ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όταν ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με κέρμα επί του Ατρομήτου

Όταν ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με κέρμα επί του Ατρομήτου

Η παράδοση στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας περιέχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Για έκτη φορά (άλλοτε σε διπλές αναμετρήσεις και άλλοτε σε νοκ άουτ αγώνες) τίθενται σήμερα (24/01) αντιμέτωποι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος για το θεσμό του Κύπελλο Ελλάδας.

Υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα βγαλμένα από αυτές τις αναμετρήσεις (ακόμη δεν έχει ξεχαστεί το γκολ του Φυτανίδη, από το λάθος του Γλύκου που άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση του Ατρομήτου μέσα στην Τούμπα το 2012), όμως, χωρίς αμφιβολία, το πλέον ξεχωριστό κομμάτι των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων είναι ο αγώνας για την φάση των 16 της σεζόν 1967-68.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ατρόμητο της Β’ Εθνικής τότε και η πρόκριση κρίθηκε στο στρίψιμο του κέρματος.

Ας δούμε τι είχε συμβεί: Ο αγώνας νοκ άουτ είχε διεξαχθεί στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και έχασε και έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Λέανδρο, τον Σαράφη και τον Αφεντουλίδη.

Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα. Στο 47’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κανελλόπουλου, ο Ψυχογιάννης μπέρδεψε την άμυνα και η μπάλα έφτασε στον Κούκη που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, επίσης με φάουλ. Ο Φουντουκίδης με τεχνική εκτέλεση φάουλ από 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαρλάκη.

Ακολούθησαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, στην παράταση (98’) ο ΠΑΟΚ στο 98′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ψυρογιάννη (δόθηκε φάουλ) και έτσι ο αγώνας και μετά τον έξτρα χρόνο δεν έβγαλε νικητή.

Η διαδικασία των πέναλτι δεν είχε καθιερωθεί ακόμη και έτσι την πρόκριση έκρινε το στρίψιμο του κέρματος από τον διαιτητή Αδαμάκη.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε τελικά στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό, ενώ το τρόπαιο εκείνης της σεζόν κατέκτησε τελικά ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κύπελλο εκείνης της περιόδου και ο Άρης είχε περάσει με στρίψιμο του κέρματος το εμπόδιο της Καβάλας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ