ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανιώνιος - Φωστήρας 0-0

Πανιώνιος - Φωστήρας 0-0
INTIME SPORTS

Πανιώνιος και Φωστήρας έμειναν στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη με τον 19χρονο Νέστορα Γκέκα να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να χαρίζει στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μία από τις εκπλήξεις της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Φωστήρας απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι" ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να το εξαργυρώσουν με κάποιο γκολ. Έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά είχαν απέναντί τους έναν αρκετά ταλαντούχο τερματοφύλακα, τον Νέστορα Γκέκα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος παρέταξε με πολλές αλλαγές την ομάδα του δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε παιδιά που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Ωστόσο, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που το εκμεταλλεύτηκαν με τον Βασίλη Μπούζα να δείχνει για άλλη μία φορά φέτος πολύ καλά στοιχεία και τον Νίκο Παπαδόπουλο πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, αρκετά μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα, η οποία θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη αν σε δύο περιπτώσεις ο Παπαδόπουλος δεν έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Έτσι παρέμεινε στο κόλπο της πρόκρισης έχοντας, μάλιστα, εντός τα επόμενα δύο παιχνίδια έστω κι αν το ένα είναι με τον Ολυμπιακό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Μέξι, Γκέζος, Χολέβας (79' Παντίδος), Πάνος, Σιώπης Μ., Φουρλάνος (56' Γιάννου), Μπούζας, Μασούρας, Φούντας (62' Κολοβός), Σμυρλής

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Βαζέχα): Γκέκας, Αχείμαστος, Μπίρης, Γρομητσάρης, Μήτκας, Κακαράς, Μπελέρης (84' Μουστογιάννης), Τεγούσης (70' Ράμα), Σιώπης Δ., Ματσούκας, Τσεμπέτσι

Γκολ:

Κάρτες: 47' Γκέζος

Διαβάστε το live

Με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες

Δεν μπήκε δυναμικά στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος με ενδεικτική τη φάση του 10ου λεπτού όταν ο Μέξι έκανε το λάθος, ο Δημήτρης Σιώπης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πέρασε τον Παπαδόπουλο. Ο Μέξι, όμως, με εντυπωσιακή ενέργεια στο τέλος πρόλαβε να σταματήσει το πλασέ του παίκτη του Φωστήρα και να σώσει την ομάδα του από βέβαιο γκολ.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να κάνουν φάσεις. Αρκούνταν σε μεγάλο βαθμό απλώς στο να κυκλοφορούν την μπάλα και να δοκιμάζουν κάποια μακρινά σουτ. Το καλύτερο εξ αυτών έγινε από τον Μασούρα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Πολύ πιο ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο είχε πολλές ευκαιρίες κυρίως για τον Πανιώνιο. Στο 50' ο Γκέκας μπλόκαρε αδύναμο σουτ του Σμυρλή και τέσσερα λεπτά μετά κεφαλιά του επιθετικού του Πανιωνίου, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική θέση και θα μπορούσε να είχε τελειώσει καλύτερα τη φάση.

Στο 64' ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου να κάνει μία εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Τσεμπέτσι ύστερα από γύρισμα του Αχείμαστου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη φάση ήταν απλώς μία παρένθεση στον μονόλογο των "κυανέρυθρων", οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου ανέβαιναν αισθητά και σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Τερεζόπουλου.

Στο 66' η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιάννου έκανε κάκιστο τελείωμα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Γκέκας πραγματοποίησε άλλη μία επέμβαση, την καλύτερη όλων. Από κόρνερ του Κολοβού ο Γιάννου έπιασε κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον νεαρό τερματοφύλακα του Φωστήρα. Το ρεσιτάλ του Γκέκα συνεχίστηκε, αφού στο 80' απέκρουσε σουτ του Κολοβού, ο οποίος δύο λεπτά μετά είχε και ένα απευθείας φάουλ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα, πάντως, ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν και να έχουν κλέψει τη νίκη. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος από κοντά έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ του Τσεμπέτσι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ολυμπιακός 3 1-0

2. Πανιώνιος 1 0-0

3. Φωστήρας 1 0-0

4. Παναχαϊκή 0 0-1

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ