ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανθρακικός - ΟΦΗ 0-4

Πανθρακικός - ΟΦΗ 0-4
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ έδειξε στην Κομοτηνή ότι δεν λυγίζει από τα προβλήματα και με το θριαμβευτικό 4-0 επί του Πανθρακικού έκανε τεράστιο άλμα πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτερο δώρο για τα 57α γενέθλιά του που συμπληρώνει σήμερα δεν θα μπορούσε να περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο ΟΦΗ ήταν ισοπεδωτικός στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Πανθρακικό για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επιβλήθηκε 4-0 στην Κομοτηνή (στο ματς που πραγματοποιήθηκε με 24 ώρες καθυστέρηση λόγω ισχυρής κακοκαιρίας το μεσημέρι της Τετάρτης ) και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους "8" ενόψει του αγώνα ρεβάνς.

Αν και ταξίδεψαν στην Θράκη με μόλις 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι από τις Ακαδημίες, οι Κρητικοί ήταν εντυπωσιακοί και πριν συμπλήρωθει το ημίωρο ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 με τα γκολ των Λαμπρόπουλου, Μερεμπασβίλι και Τζορτζ.

Ο τελευταίος έγραψε και το τελικό 4-0 με γκολ στο 57', με τον Πανθρακικό να έχει 1-2 ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ αλλά οι παίκτες του να σταματούν πάνω στον σταθερότατο Λόρια.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση σε σύγκριση με τους γηπεδούχους και ευτύχησε να κάνει γκολ την πρώτη του σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι. "Δράστης" ήταν ο Λαμπρόπουλος ο οποίος μετά από ωραία ατομική ενέργεια δοκίμασε το συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη και ύστερα να καταλήγει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους Κρητικούς και στο 27' διπλασίασαν με χαρακτηριστική άνεση τα τέρματά τους. Ο Μερεμπασβίλι μπήκε στη μεγάλη περιοχή χωρίς να καταφέρει κάποιος από τους παίκτες του Πανθρακικού να του ανακόψει το δρόμο και με ένα δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το 2-0, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για την πρώτη νίκη του ΟΦΗ στην ιστορία του στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό.

Το δεύτερο αυτό γκολ "ζάλισε" τον Πανθρακικό και τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί χόρεψαν εκ νέου... πεντοζάλη τους αντιπάλους τους. Ο Τζορτζ έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση και αφού πέρασε στο σπριντ τους αντιπάλους του, απέφυγε και τον Πασχαλάκη για να γράψει από πλάγια θέση το 3-0 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Μετά από αυτό το εκρηκτικό διάστημά, ο ΟΦΗ επέλεξε να δώσει χώρο στον Πανθρακικό, με τους Θρακιώτες να πιέζουν προς το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά να μην δημιουργούν κάτι παραπάνω από ένα σουτ του Μεχία που μπλόκαρε ο Λόρια.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Πανθρακικού να προσπαθούν να ασκήσουν πίεση ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ όμως αυτό να έρχεται για μία ακόμα φορά από την πλευρά του ΟΦΗ.

Ο Κουτσιανικούλης έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια όπου πλαγιοκόπησε την άμυνα των γηπεδούχων, την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον επερχόμενο Τζορτζ και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και τέσσερα εκείνα της ομάδας του στο 57'.

Η συνέχεια βρήκε και πάλι τον Πανθρακικό να έχει τη μπάλα στην κατοχή του και να αναζητάει το γκολ, όμως με πεσμένη την ψυχολογία, με γήπεδο σε κακή κατάσταση και με αντίπαλο να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να κρατήσει στα χέρια του ένα αποτέλεσμα-βάλσαμο μέσα στα μύρια προβλήματά του, δεν ήταν και τόσο εύκολο να νικηθεί ο Λόρια.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή στο 59' όταν το σουτ του Ηλιάδη αποκρούστηκε από τον Λόρια, αλλά από εκεί και πέρα οι Κρητικοί πήραν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο και κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τις απειλές για τον τερματοφύλακά τους.

Στο 77' θα μπορούσαν να πετύχουν μάλιστα και πέμπτο γκολ αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά αποκρούοντας την κεφαλιά του Δαμιανάκη.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Πανθρακικός άγγιξε το γκολ όταν ο Αράμπα βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Λόρια, όμως ο Γεωργιανός γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα κρατώντας το 4-0 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης.

Πανθρακικός - ΟΦΗ 0-4

Σκόρερ: Λαμπρόπουλος (19'), Μερεμπασβίλι (27'), Τζορτζ (30', 57')

Κίτρινες κάρτες: Ηλιάδης (14')

Πανθρακικός (Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Φραγκούλης, Λίτσκας (4' Μεχία), Ζδράβος, Ψάλτης, Χασομέρης (63' Κάσες), Ηλιάδης, Γκουτσίδης, Αράμπα

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Φαζός, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, , Κουτσιανικούλης (61' Μανιδάκης), Γκιόργκι, Τζορτζ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ