ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΟΦΗ στους "16" του Κυπέλλου, απέκλεισε τον Ηρακλή

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Ηρακλή στο "Γεντί Κουλέ", πέρασε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, αποτέλεσμα ωστόσο που οδήγησε εκτός θεσμού τον Γηραιό. Καλύτεροι οι Κρητικοί, δίκαια στην επόμενη φάση.

Σε έναν επεισοδιακό όμιλο, στον 3ο του Κυπέλλου, ο ΟΦΗ κατόρθωσε να νικήσει 2-1 τον Ηρακλή στο Γεντί Κουλέ και πέρασε στους 16 του θεσμού. Με το αποτέλεσμα αυτό, ωστόσο, σε συνδυασμό με το 4-3 του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα, ο Ηρακλής έμεινε εκτός. Οι Κρητικοί και το "τριφύλλι" στην επόμενη φάση...

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και επεδίωκε να μπει μπροστά στο σκορ. Και μπορεί να το πέτυχε, αλλά χωρίς προηγουμένως να σημειώσει τη μεγάλη ευκαιρία. Αν εξαιρέσουμε δηλαδή το σουτ του Όγκμποε στο 5', την κεφαλιά του Βουό στο 29' και το σουτ του Βαλλιάνου στο 33', που επί της ουσίας δεν ήταν κλασικές φάσεις, ο ΟΦΗ έφτασε στο 1-0 στο 37ο λεπτό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βουό πέρασε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά στον Όγκμποε και με αυτός με συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, άνοιξε το σκορ. Όσο για τον Ηρακλή του πρώτου μέρους, ελάχιστα πράγματα. Ένα σουτ του Καραγκούνη στο 23' που δεν είχε καμία τύχη να απειλήσει τον Δερμιτζάκη και τίποτα άλλο. Δίκαια μπροστά στο σκορ οι Κρητικοί. Όσο για τον Ηρακλή του πρώτου μέρους, ελάχιστα πράγματα. Ένα σουτ του Καραγκούνη στο 23' που δεν είχε καμία τύχη να απειλήσει τον Δερμιτζάκη και τίποτα άλλο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός, αφού χρειαζόταν αποτέλεσμα για να μην τον νοιάζει τι θα γινόταν στο άλλο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του Γηραιού, Σάββας Παντελίδης, έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του με την είσοδο του Περόνε στο 61', έχοντας παράλληλα στο ματς και Λάμπρου και Λουκίνα.

Και πάλι όμως, δεν άλλαξε η εικόνα του Γηραιού, που αδυνατούσε να παράξει ευκαιρία. Ο ΟΦΗ κρατούσε με ευκολία το υπέρ του 1-0 και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ήταν στο 75' όταν ο Αντουκόρ πέρασε στον Βαλλιάνο, αυτός από αριστερά κοντά στο κόρνερ έβγαλε τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο Βουό με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0! Στο 80' οι γηπεδούχοι έφτασαν μια... ανάσα από το 3-0. Ο νεοεισελθών Μιλοσάβλιεβ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Χαντί έκανε το πλασέ, αλλά ο Γιαννίκογλου το "'βγαλε".

Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει την ίδια κακή εικόνα. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά έπαιζε άνετα, μπορούσε να κυκλοφορεί και να κρατά εύκολα το υπέρ του 2-0. Ο Γηραιός ήθελε δύο γκολ για να ισοφαρίσει και να περάσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 90', με πλασέ του Λουκίνα από κοντά.

Η λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

Έτσι έπαιξαν:

Ο ΟΦΗ στους "16" του Κυπέλλου, απέκλεισε τον Ηρακλή
Ο ΟΦΗ στους "16" του Κυπέλλου, απέκλεισε τον Ηρακλή

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Όστοϊτς, Βουό (82' Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Χαντί (82' Μάνος), Αντουκόρ, Βαλλιάνος, Όγκμποε (74' Μιλοσάβλιεβ), Ράντι.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Λάμπρου, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (60' Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Κούρος (88' Ζιαμπάρης), Λουκίνας, Καραγκούνης (61' Περόνε), Πασάς, Ρούσσος, Στάμου.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Καλφάκης, Σινιοράκης (Χανίων)

Ο ΟΦΗ στους "16" του Κυπέλλου, απέκλεισε τον Ηρακλή

(τα στατιστικά του αγώνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΟΦΗ 6 (4-3)

2. Παναθηναϊκός 4 (5-5)

3. Ηρακλής 4 (4-2)

4. Απόλλων Σμύρνης 3 (4-7)

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ