ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός έβγαλε την τελευταία του υποχρέωση για το 2012 εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το επεισοδιακό 1-1 με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Με δέκα παίκτες από το 37' αγωνίστηκαν οι Πατρινοί λόγω αποβολής του Βοσκόπουλου, οι οποίοι είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι το οποίο ολοκληρώθηκε στο 87ο λεπτό, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Πειραιώτες χωρίς να εντυπωσιάσουν στην τελευταία τους υποχρέωση για το 2012 και πήραν το εισιτήριο για την 4η φάση του θεσμού εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα ΑΕΚ-Καβάλα.

Όπως προαναφέραμε το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκειά του. Υπήρχε ένταση στις εξέδρες αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου με ρίψεις αντικειμένων, διακοπή για περίπου 20 λεπτά, με τον διαιτητή να διακόπτει οριστικά τον αγώνα τρία λεπτά πριν το τέλος και την Παναχαϊκή να κινδυνεύει με τιμωρία!

Όλα αυτά γιατί η Παναχαϊκή είχε πολλά παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, ο οποίος απέβαλλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Βοσκόπουλο στο 37ο λεπτό, ενώ δεν έδωσε και πέναλτι στους Πατρινούς σε ανατροπή του Ντίνα από τον Κοντρέρας στο 65'.

Γκολ με το "καλησπέρα"

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ματς και αυτό το "πλήρωσε", καθώς σε μια στιγμή αδράνειας βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο 4ο λεπτό, ο Ντίνας από δεξιά έκανε μια ωραία ενέργεια πέρασε τον Χολέμπας, έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και ο Γκούρτσας από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μέγκιερι για να κάνει το 1-0 για τους Πατρινούς.

Μετά το αρχικό "σοκ" ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να πιέζει τα καρέ των Πατρινών ώστε να φτάσει στην ισοφάριση πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη η Παναχαϊκή προσπαθούσε να κλείσει όλους τους χώρους μπροστά από τα καρέ του Ανδρούτσου.

Έτσι οι Πειραιώτες απείλησαν από μακρινή απόσταση. Αρχικά με το σουτ του Ντιακιτέ στο 19' με τον Ανδρούτσο να διώχνει σε κόρνερ και στην συνέχεια με τον Φουστέρ στο 21' με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Χολέμπας στο 29'.

Στο 37' η Παναχαϊκή έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βοσκόπουλου σε μαρκάρισμα στον Φουστέρ.

Και παρότι η ομάδα της Πάτρας αγωνιζόταν με δέκα παίκτες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, έχοντας μόνο ένα μακρινό σουτ του Φέισα στις καθυστερήσεις που έφυγε άουτ.

Ανέβηκε με την είσοδο του Τζεμπούρ

Η είσοδος του Τζεμπούρ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τον Ολυμπιακό πιο απειλητικό προς την εστία του Ανδρούτσου, ωστόσο στα πρώτα λεπτά ήταν φλύαρος.

Στο 57' ο Γκούρτσας που έβγαινε μόνος του απέναντι από την εστία του Ολυμπιακού υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός έφτασε στη ισοφάριση και καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Ο Χολέμπας έκανε την πάσα στον Μήτρογλου, αυτός με εξαιρετικό τακουνάκι βρήκε τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια προσπάθησε και για το δεύτερο γκολ, ωστόσο οι παίκτες της Παναχαϊκής με το αμυντικό τους παιχνίδι προσπάθησαν να κρατήσουν τους Πειραιώτες μακριά από τα καρέ τους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Στο 65' οι παίκτες της Παναχαϊκής ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντίνα από τον Κοντρέρας με τον Δημητρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 71' μάλιστα ο Ντίνας έκανε ένα μακρινό σουτ με τον Μέγκιερι να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 75' ο Ολυμπιακός έγινε και πάλι απειλητικός, όταν ο Τζεμπούρ εκτέλεσε φάουλ συρτά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ανδρούτσου.

Πρώτα μικρή διακοπή και μετά οριστική

Στο 82' ο διαιτητής του αγώνα Αλέξανδρος Δημητρόπουλος διέκοψε την αναμέτρηση, καθώς ήταν πολλά τα αντικείμενα που πετούσαν από την εξέδρα των οπαδών των γηπεδούχων σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Μάλιστα υπήρξε και ένα επεισόδιο με έναν φίλαθλο που μπήκε εντός του γηπέδου και συνεπλάκησε με άλλον οπαδό, αλλά η επέμβαση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων αποσόβησε τα χειρότερα.

Έτσι μετά από μια εικοσάλεπτη περίπου διακοπή οι διαιτητές βγήκαν και πάλι στο γήπεδο ώστε να παιχτούν τα τελευταία λεπτά της αναμετρήσεις που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την σημείωση πως αν ξαναπέσει κανένα αντικείμενο θα το διακόψει οριστικά.

Και ενώ όλα κυλούσαν καλά στο 87' ρίχτηκε ένα ακόμη αντικείμενο με τον διαιτητή Δημητρόπουλο να παίρνει τους βοηθούς του και να φεύγει για τα αποδυτήρια, διακόπτοντας οριστικά τον αγώνα. Έτσι η Παναχαϊκή κινδυνεύει με τιμωρία.

Έτσι με το 1-1 και με συνολικό σκορ 3-1 Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για την 4η φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ΑΕΚ-Καβάλα.

Ο διαιτητής του αγώνα Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) απέβαλλε τον Βοσκόπουλο με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ουρτάδο, Καραμανλή, Κοιλιάρα, Βούνκ και Γκρέκο.

Παναχαϊκή: Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Καραμανλής, Φατιόν, Ντιόγκο (65' Κοιλιάρας), Βοσκόπουλος, Γκούρτσας, Ουρτάδο (42' Κοκκίνης), Ντίνας (77' Βασιλαντωνόπουλος), Σαλαμαστράκης, Βουνκ.

Ολυμπιακός: Μέγκιερι, Μασάντο (58' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου, Φέϊσα (46' Τζεμπούρ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ντιακιτέ, Γκρέκο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ