ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου στο "Γ. Καραϊσκάκης", με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Φορτούνη (13') και Μητρόπουλου (24').

Με πολλές αλλαγές στην σύνθεση του ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Κώστας Φορτούνης σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 13ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ και ο Μητρόπουλος με κεφαλιά στο 24' έφερε το ματς στα ίσα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 πόντους στον όμιλο και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο ματς με τον Φωστήρα σε ένα ματς που του αρκεί η ισοπαλία για την πρόκριση. Ενώ ο Πανιώνιος θα κοντραριστεί με την Παναχαϊκή στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι της 2ης φάσης της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 4β. 2-1

2. Παναχαϊκή 3β. 2-1

-----------------------

3. Πανιώνιος 2β. 1-2

4. Φωστήρας 1β. 0-2

Τελευταία αγωνιστική

Φωστήρας-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-Παναχαϊκή

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης (46' Σιόβας), Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (79' Βέργος), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ντοσεβί, Γκαζαριάν (59' Κασάμι), Διαμαντάκος.

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Φούντας (87' Παντίδος), Γκίνης, Χατζηισαΐας, Γιάννου (57' Ντουρμισάι), Πάνος, Μπουμάλ, Κολοβός (67' Μασούρας), Γκέζος.

Γκολ: 13' Φορτούνης / 24' Μητρόπουλος

Κάρτες: 58' Φορτούνης, 67' Βούρος / 6' Γκίνης, 76' Πάνος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Νίκο Συριώδη

Όρθιος στο Φάληρο ο Πανιώνιος

Με... πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο Φάληρο, με τον Μίτσελ να έχει στο βασικό σχήμα παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής. Για τους φιλοξενούμενους, ο Τερεζόπουλος προτίμησε ένα μείγμα βασικών μαζί με όσους δεν είχαν σταθερή παρουσία στην αρχική ενδεκάδα.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, δίχως όμως να παρουσιάζουν καλό ρυθμό στην επιθετική τους ανάπτυξη. Ο Πανιώνιος πρόσεχε κυρίως τα νώτα του, ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις. Μόλις στο 2' ο Γκαζαριάν σημάδεψε εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι με προβολή και στο 13' ο Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) τους "ερυθρόλευκους".

Οι Νεοσμυρνιώτες στην πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ευτύχησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Μητρόπουλο να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Φούντα και με κεφαλιά να σημειώνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός έψαξε ένα δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα αλλά Γκαζαριάν και Διαμαντάκος δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο 25' και το 45' αντίστοιχα.

Ίδια ήταν η εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ανησυχήσουν την άμυνα του Πανιωνίου, που κρατούσε εύκολα το ισόπαλο σκορ, με τον Μίτσελ να επιστρατεύει τον Κασάμι στο 59ο λεπτό για να δώσει έξτρα ποιότητα στην ομάδα του.

Ο Ελβετός δεν μπόρεσε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση για τον Ολυμπιακό που εξακολουθούσε να μην μπορεί να απειλήσει μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Ωστόσο υπάρχει η φάση του 65ου λεπτού, όπου ο Ντουρμασάι μοιάζει να αγκαλιάζει τον Κασάμι μέσα στην περιοχή και να τον εμποδίζει να φτάσει στην μπάλα. Ο Μαντάκης πάντως έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Πανιώνιος είχε μια καλή στιγμή με τον Πάνο στο 82', αλλά η προσπάθεια του πέρασε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Διαμαντάκος από αριστερά ξεχύθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά το εξαιρετικό πλασέ του από δύσκολη γωνία σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μαντάκη και το τελικό 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Στο 86ο λεπτό ο Διαμαντάκος μπήκε πολύ ωραία από αριστερά στην περιοχή του Πανιωνίου και από δύσκολη γωνία επιχείρησε να σκοράρει. Η προσπάθεια του όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου, στην κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στην επανάληψη.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Έχασε 3-4 φάσεις αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ελέγχεται μόνο για την φάση όπου ο Ντουρμασάι φαίνεται να αγκαλιάζει τον Κασάμι εντός περιοχής, ωστόσο ο ρέφερι είδε επιθετικό φάουλ και όχι πέναλτι. Κατά τα άλλα, ο Μαντάκης είχε ένα ήσυχο απόγευμα στο Φάληρο και η διαιτησία του συνολικά ήταν ικανοποιητική. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παύλος Μητρόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τους μέσους του Ολυμπιακού. Ήταν αυτός που με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε για τον Πανιώνιο στο 24', γκολ που εντέλει έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους, που με νίκη στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Παναχαϊκή παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν συγκριτικά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε ενέργεια και προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή. Ήταν άτυχος γιατί δεν βρήκε συμπαραστάτες και η παρουσία του δεν πήρε επιπλέον πόντους. Ο Μίτσελ θέλει να τον καθιερώσει σαν "8άρι", θέση στην οποία μοιάζει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ντουρμάζ, Ντοσεβί, Μπουχαλάκης και Γιαννούλης είναι μια τετράδα παικτών που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα και η παρουσία τους κόντρα στον Πανιώνιο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Το γεγονός πως δεν είχαν ρυθμό είναι ένα ελαφρυντικό, ωστόσο είχαν κακές επιλογές ακόμη και σε εύκολες φάσεις.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ