ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Με την "γλώσσα" των αριθμών

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σουτ εντός και εκτός περιοχής, τελικές με δεξί, αριστερό, κεφάλι, επιθετικές "1vs1" μονομαχίες, γεμίσματα, τελικές πάσες και όλα όσα έχουν κάνει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, λίγο πριν τη μάχη του τελικού.

Τα πιο… εύκολα από τα νούμερα έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα, τα οποία και τους έδωσαν την τελική θέση στην βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ είχε ρεκόρ 20-4-6 και τέρματα 50-19 και η ΑΕΚ 14-11-5 και τέρματα 51-21.

Ας πάμε όμως στα επί μέρους σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια των δυο μονομάχων του τελικού να επιτεθούν, αυτά για τα οποία χρειάζεται η βοήθεια στατιστικής υπηρεσίας, και αφορούν τις επιδόσεις τους στην φετινή Super League.

ΑΕΚ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

Από τα 51 γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τα 12 ήρθαν με κεφαλιά, τα 25 με σουτ με το δεξί πόδι, τα 14 με σουτ με το αριστερό, 2 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ένα με πέναλτι και 10 με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Για τον ΠΑΟΚ, τα 50 γκολ που έβαλαν οι ασπρόμαυροι στο πρωτάθλημα έχουν της εξής κατανομή: Τα 9 είναι με το κεφάλι, τα 25 με σουτ με το δεξί, τα 9 με σουτ με το αριστερό, τα 2 είναι με πέναλτι και τα 4 με σουτ έξω από την περιοχή. Στο πρωτάθλημα οι ασπρόμαυροι δεν πέτυχαν γκολ από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Η ΑΕΚ υπερτερεί σε γκολ με το κεφάλι και με το αριστερό πόδι, όπως και σε γκολ με σουτ έξω από την περιοχή.

“ΠΟΝΑΕΙ” ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ

Όσον αφορά τα γκολ που δέχθηκαν οι δυο ομάδες. Η ΑΕΚ δέχθηκε 23 τέρματα εκ των οποίων το ένα με κεφαλιά, το ένα με πέναλτι, τα τρία με σουτ έξω από την περιοχή και τα 18 με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 19 γκολ εκ των οποίων τα 4 με κεφαλιά, τα δυο με πέναλτι, τα τρία με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τα 10 με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας μέσο όρο ποσοστό κατοχής στο 54,1% και ο ΠΑΟΚ με 55,8%. Η Ένωση βρέθηκε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας και ο Δικέφαλος του βορρά στην δεύτερη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε 440 τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ να έχει 414. Από τις 440 τελικές των ασπρόμαυρων, το 40% ήταν εντός εστίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΑΕΚ στις 414 τελικές της προσπάθειες ήταν 35,27%. Ο ΠΑΟΚ είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ 16 δοκάρια.

Κατά σειρά αγώνων στους οποίους καταγράφηκαν οι προσπάθειες των παικτών του "Δικεφάλου του Βορρά" στο δοκάρι είναι με: Παναιτωλικό εντός (2), Ηρακλή εντός, Ολυμπιακό εκτός, Πανιώνιο εκτός (2), Ατρόμητο εντός, Κέρκυρα εκτός, Λεβαδειακό εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Παναιτωλικό εκτός, Λάρισα εκτός, Ολυμπιακό εντός, Πανιώνιο εντός, Λάρισα εντός, Ατρόμητο εκτός.

Στα δοκάρια ήταν ήταν τρίτη στην Super League με εννιά, τα οποία καταγράφηκαν στα παιχνίδια με: Ξάνθη εντός, Βέροια εκτός, Ολυμπιακό εκτός, Λάρισα εκτός, ΠΑΟΚ εκτός, Λεβαδειακό εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Λάρισα εντός. Από τις 440 τελικές του ΠΑΟΚ, οι 419 ήταν σε ροή αγώνα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός της ΑΕΚ είναι οι 391 στις 414. Η Ένωση είχε περισσότερες τελικές εκτός περιοχής από ότι ο ΠΑΟΚ, με 210 έναντι 183.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε 528 γεμίσματα στην μεγάλη περιοχή, με ποσοστό επιτυχίας στο 36,55%. Από αυτά τα 269 ήρθαν από την δεξιά πλευρά και τα 252 από την αριστερή, ενώ αυτά που κατέληξαν στην μικρή περιοχή του αντίπαλου κίπερ ήταν 48. Για την ΑΕΚ καταγράφηκαν 519 γεμίσματα, με τα 254 να έρχονται από τα δεξιά, τα 260 από τα αριστερά και τα 52 να καταλήγουν στην μικρή περιοχή του αντίπαλου κίπερ.

ΠΑΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Στο τομέα της πάσας, ο ΠΑΟΚ είχε 13.417 και η ΑΕΚ 13.212, με τον μέσο όρο ανά παιχνίδι να ανέρχεται στις 425 και τις 420 αντίστοιχα. Ο Δικέφαλος του βορρά είχε και το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, όχι μόνο έναντι της ΑΕΚ, αλλά και έναντι όλων των ομάδων της κατηγορίας, με 83,29%, με την ΑΕΚ να είναι τέταρτη με 81,16%. Στην ανάλυση που αφορά τον τύπο πάσας, στις πάσες που έγιναν με στόχο τον παίκτη που κινήθηκε ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς, ο ΠΑΟΚ είχε 275 πάσες (μέσος όρος 8,72 ανά αγώνα) με ποσοστό επιτυχίας στο 32%.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε 217 πάσες (6,9 ανά αγώνα) με ποσοστό επιτυχίας στο 29,95%. Σε επίπεδο τελικής πάσας, ο ΠΑΟΚ είχε 102 και η ΑΕΚ 82. Στις μακρινές πάσες, η ΑΕΚ μέτρησε 1583 με ποσοστό επιτυχίας στο 25,43% και ο ΠΑΟΚ 1404, με ποσοστό επιτυχίας στο 57,55%, που ήταν και το υψηλότερο στην κατηγορία. Στο σύνολό τους, στις πάσες που έγιναν στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου, οι δυο Δικέφαλοι είχαν απόσταση… μιας πάσας, με τον ΠΑΟΚ να έχει 2001 και την ΑΕΚ 2000.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ... ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

Σε επίπεδο επιθετικών κινήσεων “ένας εναντίον ενός“, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν τα καλύτερα ποσοστά στην κατηγορία. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έγραψαν 464 μονομαχίες, με τις κερδισμένες να είναι το 65,09% εξ’ αυτών, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν 387 με τις κερδισμένες να ανέρχονται στις 63,31%.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ