ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Παγοθραυστικό" η Λαμία, 4-1 τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τους οκτώ

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία σε ένα γήπεδο όπου δεν παιζόταν μπάλα αλλά χιονοπόλεμος κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 4-1, τρία γκολ σε τρεις τελικές στο πρώτο ημίχρονο, και έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι γηπεδούχοι.

Το μυαλό τους στον χιονοπόλεμο και όχι στο ποδόσφαιρο, ελέω και του παγοδρομίου της Λαμίας όπου ο Αρετόπουλος πήρε την απόφαση να διεξαχθεί η αναμέτρηση παρότι μέχρι πέντε λεπτά πριν την έναρξη του έλεγε ότι δεν θα γίνει, είχαν όπως φαίνεται οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Για αυτό και η Λαμία όντας ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς πήρε μια ευρεία νίκη και ιστορική, καθώς πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα όχι απλά νίκησε αλλά έριξε και τέσσερα γκολ στον Παναθηναϊκό με το τελικό 4-1 να την καθιστά πλέον ως φαβορί για τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι στη ρεβάνς που θα γίνει σε δεκαπέντε μέρες θα πρέπει να κερδίσουν με καθαρό σκορ 3-0 προκειμένου να πάρουν τη πρόκριση και φυσικά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

Όπως φάνηκε οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις συνθήκες που έγινε το παιχνίδι, κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ με τρεις τελικές στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν στο δεύτερο 45λεπτο να σκοράρουν και άλλα τέρματα.

Αντίθετα οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκαν να έχουν το μυαλό τους στις διακοπές των Χριστουγέννων και στο γιατί πήραν πέντε μέρες, αντί για έξι μέρες άδεια και τώρα πρέπει μόνοι τους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να μην γνωρίσουν έναν αποκλεισμό ντροπή.

Βέβαια στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι ήταν ανώτερο και δικαιούται να φωνάζει για ένα γκολ του Κουρμπέλη που κακώς ακύρωσε ο Αρετόπουλος μετά από υπόδειξη του Πασχάλη. Ενώ στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός σίγουρα δικαιούταν να πετύχει ένα ακόμη γκολ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

"Παγοθραυστικό" η Λαμία, 4-1 τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τους οκτώ

Ο Μπάμπς Τεννές παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 με την ενδεκάδα να απαρτίζεται από τους Μελίσσα, Παντελιάδη, Αναστασόπουλο, Κουκόλη, Ασίγκμπα, Όμο, Καραγιάννη, Πίτι, Βουό, Βασιλαντωνόπουλο και Τσούκαλο.

"Παγοθραυστικό" η Λαμία, 4-1 τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τους οκτώ

Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα 4-4-1-1 και είχε στην ενδεκάδα τους Διούδη, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Αυλωνίτη, Κουρμπέλη, Τζανδάρη, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Αλτμαν και Πίσπα.

Φαβορί η Λαμία, ψάχνει τρία γκολ στη ρεβάνς ο ΠΑΟ

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Λαμίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Α. Μειντάνας (Αχαϊας), Γ. Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70' Μπλάζιτς), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Καραγιάννης (56' Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (87' Πατσαρούχας), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46' Δώνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Αλτμαν (69' Μουνιέ), Πίσπας (46' Μολίνς).

Γκολ: 5' Πίτι, 42' Παντελιάδης, 46' Πίτι, 90' Μπλάζιτς/82' Μολίνς

Κίτρινες: 90' Τσούκα 45' Διούδης, 86' Τζανδάρης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο ματς αν και όπως ήταν λογικό στις πρώτες τους επαφές με τη μπάλα και στις πρώτες τους κινήσεις οι παίκτες των δυο ομάδων ήταν επιφυλακτικοί. Οι πράσινοι όμως πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να απειλήσουν αρχικά. Έδειχναν όμως να μην βάζουν τόσο πολύ τα πόδια τους στη φωτιά σε αντίθεση με τους παίκτες της Λαμίας που έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στην πρώτη της επίθεση στο ματς με κεφαλιά του Πίτι στο 5'. Όλα ξεκίνησαν μετά την ωραία προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, έκοψε τη μπάλα στο αριστερό και έκανε τη σέντρα με τον Πίτι να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και να δίνει προβάδισμα στη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε παρότι δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες να παίξει με τη μπάλα κάτω και να βγει σωστά στην επίθεση με πολλές πάσες και κοντινές παλιές. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 9' αλλά τα δυο σουτ που επιχείρησε ο Βιγιαφάνιες βρήκαν στα σώματα και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε.

Δυο λεπτά αργότερα ο Πίσπας ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, επιχείρησε και το σουτ με τον Μελισσά να διώχνει σε κόρνερ. Το τριφύλλι είχε μια ακόμα τελική στο 16' με τον Βιγιαφάνιες να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Αυλωνίτη να παίρνει την κεφαλιά και τον Μελλίσσα να μπλοκάρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε στο 18' να απειλήσει με την απευθείας εκτέλεση ενός φάουλ αλλά ο Μελισσάς έδιωξε έστω και δύσκολα τη μπάλα.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή. Ο Βουό βγήκε στην επίθεση, έκανε τις ντρίπλες και ανακόπηκε από τη πράσινη άμυνα. Η μπάλα πήγε στον Πίτι στα αριστερά ο οποίος έκανε το σουτ με τον Διούδη να έχει βγει και να διώχνει με το σώμα.

Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες των δυο ομάδων να κρατούν τη μπάλα στην κατοχή τους και να κινούνται μεταξύ των δυο περιοχών χωρίς όμως να γίνονται απειλητικοί προς τις δυο εστίες.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ Η ΛΑΜΙΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 38' όταν ο Λουντ είχε δοκάρι. Ο Βιγιαφάνιες ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Μελισσάς απομάκρυνε τη μπάλα αλλά την έστειλε στον Λουντ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το κοντρόλ και απευθείας το σουτ και έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Η Λαμία στη δεύτερη τελική της στην αναμέτρηση κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όντας και τυχερή σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τον Παντελιάδη να κερδίζει την κόντρα από τον Κουλιμπαλί και με το που μπήκε στη περιοχή έπιασε το σουτ. Η μπάλα κόντραρε στον Αυλωνίτη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη.

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη συμπλήρωση 45λεπτών οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0. Ο Τσούκαλος έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά καθώς δεν άφησε τη μπάλα να πέσει κάτω, έβγαλε τη σέντρα με τον Καραγιάννη να παίρνει την κεφαλιά προς τον Πίτι ο οποίος καλυπτόταν και ο Ισπανός με προβολή έκανε το 3-0.

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου 45λεπτου:

"Παγοθραυστικό" η Λαμία, 4-1 τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τους οκτώ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ουζουνίδης έκανε δυο αλλαγές για να αλλάξει πράγματα στην ενδεκάδα καθώς πέρασε στο ματς τους Μολίνς, Δώνη αντί των Πίσπα, Αυλωνίτη. Παράλληλα γύρισε τον Κουρμπέλη στην άμυνα, έβαλε τον Λουντ στα χαφ και τον Άλτμαν στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Οι πράσινοι γνώριζαν ότι έπρεπε να ψάξουν τουλάχιστον ένα γκολ για να αναπτερώσουν τις ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στη Λεωφόρο. Στο 46' ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε σε θέση βολής με τον Μελισσά να κάνει την έξοδο και να προλαβαίνει τον Αργεντινό επιθετικό.

Η Λαμία από την πλευρά της είχε και αυτή μια πολύ καλή στιγμή στο 47' με τον Τσούκαλο να κάνει το σουτ αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει τη μείωση του σκορ με τον Μολίνς στο 53' να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κάνει το σουτ έξω από τη περιοχή αλλά έπεσε και μπλόκαρε ο Μελισσάς.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε στη μείωση του σκορ όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε το φάουλ ο Κουρμπέλης που καλυπτόταν πήρε την κεφαλιά και έκανε το 3-1. Ο δεύτερος βοηθός όμως, ο κ. Πασχάλης, έδειξε οφσάιντ και ο Αρετόπουλος ακύρωσε το καθαρό γκολ του τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 60' όταν ο Άλτμαν ήταν αυτός που έκανε ωραία ενέργεια, "χόρεψε" τον Κουκόλη, έκανε και το σουτ με τον Μελισσά να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση μπλοκάροντας τη μπάλα.

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία έφτασε κοντά στο 4-0 στο 61' όταν ο Αναστασόπουλος μπήκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Βουό υποδέχτηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν σούταρε και ανακόπηκε.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 69' με τον Άλτμαν να βγάζει τη σέντρα με το δεξί από τα αριστερά, ο Δώνης προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μολίνς και δεν πήγε προς την εστία.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΟΛΙΝΣ

Η Λαμία είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 82' όταν ο Βουό βγήκε τετ-α-τετ με τον Διούδη, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βγήκε γρήγορα και απομάκρυνε και εν συνεχεία οι αμυντικοί του τριφυλλιού έδιωξαν τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε από την έναρξη του δευτέρου μέρος με μια τρομερή έμπνευση του Μολίνς. Ο Σουηδός από αρκετά μακριά και πλάγια είδε τον Μελίσσα εκτός εστίας και έκανε τη λόμπα και μείωσε σε 3-1.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ 4-1 Ο ΜΠΛΑΖΙΤΣ

Ο Παναθηναϊκός μετά τη μείωση του σκορ σε 3-1 συνέχισε να ψάχνει ένα ακόμη γκολ αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα του. Η Λαμία προειδοποίησε στο 88' όταν ο Πατσαρούχας έφυγε τετ α τετ σουτ μετά το διώξιμο του Βασιλαντωνόπουλου αλλά έκανε ένα κακό τελείωμα και ο Διούδης μπλόκαρε.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μπλάζιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λαμίας. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα στα αριστερά, Κουλιμπαλί και Βιγιαφάβιες μπερδεύτηκαν με τον Σέρβο να περνάει ανάμεσα τους και να πλασάρει εύστοχα τον Διούδη για το 4-1.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στη Λαμία:

"Παγοθραυστικό" η Λαμία, 4-1 τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τους οκτώ

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-0 της Λαμίας. Οι δυο ομάδες φάνηκε ότι μπήκαν στο ματς με την λογική ότι μετά από πέντε, δέκα λεπτά ο διαιτητής θα αναβάλει την αναμέτρηση. Αυτό δεν έγινε και η Λαμία βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5' με τον Πίτι. Ένα γκολ που έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και από την αρχή το προβάδισμα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Από εκεί και πέρα άφησε τη Λαμία να παίξει με λευκή φανέλα μέσα σε ένα κατάλευκο τοπίο. Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα δεν είχε δύσκολες φάσεις πέρα από μια που την πήρε πάνω του ο δεύτερος βοηθός, ο Πασχάλης, και ήταν λανθασμένη. Ο Κουρμπέλης στο 54' σκόραρε από κανονική θέση αλλά ο Αρετόπουλος μετά από υπόδειξη του βοηθού του ακύρωσε το γκολ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πίτι. Ο Ισπανός μέσος ήταν ο καλύτερος στην αναμέτρηση. Όχι μόνο για τα δυο γκολ που πέτυχε αλλά και γιατί μονίμως ήταν πηγή κινδύνου για την εστία του Παναθηναϊκού και ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα των πράσινων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας, είτε φίλοι των γηπεδούχων, είτε των φιλοξενούμενων και έμειναν σε όλο το 90λεπτου στη θέση τους για να δουν την αναμέτρηση είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η απόφαση του Αρετόπουλου να γίνει το ματς. Μπορεί να μπήκαν πέντε γκολ, μπορεί το παιχνίδι να ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής αλλά το ματς δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ στην Λαμία. Δεν ήταν γήπεδο αυτό για να παιχθεί ποδόσφαιρο και έτσι δεν πάει μπροστά το άθλημα.

Photo credits: EUROKINISSIΑ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ