ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Μακ "λύτρωσε" τον προβληματικό ΠΑΟΚ, 1-0 με τον Απόλλωνα Πόντου

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το "διπλό" απ' την Καλαμαριά (το πρώτο της σεζόν), επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Πόντου για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Προβληματική εμφάνιση απ' τους "ασπρόμαυρους" παρά τη νίκη.

Το πρώτο "διπλό" στη σεζόν πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμαριάς, παρά το γεγονός πως παρουσίασε προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, οι οποίοι, όμως, δεν κατάφεραν να την... αρπάξουν απ' τα μαλλιά. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα, αλλά τελικά στο 90ό λεπτό ο Ρόμπερτ Μακ εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Καλογεράκης επιλέχθηκε για κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Γεωργιάδης, Καλί, Καπίας και Αμαραντίδης αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα, οι Καλαϊτζίδης, Βεργώνης ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, οι Ενλουντουλού και Συμελίδης προτιμήθηκαν για τα άκρα της επίθεσης, με τους Μπρίτο να είναι ο παρτενέρ του Χασομέρη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μακ "λύτρωσε" τον προβληματικό ΠΑΟΚ, 1-0 με τον Απόλλωνα Πόντου

Στον αντίποδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε εννιά αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πήρε τη θέση του Ροδρίγκο Ρέι κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Λέο Μάτος διατήρησε τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Στέλιος Μαλεζάς και Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο ήταν οι δύο στόπερ, με τον νεαρό Δεληγιαννίδη να επιλέγεται για τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή οι Χοσέ Κάνιας και Εβγέν Σάχοβ είχε πιο ανασταλτικό ρόλο, με τους Δημήτρη Λημνιό, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Δημήτρη Πέλκα να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Ρόμπερτ Μακ.

Ο Μακ "λύτρωσε" τον προβληματικό ΠΑΟΚ, 1-0 με τον Απόλλωνα Πόντου

Γήπεδο: Στάδιο Καλαμαριάς

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Χουσεΐν Κούλα (Ξάνθης), Ηλίας Εμπλιούκ (Ξάνθης)

4ος: Απόστολος Τζουμαλάκης (Σερρών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (64' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Τζάλμα), Μακ

Γκολ: 90' Μακ

Κάρτες: 73' Γεωργιάδη, 85' Βεργώνης / 43' Μπίσεσβαρ, 67' Δεληγιαννίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε απ' τους γηπεδούχους, με τον Εντουάρντο Μπρίτο να επιχειρεί το μονοκόμματο σουτ στο 8ο λεπτό και την μπάλα να περνάει δίπλα απ' τ δεξί δοκάρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου "απάντησε" στις ευκαιρίες στο 15', αλλά ο Καλογεράκης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Δημήτρη Λημνιού.

Ο "Δικέφαλος" αναζητούσε χώρους προς την αντίπαλη εστία, όμως οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας. Πέρα από μία κεφαλιά του Εβγέν Σάχοβ στο 28', ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αντίθετα, ο Απόλλων έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 στο 39ο λεπτό, αλλά ο Μπρίτο δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, με τον Πασχαλάκη να διορθώνει με διπλή προσπάθεια το λάθος του. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήταν πιο απειλητική στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά δίχως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μακ "λύτρωσε" τον προβληματικό ΠΑΟΚ, 1-0 με τον Απόλλωνα Πόντου

Ο Απόλλων διατήρησε στο δεύτερο την πολύ καλή εικόνα που είχε και στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 59' βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Αλέξανδρου Βεργώνη, ύστερα από σέντρα του Μπρίτο, πέρασε ελάχιστα δίπλα απ' δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Η μέτρια εικόνα της ομάδας του, ανάγκασε τον Λουτσέσκου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Τζάλμα Κάμπος και Βιεϊρίνια προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να παρουσιάζει προβληματική εικόνα, ειδικά μεσοεπιθετικά.

Ο Λουτσέσκου έριξε και το "βαρύ χαρτί", Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και δεν έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους του. Αποτέλεσμα, πέρα από δύο σουτ των Βεϊρίνια (75') και Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά απ' τα καρέ του Καλογεράκη.

Ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ο Ρόμπερτ Μακ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών του Απόλλωνα και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Καλογεράκη για το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, παρά το γεγονός πως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενλουντουλού έχασε μία τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. ΠΑΟΚ 6 (3-1)

2. Απόλλων Πόντου 3 (1-1)

3. Λεβαδειακός 3 (6-2)

4. Αιγινιακός 0 (0-6)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός

Αιγινιακός - ΠΑΟΚ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ