικοσιπέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Δεν ήταν αποτέλεσμα κάποια φανταστικής ενέργειας. Ήταν αποτέλεσμα εκμετάλλευσης των λαθών των "κιτρίνων". Αρχικά του Σιώπη, ο οποίος καθυστέρησε ν' απομακρύνει κι έχασε την μπάλα από τον Ελ Καντουρί.

Έπειτα, ο Χαμζά Γιουνές που γύρισε να καλύψει, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο. Η κίνησή του Τυνήσιου να μπλοκάρει με το χέρι (εντός περιοχής) τη σέντρα του Μαροκινού κρίνεται επιεικώς αφελής κι απερίσκεπτη. Η άμυνα του Άρη ήταν οργανωμένη, δεν έβγαινε κάποιος μόνος του με τον Χουλιάν Κουέστα. Ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ του Άρη κι άνοιξε το σκορ.

2. Ο ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΣΤΟΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ) ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Από λάθος στην (αντίπαλη αυτή τη φορά) άμυνα προέκυψε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Γεβγέν Χατσερίντι απομάκρυνε άτσαλα κι απρόσεκτα πάνω στον συμπαίκτη του, Στέλιο Κίτσιου, κι έδωσε την ευκαιρία στον Χαμζά Γιουνές να πάρει την "εκδίκησή" του. Όχι άμεσα (με γκολ), αλλά έμμεσα με ασίστ.

Ο Αφρικανός μπήκε στην περιοχή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, "έσπασε" την μπάλα κεντρικά στον Ματέο Γκαρσία κι ο Αργεντινός με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπατριώτη του, Ροδρίγο Ρέι.

Ασφαλώς κι όλα ξεκίνησαν από την επιπόλαια απομάκρυνση του Ουκρανού, αλλά αυτό δεν μειώνει την ψύχραιμη εκτέλεση του Αργεντινού, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική εκκίνηση στα "κίτρινα". Ήταν εκεί που έπρεπε κι έκανε αυτός ακριβώς που έπρεπε για την ομάδα του. Εξάλλου, το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε το γκολ (στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου) ως σημαντικό για την εξέλιξη του ματς κρίνεται.

3. ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ

Ο Στέλιος Κίτσιου αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Θα μπορούσε να την αποφύγει. Γιατί αργότερα ήλθε και δεύτερη. Περισσότερο αναγκαία από την πρώτη για ν' ανακοπεί ευκαιρία του αντιπάλου του.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος σωστά τον απέβαλε στο 59ο λεπτό, με αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" ν' αγωνιστεί στην τελευταία μισή ώρα της αναμέτρησης με αριθμητικό μειονέκτημα. Άφησε αναλλοίωτο το αποτέλεσμα, ως είχε διαμορφωθεί μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά σίγουρα αφαίρεσε από την ομάδα του επιθετική δύναμη δεδομένων της διατάραξης της αριθμητικής ισορροπίας.

4. ΝΤΕΡΜΠΙ... ΑΛΛΑΓΩΝ

Πολλές αλλαγές έκαναν οι δύο τεχνικοί σε σχέση με το βασικό σχήμα που επιλέγουν για τις υποχρεώσεις των ομάδων τους στη Super League. Πέρα τη σημειολογία του ντέρμπι, Ραζβάν Λουτσέσκου και Πάκο Ερέρα, έδειξαν ποια είναι η προτεραιότητά τους.

Παράλληλα, έδωσαν ευκαιρίες στους υπόλοιπους ν' "αποδείξουν" κάτι και να κερδίσουν θέση στην αρχική ενδεκάδα. Θετικό το ντεμπούτο του Μέργκιμ Μάβραϊ με τη φανέλα του Άρη. Ο Αλβανός κεντρικός αμυντικός και πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρίνων" έδειξε σημάδια άμεσης προσαρμογής. Τακτικά, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αδυναμίες στα άκρα (Κίτσιου όσο αγωνίστηκε και Τόσκα), ο Άρης στη μεσαία γραμμή καθώς Σιώπης και Ματίγια έδειξαν να χρειάζονται χρόνο για καλύτερη "χημεία".

5. ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ιδανική ήταν η ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Προφανώς και υπήρχε ένταση, πάθος, ενδεχομένως και νεύρα. Αλλά, το κλίμα συναδελφικότητας ήταν εξαιρετικό.

Άλλωστε, οι περισσότεροι μιλούν την ίδια γλώσσα (ισπανική) κι αυτό - όπως και να 'χει - διευκόλυνε τη συνεννόηση. Εξαιρετική ήταν και η σχέση των δύο προπονητών. Ραζβάν Λουτσέσκου και Πάκο Ερέρα μίλησαν μετά το τέλος του ματς, διαφώνησαν, αλλά το έκαναν σε εξαιρετικό κλίμα.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίντι (46' Μάτος), Κρέσπο, Τόσκα, Σάχοβ, Βέρνμπλουμ, Λέο Ζαμπά, Πέλκας, Ελ Καντουρί (46' Μπίσεσβαρ), Καρέλης (76' Πρίγιοβιτς).

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κούεστα, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Μάβραϊ, Μενέντεθ (65' Μπάσα), Σιώπης, Ματίγια (81' Ντιγκινί), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές (46' Ναζλίδης)

Γκολ: 25' πεν. Πέλκας / 45'+2' Ματέο Γκαρσία

Κάρτες: 3' Κίτσιου, 44' Ελ Καντουρί, 86' Βέρνμπλουμ / 14' Γιουνές, 42' Σιώπης, 81' Κολάσο

Κόκκινη κάρτα: 59' (δεύτερη κίτρινη) Κίτσιου

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ