ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό επικράτησε με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πολλά τα θετικά για τον Γιάννη Αναστασίου και κυρίως η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ. (VIDEOS)

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη του επί του Παναιτωλικού με 3-1 με τους πράσινους να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και να πηγαίνουν στα Χανιά στις αρχές Ιανουαρίου για να πάρουν και την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Σε αντίθεση ο Παναιτωλικός μετά από αυτή την ήττα αποχαιρέτησε τον θεσμό και δεν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση έχοντας δυο ήττες στα πρώτα παιχνίδια.

Οι πράσινοι απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ενώ σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός κατέβηκε για να παίξει ανοικτό ποδόσφαιρο ενώ τα κέρδη για τον Γιάννη Αναστασίου από την συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν πάρα πολλά και όχι μόνο η νίκη.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού είδε τον Μπεργκ να επιστρέφει και μάλιστα με γκολ, είδε τον Μπούι να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα, τον Κλωναρίδη να βρίσκει και πάλι δίχτυα και τους Μέντες, Μπαϊράμι να έχουν πολύ καλή απόδοση.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχοντας πολλές αλλαγές στην σύνθεση του, εννιά σε σχέση με το ντέρμπι, καθώς παρατάχθηκε με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ. Τον Μπούρμπο στα δεξιά και τον Χουχούμη αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Μέντες και Ρισβάνη.

Στην μεσαία γραμμή μπροστά τους έπαιξε ο Λαγός έχοντας δίπλα του δεξιά τον Δώνη και αριστερά τον Μπούι ενώ στην τριάδα της επίθεσης παρατάχθηκαν οι Πέτριτς, Μπαϊράμι και Κλωναρίδης.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος έκανε και αυτός κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με την νίκη επί του Πανθρακικού αφήνοντας για παράδειγμα στον πάγκο το βαρύ πυροβολικό της ομάδας τον Μορένο.

Η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο και ιδίως στα πρώτα τριάντα λεπτά δεν είχε ρυθμό, ευκαιρίες και οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου.

Δοκάρι με Ρισβάνη στο 33'

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 33' όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Χουχούμη από τα δεξιά ο στο πρώτο δοκάρι ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, έσκασε κάτω και έφυγε προς τη γραμμή της μικρής περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και σε μια αδράνεια της πράσινης άμυνας στο 40' ο Κάμπελ βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων έδιωξε με το πόδι το πλασέ του επιθετικού του Παναιτωλικού. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Δώνη έδιωξε σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

Ο Παναιτωλικός απείλησε και πάλι στο 42' όταν ο Κάπελ έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Παπουτσογιαννόπουλος από την απέναντι πλευρά έκανε το σουτ και ο Κοτσόλης απομάκρυνε αρχικά με το πόδι και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα.

Οι πράσινοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή πριν φύγει το ημίχρονο όταν στο 43' ο Μπαϊράμι μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αντί την πάσα για τον Κλωναρίδη αλλά η μπάλα κόντραρε έφτασε στον επιθετικό των πράσινων που σούταρε άτσαλα όμως με την μπάλα να απομακρύνεται. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 45' ο Πέτριτς με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Στεφανάκο να διώχνει σε κόρνερ.

Πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' έφτασε στο γκολ όταν μετά από ένα ωραίο τρίγωνο ο Δώνης έδωσε στον Κλωναρίδη αυτός στον Πέτριτς με τον Κροάτη να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει ξανά στον Κλωναρίδη που έκανε ωραίο κοντρόλ και με δυνατό σουτ από κοντά άνοιξε στο σκορ για το τριφύλλι.

Στο 53' ο Πέτριτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κούσα βγήκε τετ α τετ με τον Στεφανάκο αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά και ο αμυντικός του Παναιτωλικού του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια στο 55' όταν ο Εντζγκέλε μετά από κόρνερ από τα δεξιά βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε έξω.

Πρώτο γκολ για Μπούι

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Στο 58' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 όταν ο Πέτριτς στον χώρο του κέντρου πέρασε ωραία τον αντίπαλο του και άνοιξε στον Μπαϊράμι ο οποίος κουβάλησε την μπάλα μέχρι την μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε αριστερά στον Μπούι ο οποίος από πλάγια με ένα απευθείας πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αρχικά μια απάντηση καθώς στο 62' ο Κουτρουμάνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Κοτσόλη μειώνοντας αρχικά για την ομάδα του Αγρινίου σε 2-1.

Στο 66' ο Κλωναρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει ένα ακόμα γκολ και να τελειώσει το ματς αλλά έχασε το τετ α τετ που βγήκε με τον Στεφανάκο καθώς δεν σούταρε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Ο Μπεργκ επέστρεψε

Δέκα λεπτά αργότερα ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μάρκους Μπεργκ ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε στο διάστημα που αγωνίστηκε ότι είναι απολύτως καλά.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1
INTIME SPORTS

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πήρε την κίτρινη από τον Κούσα ο οποίος εκνευρισμένος είπε κάτι στον διαιτητή της αναμέτρησης και είδε αμέσως δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο 80' ο Δώνης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά γύρισε για τον Μπεργκ αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού έκοψε με την μπάλα να φτάνει στον Μπούι αυτός πλάσαρε αλλά ο Στεφανάκος είπε και πάλι όχι.

Στο 84' όμως μπήκε το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης από τον συνήθη ύποπτο, τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Μπαϊράμι έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή με τακουνάκι την πάτησε για τον Μπεργκ ο οποίος με ένα πολύ όμορφο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο γάμα του Στεφανάκου.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Ρισβάνης (76' Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς (76' Μπεργκ), Κλωναρίδης (84' Καρέλης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούσας, Κόρμπος (70' Μορένο), Άλβες, Κάπελ, Καλογέρης, Μύγας (46' Γοδόι), Εντζεγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου (60' Μαρτίνες).


Γκολ: 50' Κλωναρίδης, 58' Μπούι, 84' Μπεργκ / 62' Κουτρουμάνος
Κίτρινες: 55' Μπαϊράμι, 57' Κοτσόλης, 65' Μπούρμπος, 89' Λαγός/37' Μύγας, 64' Κουτρουμάνος, 78' Κούσας/83' Γοδόι
Κόκκινη: 78' Κούσας (δεύτερη κίτρινη)

Η Βαθμολογία του ομίλου:

1. Παναθηναϊκός 6 (2αγ)
2. Χανιά 4 (2αγ)
3. Ολυμπιακός Βόλους 1 (2αγ)
4. Παναιτωλικός 0 (2αγ).

Τα αποτελέσματα:

1η Αγωνιστική
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 0-1
Παναιτωλικός-Χανιά 0-1

2η Αγωνιστική:
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

3η Αγωνιστική (7/1/2015)

Χανιά-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ