ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανιώνιος - Βέροια 2-1

Πανιώνιος - Βέροια 2-1
INTIME SPORTS

Η Βέροια προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Κάμπορα, ωστόσο ο Πανιώνιος με τέρματα των Οικονόμου (62') και Κολοβού (71') στην επανάληψη, έφτασε στην ανατροπή και το τελικό υπέρ του 2-1.

Πανιώνιος και Βέροια μονομάχησαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεσή του τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος έχει υποστεί θλάση α' βαθμού, ενώ ο Χοσέ Γκρανέρο τον ασθενή Δημήτρη Αμαραντίδη, τον τραυματία Σιρίλ Καλί και τον ανέτοιμο Νταβίντ Βάσκες.

Η ομάδα της Ημαθίας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, με δράστη τον Κάμπορα. Ο Πανιώνιος χρειάστηκε ένα διάστημα για να συνέλθει και σταδιακά πήρε τα ηνία του αγώνα.

Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, ωστόσο στην επανάληψη ο Πανιώνιος εξαργύρωσε την ανωτερότητα του και με σκόρερ τους Οικονόμου στο 62' και Κολοβό στο 71', ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε στην τελική επικράτηση με 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (84' Γκέζος), Φούντας (60' Κολοβός), Μπούζας (60' Μασούρας), Μπουμάλ, Γιάννου.

Βέροια (Γκρανέρο): Χινάρ, Μαλόν, Βέρτζος, Όστοϊτς (60' λ.τ. Καταλά), Μπράβο, Μπαλάφας (67' Παυλίδης), Άρτσε, Εσπάρθα, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Κάμπορα (60' Βεργώνης).

Γκολ: 62' Οικονόμου, 71' Κολοβός / 2' Κάμπορα

Κάρτες: - / 50' Μπαλάφας, 64' Ντουμίτρου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

"Πάνθηρας" στην επανάληψη

Με γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, καθώς οι φιλοξενούμενοι με το "καλημέρα" άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και... βόλεϊ μέσα στην περιοχή με το κεφάλι από τους Όστοϊτς, Ντουμίτρου και Κάμπορα, ο τελευταίος από κοντινή απόσταση έκανε το 0-1 για την Βέροια στο 2ο λεπτό.

Με κακή ψυχολογία μετά την ψυχρολουσία, ο Πανιώνιος χρειάστηκε περίπου ένα 20λεπτο για να ορθοποδήσει στον αγωνιστικό χώρο και όταν το κατάφερε έγινε απειλητικός για την εστία του Χινάρ. Ωστόσο οι προσπάθειες των Φούντα, Γιάννου και Μπούζα δεν βρήκαν στόχο.

Το ημίχρονο έκλεισε με 47% - 53% κατοχή μπάλας υπέρ της Βέροιας, τελικές 4-3 για τον Πανιώνιο και το σκορ στο 0-1, όπως είχε διαμορφωθεί μόλις από το 2'.

Με διάθεση να πιέσουν ψηλά μπήκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να κλείσουν τους χώρους προς την περιοχή τους και να ψάξουν ενδεχομένως ένα δεύτερο τέρμα στην κόντρα.

Προϊόντος του χρόνου ο Πανιώνιος κέρδιζε ολοένα και περισσότερα μέτρα προς την αντίπαλη εστία, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και εντέλει δικαιώθηκε για την επιμονή του. Στο 62' ο Μπουμάλ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Οικονόμου έφτασε πρώτος στην μπάλα, νικώντας με το κεφάλι τον Χιμάρ για το 1-1.

Οι "κυανέρυθροι" είχαν το μομέντουμ στην αναμέτρηση και δεν τους αρκούσε η ισοπαλία. Οι αλλαγές του Ουζουνίδη είχαν προσφέρει φρεσκάδα στον Πανιώνιο, αντίθετα αυτές τους Γκρανέρο δεν είχαν αλλάξει κάτι στην κακή εικόνα της Βέροιας στην επανάληψη.

Ο Κολοβός στο 71' εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Μασούρα και πέτυχε την ολοκληρωτική ανατροπή του σκορ, έστω και αν το 2-1 σημειώθηκε από οριακή θέση οφσάιντ. Το γκολ προήλθε από τη συνεργασία δύο παικτών που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο.

Πανιώνιος - Βέροια 2-1
INTIME SPORTS

Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος θα πάει στην Βέροια για τον επαναληπτικό (28/1, 15:00), έχοντας να υπερασπιστεί το προβάδισμα που πήρε για την πρόκριση μετά το 90λεπτο της Νέας Σμύρνης.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της Βέροιας. Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο η ομάδα που επιτίθεται να παίρνει τρεις κεφαλιές μέσα στην περιοχή και να σκοράρει. Όστοϊτς, Ντουμίτρου και Κάμπορα συνδυάστηκαν στον αέρα, με τον τελευταίο να τελειώνει από κοντά την φάση για το 0-1.

Πανιώνιος - Βέροια 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Έβγαλε το παιχνίδι δίχως προβλήματα και σε αυτό τον βοήθησαν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Σωστά δεν δίνει πέναλτι σε εξ επαφής χέρι παίκτη της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο, οριακά οφσάιντ είναι το τέρμα του Κολοβού για το 2-1. Φάση στην οποία δεν ευθύνεται καθώς η ευθεία είναι του βοηθού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπήκε στο παιχνίδι στο 60ο λεπτό και έδωσε πνοή δημιουργικά στον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Μασούρα που αναστάτωσε την αμυντική λειτουργία της Βέροιας και έδωσε την ασίστ στον Κολοβό για το τελικό 2-1.

Μας άρεσε

Καλό παιχνίδι από τον Οικονόμου. Όχι μόνο βοήθησε ως όφειλε στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας ώθηση στον Πανιώνιο να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Πανιώνιος - Βέροια 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα της Βέροιας στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος και στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισαν να αγωνιστούν με μοναδικό σκοπό να μην δεχτούν γκολ. Επιλογή που τους γύρισε μπούμερανγκ και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα με 2-1.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ