ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
Ηρακλής INTIME SPORTS

Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, ο Ηρακλής πήρε στα πέναλτι την πρόκριση για τους ''4'' του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς (2-0), αλλά στο πέναλτι ο Γηραιός με 4-3 πέρασε στα ημιτελικά.

Ο μεγάλος νικητής στον προημιτελικό της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ηρακλή ήταν ο Γηραιός. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Στ. Μαντάκης

Βοηθοί: Γ. Σταυρουλάκης, Δ. Βέρρης

4ος: Ι. Κάμπαξης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83' λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88' Φούντας), Ιμπαγάσα (67' Γκέζος Κ.), Κολοβός.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (79' Λουκίνας), Στάμου (64' Πουρτουλίδης), Κάσσος (68' Τσιλιανίδης), Κυριακίδης, Ρομάνο, Περόνε.

Γκολ: Κολοβός (πεν. 19'), Μπουμάλ (45'+2')

Κάρτες: Γιάννου (20'), Μητρόπουλος (46') Οικονόμου (61'), Φούντας (90'+1'), Γκέζος (104') - Μπουκουβάλας (17'), Χουάντερσον (18'), Μπαρτολίνι (20'), Περόνε (42'), Ζιαμπάρης (70'), Λουκίνας (90'+10'), Σαραμαντάς (121')

Κόκκινη: Μητρόπουλος (66') - Περόνε (74')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο Πανιώνιος δεν είχε παρά να πιέσει εξ αρχής, να σκοράρει και να φέρει τη ρεβάνς στα μέτρα του. Η πρώτη στιγμή κατά την οποία ο Χουάντερσον ένιωσε κίνδυνο ήταν εκείνη του 12ου λεπτού, κατά την οποία το σουτ του Οικονόμου έδιωξε δύσκολα ο Χουάντερσον. Οι ''κυανέρυθροι'' με κινητήριο μοχλό τον Ιμπαγάσα έψαξαν τον τρόπο να βρουν τα δίχτυα του Βραζιλιάνου και τα κατάφεραν εντέλει στο 19'. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Κολοβός έπεσε στην περιοχή του Ηρακλή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, εκτιμώντας ότι γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων τον ανέτρεψε. Ο Κολοβός ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
INTIME SPORTS

Οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας έτρεξαν γρήγορα να μαζέψουν τη μπάλα για να ξεκινήσει γρήγορα το ματς (το 1-0 δεν έφτανε για την πρόκριση), αλλά εκείνοι του Ηρακλή τους σταμάτησαν και προς στιγμήν τα αίματα άναψαν. Στο 29' καταγράφηκε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κάσσος έπιασε την κεφαλιά με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και το σουτ του Περόνε στο 33'.

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
INTIME SPORTS

Ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 35', με τον Γιάννου να επιχειρεί ένα τρομερό τακουνάκι από γύρισμα του Μπουμάλ, αλλά ο θηριώρης Χουάντερσον αντέδρασε εξαιρετικά κρατώντας απαραβίαστα τα δίχτυα του. Η ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα ήρθε στο 45'+2'. Ο Μπουμάλ δεν δίστασε να σουτάρει από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ζιαμπάρη και ακολούθως στα δίχτυα (2-0).

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
INTIME SPORTS

Ο Γηραιός μπήκε στο δεύτερο μισό με εμφανή τη διάθεση να πιέσει για το γκολ, με τον Ρομάνο να είναι αυτός που έπαιρνε διαρκώς μπάλες για να... φτιάξει το παιχνίδι του Ηρακλή. Ο ίδιος μάλιστα είχε την πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο, όταν το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, με λάθη στη μεσαία γραμμή και μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Πανιώνιο στο 66'. Ο Μητρόπουλος είδε κόκκινη κάρτα, αλλά δεν πέρασαν οκτώ λεπτά και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, όταν ο Περόνε αποβλήθηκε και αυτός, στο 74'.

Για περίπου δέκα λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο της... προκοπής, εξαιτίας πολλών σφυριγμάτων από τον ρέφερι, αλλά και επειδή τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος και πέρασε ώρα μέχρι να γίνει αλλαγή. Στο 86', ωστόσο, ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 3-0, όταν τροφοδοτήθηκε από τον Κολοβό, βρέθηκε απέναντι στον Χουάντερσον, αλλά το συρτό του σουτ μπλόκαρε ο Λατινοαμερικανός. Τίποτα αξιόλογο μέχρι το τέλος και... παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η παράταση ξεκίνησε με τον Φούντα να σουτάρει στο 90'+3', αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Ηρακλή να απαντά δυναμικά στο 97'. Το χτύπημα φάουλ του Ρομάνο ανάγκασε σε πολύ δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι τον Γιαννακόπουλο. Ο Χουάντερσον στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου του εξτρά χρόνου ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Γιάννου. Ο τελευταίος σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-0 στο 118', καθώς το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω δίπλα από το δοκάρι.

ΠΕΝΑΛΤΙ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Οικονόμου (δοκάρι και άουτ) Ρομάνο (απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος) 0-0
Γκέζος (γκολ) Κυριακίδης (γκολ) 1-1
Φούντας (γκολ) Χουάντερσον (γκολ) 2-2
Γιάννου (γκολ) Ζιαμπάρης (άουτ) 3-2
Κολοβός (δοκάρι και άουτ) Πουρτουλίδης (γκολ) 3-3
Κόρμπος (αστόχησε) Τσιλιανίδης (γκολ) 3-4

Η φάση του αγώνα

Τι να διαλέξουμε; Το μοναδικό τακουνάκι του Γιάννου και την εκπληκτική επέμβαση του Χουάντερσον στο 35' ή την οβίδα του Μπουμάλ με την οποία ο Πανιώνιος έγραψε το 2-0! Και οι δύο υπέροχες φάσεις.

Ο διαιτητής

Η απόφασή του Μαντάκη να υποδείξει πέναλτι στο 18', βάση του και του ριπλέι, δεν ήταν ορθή. Ο Χουάντερσον δεν ανέτρεψε τον Κολοβό.Γενικά και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα, αλλά το πιο σοβαρό του λάθος ήταν ο καταλογισμός του πέναλτι.

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Δημήτρη Κολοβό. Άσχετα αν έχασε ένα κρίσιμο πέναλτι, ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Πήρε το πέναλτι, έβαλε γκολ, μοίρασε πάσες, κουβάλησε μπάλες και έφαγε αρκετό ξύλο στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή... μύριζε γκολ, που θα έκρινε την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, μετά και το σκορ του 1ου ματς ασφαλώς. Η αγωνία χτυπούσε... κόκκινο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κάτι που προσέδωσε στο ματς άγρια ομορφιά από δύο ομάδες που ναι μεν ακολούθησαν όποτε το χρειάστηκε την αμυντική τακτική τους, αλλά όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία έψαξαν τον τρόπο να ''χτυπήσουν'' στην κόντρα επίθεση.

Πανιώνιος - Ηρακλής 3-4 (πέναλτι)
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι δεν είδαμε καλό θέαμα. Το τέμπο έπεσε πολύ, εξαιτίας των πολλών σφυριγμάτων, των κόκκινων καρτών που είδαν Μητρόπουλος και Περόνε, αλλά και του τραυματισμού του γκολκίπερ Παπαδόπουλου. Καμία σχέση το ένα ημίχρονο με το άλλο, εξ ου και τα 13 λεπτά των καθυστερήσεων.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ