ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Παναθηναϊκός τη νίκη 1-0, η Λαμία τη σπουδαία πρόκριση

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Λαμίας στην Λεωφόρο αλλά δεν έφτασε στην ανατροπή και γνώρισε έναν αποκλεισμό ντροπή από την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ που με βάση την εικόνα των δυο αγώνων άξιζε τη πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκτός της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος έμεινε ο Παναθηναϊκός παρά τη νίκη του με 1-0 επί της Λαμίας την Τετάρτη το βράδυ καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (4-1 υπέρ της Λαμίας) έδωσε μια σπουδαία και δίκαιη πρόκριση στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παρά τις προσπάθειες τους δεν μπόρεσαν να αποφύγουν έναν αποκλεισμό ντροπή ενώ και στο ματς της Λεωφόρου φανερώθηκε το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρία γκολ και πέτυχε μόλις ένα και αυτό αρκετά αργά παρά το γεγονός ότι και πάλι δημιούργησε 18 τελικές προς την εστία της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους πήραν μια ιστορική πρόκριση κρατώντας το επίπεδο του σκορ στο 1-0 καθώς είχαν στηθεί άψογα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη καθολική υπεροχή στο ματς αλλά αυτή ήταν ανούσια καθώς δεν μετουσιώθηκε σε καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Λαμίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 να έρθει αργά, στο 74' και εν συνεχεία παρά τις προσπάθειες να μην μπορέσει το τριφύλλι να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ που θα έβαζε φωτιά στο ματς.

Οι πράσινοι σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα οι Βιγιαφάνιες-Άλτμαν στο πρώτο ημίχρονο αρκετές φορές έδειχναν να μπερδεύουνται.

Ουσιαστικά το τριφύλλι έπαιξε καλύτερα μετά το γκολ που πέτυχε στο 74' και όταν ο Ουζουνίδης άλλαξε το σύστημα με τρεις στην άμυνα και φόρτωσε τη μεσαία γραμμή και την επίθεση του.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-4-2 με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Ινσούα ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αυλωνίτης, Κουρμπέλης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζανδάρης, Χίλιεμαρκ με τον Μουνιέ να ξεκινάει στο αριστερό άκρο και τον Βιγιαφάνιες στο δεξί. Μπροστά τους ήταν ο Άλτμαν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.

Ο Παναθηναϊκός τη νίκη 1-0, η Λαμία τη σπουδαία πρόκριση

Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές χρησιμοποίησε και αυτούς μια ενδεκάδα αποτελούμενη από βασικούς ποδοσφαιριστές και με έμφαση στην αμυντική διάταξη της ομάδας του. Κάτω από τα γκολπόστ έπαιξε ο Παπαδόπουλος ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βασιλαντωνόπουλο, Ασίγκμπα, Αναστασιάδη και Παντελιάδη. Μπροστά τους έπαιξε ο Όμο ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Αναστασόπουλο και αριστερά τον Μπλάζιτς ενώ και ο Ακόστα βοηθούσε στα χαφ. Προωθημένοι ήταν οι Πίτι και Βάντερσον που άλλαζαν αρκετά συχνά θέσεις.

Σκόραρε αργά ο Παναθηναϊκός

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χ. Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Π. Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Κ. Αντωνίου (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (76' Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χίλιεμαρκ, Τζανδάρης (57' Δώνης), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58' Χατζηγιοβάνης), Μολίνς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60' Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86' Βουό).

Γκολ: 74' Μουνιέ

Κίτρινες: 30' Κουρμπέλης, 35' Βιγιαφάνιες, 60' Μολίνς, 62' Αυλωνίτης/25' Όμο, 67' Πίτι, 70' Κουτρουμάνος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Χρειαζόταν άλλωστε ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι πράσινοι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας χωρίς όμως αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 6' όταν ο Μουνιέ έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να βγουν στις αντεπιθέσεις και το κατάφεραν στο 10' όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε κούρσα από τα δεξιά, επιχείρησε και τη σέντρα και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι πράσινοι είχαν τη καλύτερη τους στιγμή στο 16΄όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας αρχικά ο Άλτμαν σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει να φτάνει στον Μουνιέ ο οποίος ουσιαστικά έκανε τσαφ και όχι σουτ χάνοντας μια καλή στιγμή για το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός ξανά στο 24' όταν ο Μουνιέ από αριστερά επιχείρησε τη σέντρα με τον Άλτμαν να πιάνει ένα γυριστό σουτ το οποίο όμως έφυγε πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

ΕΧΑΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΜΟΛΙΝΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους την ώρα που η Λαμία παρέμενε στην άμυνα και προσπαθούσε να βρει μια καλή αντεπίθεση. Το μεγάλο πρόβλημα του τριφυλλιού όμως ήταν πως δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρή φάση για να απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί μια καλή στιγμή στο 39' όταν ο Αυλωνίτης δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τη μπάλα να φτάνει στον Πίτι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 42' όταν ο Μουνιέ πέρασε πανέμορφα τον Αναστασιάδη από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και επιχείρησε και το σουτ αλλά αυτό πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η μεγαλύτερη στιγμή του τριφυλλιού χάθηκε στο 44' όταν ο Μολίνς έβαλε στην πλάτη του τον Ασίγκμπα, τον πέρασε, μπήκε στη περιοχή και έκανε το πλασέ προ του Αναστασιάδη. Το σουτ του Σουηδού όμως δεν πήγε σε κάποια γωνία αλλά στο κέντρο με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου στη Λεωφόρο:

Ο Παναθηναϊκός τη νίκη 1-0, η Λαμία τη σπουδαία πρόκριση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά, να κρατάει τη μπάλα στην κατοχή του, να ασκεί πίεση αλλά να μην μπορεί να φτιάξει "καθαρές" φάσεις μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ 58' Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους οι πράσινοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο και αυτό ανάγκασε τον Ουζουνίδη να κάνει δυο αλλαγές μήπως αλλάξει τα πράγματα. Ο 49χρονος τεχνικός έβγαλε από το ματς τους Τζανδάρη, Άλτμαν και πέρασε τους Δώνη και Χατζηγιοβάνη.

Η Λαμία ήταν μάλιστα αυτή που απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος όταν στο 64΄ο Πίτι μέσα στη περιοχή βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε πάνω από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και μια ακόμα καλή στιγμή στο 67' όταν ο Ακόστα μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΜΟΥΝΙΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ο Παναθηναϊκός που συνέχιζε να έχει τη μπάλα στην κατοχή του άνοιξε το σκορ στο 74'. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Μουνιέ με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα καθώς στο 76' πέρασε στο ματς τον Πίσπα αντί του Αυλωνίτη και έπαιξε με τρεις στην άμυνα και φόρτωσε την επίθεση του με στόχο να πετύχει άλλα δυο γκολ.

Μάλιστα το τριφύλλι είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 78' όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 80' ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα ο Δώνης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή αλλά η επόμενη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 88' όταν ο Χίλιεμαρκ επιχείρησε ένα σουτ από μακριά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε, η μπάλα του έφυγε αλλά ο Μουνιέ δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση.

Τα τελικά στατιστικά στην Λεωφόρο:

Ο Παναθηναϊκός τη νίκη 1-0, η Λαμία τη σπουδαία πρόκριση

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόκρουση του Παπαδόπουλου στο 88'. Μετά το γκολ του Μουνιέ αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να κάνει το 2-0. Αν εκεί οι πράσινοι σκόραραν κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γινόταν στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κομίνης. Κακή η διαιτησία του έμπειρου ρέφερι ο οποίος έχασε πολλές φάσεις. Θα μπορούσε να είχε αποβάλει στο πρώτο μέρος τον Κουρμπέλη αν και κακώς του έδωσε τη πρώτη κίτρινη κάρτα αλλά στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε επίσης να είχε αποβάλει τους Πίτι και Κουτρουμάνο αλλά δεν το έκανε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Παπαδόπουλος. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν πολύ σταθερός και επιχείρησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις για την ομάδα του. Μπόρεσε έτσι να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ και μετά το 1-0 είχε αρκετές καλές επεμβάσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας. Όλη η Λαμία αμύνθηκε εξαιρετικά. Δεν άφηνε χώρους για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί φάσεις αλλά δεν υπάρχει ένας στράικερ να τις τελειώσει. Εμφανές το πρόβλημα των πράσινων στην επίθεση σε κάθε ματς.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ