ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-0

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-0
INTIME SPORTS

Με... σβηστές τις μηχανές και δίχως να δείξει το καλό του πρόσωπο, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει τον Ατρόμητο.

Ένα βήμα πιο κοντά στο φετινό νταμπλ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καλή απόδοση, δεν ήταν συγκεντρωμένοι, έπαιξαν με τη φωτιά, όμως τελικά δεν κάηκαν και κατάφεραν έστω και δύσκολα να πάρουν το εισιτήριο για το τελικό, χάρη στο τελικό 0-0.

Η δυσκολία πάντως δεν έχει να κάνει με τον ΟΦΗ, αφού είχε μια λαμπρή ευκαιρία να τα δώσει όλα και να εκμεταλλευτεί την υπεροψία των πρωταθλητών Ελλάδας, όμως μονάχα σε μια περίπτωση απείλησε πραγματικά τον Ρόι Κάρολ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 0-0, σ' ένα ματς με κακό θέαμα, ελάχιστες ευκαιρίες και χωρίς ρυθμό. Οι δύο προπονητές έδωσαν πολύ βάρος στην τακτική και έδειξαν αρκετό φόβο προς τον αντίπαλο (ιδιαίτερα ο Νίκος Αναστόπουλος).

Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου, θα είναι ο Ατρόμητος που απέκλεισε τον Αστέρα στην Τρίπολη και θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόι Κάρολ, αγωνίστηκε για 4η φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ακόμη δεν έχει δεχτεί κάποιο γκολ.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουνάδης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Παρατηρητής: Γιώργος Αμυγδαλής (Σερρών)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Μπούρμος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Πίτσος, Βερόν, Τζόρντι Λόπεθ, Κάλαϊτζιτς (82' Ουκάρ) , Χόρχε Λόπεθ (73' Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (64' Μακούν), Αμπντούν (85' Χολέμπας), Μιραλάς, Τζιμπούρ (90+1' Φουστέρ).

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες: 16' Παπουλής, 34' Βερόν, 85' Πίτσος / 72' Ορμπάιθ, 90' Τζιμπούρ

Ανασκόπηση Αγώνα

Αναστόπουλος VS Βαλβέρδε

Με το αγαπημένο του 4-3-2-1 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Αναστόπουλος. Την εστία του ΟΦΗ υπερασπίστηκε ο Σαχσανίδης, σέντερ μπακ ήταν οι Γεωργίου και Ταυλαρίδης, δεξιά ο Μπούρμπος, αριστερά ο Πίτσος, στα χαφ ήταν οι Βερόν, Τζόρντι Λόπεθ και Κάλαϊτζιτς, σέντερ φορ ο Μάντζιος και στα πλάγια οι Χόρχε Λόπεθ και Παπουλής.

Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και τώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον Ρόι Κάρολ αντί του Μέγιερι στην αρχική ενδεκάδα, ενώ επέλεξε τους λεγόμενους βασικούς, που έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ ήταν στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μαρκάνο, αμυντικά χαφ ήταν οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, πιο μπροστά τους ο Ιμπαγάσα, στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Αμπντούν, Μιραλάς.

Λίγες φάσεις, κακό θέαμα, όλα ανοιχτά...

Η τακτική των δύο προπονητών κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δίχως άγχος και με το πόδι στο φρένο και τον ΟΦΗ να ξεκινά λίγο επιθετικά και συνάμα προσεκτικά. Κάπως έτσι, το πρώτο 10λεπτο πέρασε δίχως να δούμε κάποια σημαντική φάση, αν εξαιρέσουμε ένα λάθος του Σαχσανίδη, που άφησε την μπάλα να περάσει πάνω από το κεφάλι του και την πρόλαβε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή.

Τα λεπτά λοιπόν περνούσαν, δίχως να βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και το ρυθμό στα πολύ κάτω του. Ο Ολυμπιακός είχε μια ανωτερότητα και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Η πρώτη έγινε στο 18' όπου ο Σαχσανίδης έδιωξε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Μαρκάνο και η δεύτερη στο 35', όπου η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΟΦΗ. Από κει και πέρα δεν είδαμε κάτι που να... αξίζει και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ίδιο έργο θεατές και... 0-0

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με το θέαμα να είναι κακό και τον Ολυμπιακό να έχει μια ελαφρά υπεροχή. Μια ατομική προσπάθεια του Τοροσίδη στο 55' όπου το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ, ήταν ένας... άνεμος δροσιάς στην έρημο ενός βαρετού παιχνιδιού. Δέκα λεπτά αργότερα (65'), ο Ιμπαγάσα αντιμετώπισε νέο πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Μακούν.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν και ο ΟΦΗ έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες προκειμένου να σκοράρει και να αποφύγει τον αποκλεισμό. Στο 79' ο Ζορμπάς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 87' ο Μάντζιος δεν πρόλαβε να γυρίσει προς την εστία του Κάρολ και έτσι το 0-0 δεν άλλαζε. Η τελευταία φάση του αγώνα, ήταν πάντως για τον Ολυμπιακό, με τον Μιραλάς να χάνει ένα τετ α τετ με τον Σαχσανίδη και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση στο τελικό.

MVP

Σ' ένα ματς με τόσες λίγες ευκαιρίες και τόσο κακό θέαμα ποιον να βγάλουμε MVP; Ίσως ο Μανιάτης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου γιατί έδωσε πολλές μάχες και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο του γηπέδου. Ένα συνηθισμένο βράδυ για τον Έλληνα άσο...

Ο αδύναμος κρίκος

Ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το παιχνίδι ήταν πέρα ως πέρα λάθος και θα μπορούσαν να το πληρώσουν μ' έναν απροσδόκητο αποκλεισμό. Ο ΟΦΗ όμως, δεν ήταν όσο επιθετικός θα έπρεπε και δεν εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των "ερυθρολεύκων".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ