ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ούτε ΕΔΕ για το ξύλο στο Καραϊσκάκη

Ούτε ΕΔΕ για το ξύλο στο Καραϊσκάκη

Το ξύλο στον Καπίνο, τα ΜΑΤ εναντίον αστυνομικού και η θέση της αστυνομίας που βλέπει άδικη επίθεση στο πρόσωπό της καθώς την “κατηγορούν χωρίς να φταίει”. Η ανεπίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ, που δεν πρόκειται ούτε ΕΔΕ να διενεργήσει, αλλά ούτε και προκαταρκτική.

Σκηνές απείρου κάλλους χθες βράδυ (13/4) στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με καταγγελίες των "ερυθρολεύκων", χτύπησαν τους Στέφανο Καπίνο, Θανάση Ανδρούτσο και Δημήτρη Νικολάου, αλλά και φροντιστές της ομάδας του Πειραιά στη φυσούνα.

Εκτός απ' την ένταση στη φυσούνα, προκλήθηκε κι ένα επεισόδιο μεταξύ των φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρίσκονταν κάτω απ' τα δημοσιογραφικά με αστυνομικούς. Αφορμή στάθηκε μία κίνηση ενός εκ των αστυνομικών, o οποίος άρχισε να χτυπάει τα πλέξιγκλας με το γκλομπ του και να βρίζει τους οπαδούς.

Αμέσως, υπήρξε αντίδραση των οπαδών, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αστυνομικός να τραπεί σε φυγή. Μάλιστα, τρεις ηλικιωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και κάποιοι δημοσιογράφοι φώναξαν πως είναι ντροπή μία τέτοια κίνηση, ενώ ζήτησαν και τον αριθμό του προκειμένου να καταγγείλουν επίσημα το συμβάν.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την τοποθέτηση του Διευθυντή επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

"Τι να πούμε για το ματς, όταν βγαίνουμε από το γήπεδο και ζούμε τέτοιες στιγμές. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Να είναι μέσα στα αποδυτήριά μας τα ΜΑΤ και να μας βαράνε; Δεν μπορώ να μιλήσω. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή να μαλώνουμε με τα ΜΑΤ. Παίκτες να τσακωνόμαστε με τα ΜΑΤ για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα αποδυτήρια; Και να αντιδρούν και να μας χτυπάνε κιόλας; Εντάξει, είπαμε", ανέφερε στην Cosmote TV ο Καπίνο μετά το άγριο σκηνικό.

ΟΥΤΕ ΕΔΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Δεν έχουμε τοποθέτηση ως τώρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Νίκο Τόσκα, αλλά σημασία έχει να δούμε τι ισχυρίζεται η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, αυτό που απορρέει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι έγιναν στόχοι χωρίς να φταίνε, ενώ όσον αφορά τα γεγονότα -πάντα κατά την αστυνομία- όταν έληξε ο αγώνας διμοιρία ΥΜΕΤ τοποθετήθηκε στη νεκρή ζώνη για την προστασία παικτών, παραγόντων και τεχνικών τρων ομάδων.

Εκεί εισέβαλαν αρχικά 10 άτομα χωρίς διακριτικά και διαπιστεύσεις, ενώ ακολούθησαν και άλλοι οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια ώστε να επιτεθούν τόσο στην ομάδα του ολυμπιακού, όσο και προς τους διαιτητές.

Αμέσως ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς και ήταν τόσο σφοδρή, όπως οι ίδιοι εξηγούν στο NEWS 247 - που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν 4 αστυφύλακες. Από την πλευρά της, η αστυνομία τονίζει επίσης ότι δεν συνεπλάκησαν με άτομα της ομάδας του ολυμπιακού και δεν τραυμάτισε κάποιον εξ αυτών.

Στη συνέχεια, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ομάδα 50 ατόμων -οπαδοί του Ολυμπιακού- κινήθηκε μαζικά και αποπειράθηκε να εισέλθει στη θύρα VIP, ώστε να κινηθούν προς τους επισήμους. Αμέσως επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και ακολούθησαν επίσης σφοδρές συμπλοκές με πέτρες, καδρόνια και καπνογόνα, ενώ από αυτές τις συμπλοκές η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από τους ίδιους τους αξιωματικούς οι οποίοι ανέφεραν στο NEWS 247: "Το αρχηγείο είναι καλυμμένο από τις εξηγήσεις που μας έδωσαν οι αξιωματικοί όπου βρίσκονταν στο γήπεδο. Δεν θα προχωρήσουμε στη διενέργεια ούτε κάποιας ΕΔΕ ούτε κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης".

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ως τώρα δεν έχει πάρει θέση για τα άγρια σκηνικά που έλαβαν χώρα στο Καραϊσκάκη και έχει σιωπήσει. Περιμένουμε αυτή και μόνο την πρώτη φορά που οι αρμόδιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πράξουν τα αυτονόητα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ