ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Βεργέτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απώλεια για τον Ολυμπιακό η απουσία των εξτρέμ Πάρντο - Ντουρμάζ, "κλειδιά" για τον ΠΑΟΚ οι Πέλκας - Τσίμιροτ. Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει στο Sport24.gr τον ημιτελικό της Τετάρτης (2/3, 19.30) στο Κύπελλο.

Την Τετάρτη (2/3, 19.30) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο τέως προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, αναλύει στο Sport24.gr την αναμέτρηση των Πειραιωτών με τους Θεσσαλονικείς

Ποιοι είναι οι παίκτες "κλειδιά" των Θεσσαλονικέων που μπορούν να κρίνουν την αναμέτρηση; Τι να προσέξει η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ για να έχει τύχη; Ακόμα, το πρόβλημα των "ερυθιρόλευκων" στα εξτρέμ, ο Φορτούνης που δεσπόζει και η ψυχολογία του πρωταθλητή.

ΠΛΕΟΚΤΗΜΑΤΑ:

- Ο ΠΑΟΚ εφέτος έχει καλύτερο υλικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αναφέρομαι στην ποιότητα των παικτών που έχει. Αν έχει βάθος πάγκου ο προπονητής στον αγώνα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη φάση σε σχέση με την προηγούμενη που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.

- Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο καλής ψυχολογίας, δεδομένης της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη δεν επηρεάζει, γιατί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κίνητρο. Είναι και ματς Κυπέλλου, άλλος θεσμός. Αν ήταν αγώνας πρωταθλήματος, όπου το τρόπαιο έχει ήδη κατακτηθεί, θα λέγαμε ότι στερείται λίγο ζήλου και φιλοδοξίας. Επειδή είναι άλλος θεσμός, θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει βρει έναν σταθερό κορμό, μια σταθερή λειτουργία ομάδας στο γήπεδο.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

- Ο Τούντορ έχει ταλαντευτεί πάρα πολύ σε βάθος χρόνου να βρει έναν συγκεκριμένο σχηματισμό, με τον οποίο θα έχει την ανάλογη ομοιογένεια να τον υποστηρίξει. Ο Τούντορ ξεκίνησε να παίζει με τρεις στην άμυνα, οι οποίοι παίκτες ενδεχομένως να μην είχαν συνηθίσει, ήθελαν χρόνο. Χάθηκαν όμως αποτελέσματα, βαθμοί που στοίχισαν στην ομάδα. Επειδή ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει και να έχει βαθμούς, και περίοδος χάριτος δεν υπάρχει, ο προπονητής του άρχισε να ψάχνεται σε άλλες εναλλακτικές. Και μέσα σε όλα αυτά έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί. Απουσιάζουν παίκτες που είναι κριτήρια για να αλλάξεις έναν σχηματισμό. Έχει πάρα πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά η άμυνά του δεν βγάζει τόσο μεγάλη σιγουριά. Η προσθήκη του Χατζηϊσαΐα ήταν αναγκαστική και ουσιαστική προσθήκη, η οποία θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Ακόμη δεν μπορεί να κριθεί ότι θα είναι επιτυχημένη, αλλά έτσι φαίνεται ότι θα είναι.

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Υστερεί σε ταχύτητα με τις απώλειες των Πάρντο και Ντουρμάζ. Χάνει τα φτερά του δηλαδή ο Ολυμπιακός, οι οποίοι από τα Χριστούγεννα και μετά είναι αυτοί που παίζουν διαρκώς. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα θέμα. Διότι ο Σεμπά δεν είναι Πάρντο, ενδεχομένως να χρειαστεί τον Φουστέρ στα πλάγια, αν και ο Φουστέρ δεν είναι παίκτης πλευράς, παρότι μπορεί να την υποστηρίξει. Παρά τη συνοχή που έχει ο Ολυμπιακός, χάνει τα φτερά του. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα.

ΠΑΙΚΤΕΣ "ΚΛΕΙΔΙΑ"

- Παίκτες κλειδιά για τον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι είναι ο Πέλκας και ο Τσίμιροτ. Ο τελευταίος φαίνεται ότι είναι πολύ καλή μεταγραφή. Με τον Χατζηϊσαΐα στα μετόπισθεν και την άνοδο του Τσίμιροτ στα χαφ, ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει βρει τα πατήματά του ως ομάδα. Ο Κάτσε είναι σημαντικός παίκτης, αλλά το αν πρέπει να παίζει το κρίνει ο προπονητής. Ο Τσίμιροτ κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και ο προπονητής μπορεί να κρίνει ότι με τα χαρακτηριστικά που έχει μπορεί να παίζει με άλλον παίκτη δίπλα του.

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Αν στα χαφ παίξει ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς ή κάποιος άλλος, δεν επηρεάζεται η λειτουργία της ομάδας. Μπροστά δεσπόζει η μορφή του Φορτούνη. Κάνει πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Για εμένα με αυτήν την ελευθερία κινήσεων πίσω από το φορ, αλλά και με τις κάθετες κινήσεις που κάνει στην περιοχή, δίνει ποιότητα στον Ολυμπιακό. Ο Καμπιάσο είναι μεγάλος παίκτης. Έχει παρέλθει η ηλικία του, τα άλλα παιδιά στην ίδια θέση παίζουν πολύ καλά, αλλά είναι μεγάλος παίκτης. Όσο χρόνο βρει τον αξιοποιεί στο γήπεδο.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

- Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει την επιθετική μετάβαση του Ολυμπιακού. Αν σου κλέψει τη μπάλα από τη μέση και κάτω, με δύο πάσες μπορεί να σε σκοτώσει. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν χάνει τη μπάλα.

- Αν ο ΠΑΟΚ παίξει με τον Μακ στην κορυφή διαφοροποιείται η επιθετική του λειτουργία σε σχέση με το αν στην κορυφή παίξει ο Αθανασιάδης. Με Μακ έχει μια ταχύτητα παραπάνω, αλλά υστερεί σε παρουσία στην περιοχή και ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού έχει αποκτήσει συνοχή και καλή συνεργασία. Είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό η απουσία των βασικών του εξτρέμ και θα πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει.

ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ

- Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Όποια ομάδα, ωστόσο, κάνει πρώτη γκολ, αυτή θα έχει προβάδισμα. Θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα. Θα μπορεί δηλαδή να διαχειριστεί καλύτερα τον αγώνα. Και οι δύο ομάδες είναι έμπειρες να διαχειριστούν ένα προβάδισμα.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΤΟΥΝΤΟΡ - ΣΙΛΒΑ

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Εύχομαι στους δύο προπονητές να έχουν φώτιση, να διαβάσουν καλά το παιχνίδι, να το αναλύσουν σωστά την ώρα που αυτό γίνεται και να πραγματοποιήσουν τις σωστές κινήσεις. Ξέρω τι τραβάει κάθε προπονητής την ώρα των αγώνων. Να σχεδιάσουν καλά τον αγώνα και να πάρουν τις ορθές αποφάσεις.

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ