ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκησε την Καλλιθέα 3-2, "κέρδισε" τον Γιούση

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΟΥΣΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΟΥΣΗΣ ICON

Η ΑΕΚ με δυο γκολ του 18χρονου Χρήστη Γιούση και εξαιρετική παρουσία του Γιώργου Γιακουμάκη, νίκησε με 3-2 την Καλλιθέα κι έκανε το 3Χ3 στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί να ήταν επίσημο ματς κυπέλλου αυτό ανάμεσα στην Καλλιθέα και την ΑΕΚ στο "Ελ Πάσο", αλλά επί της ουσίας δεν υπήρχε ούτε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ούτε κίνητρο. Άλλα πράγματα ήθελαν να δουν οι δυο οι προπονητές. Προφανώς για την ΑΕΚ μετρά η νίκη με 3-2, όπως και για την Καλλιθέα το γεγονός πως από το 0-2, έφτασε στο 2-2.

Όμως κυρίως για τον Μανόλο Χιμένεθ (που και πάλι όντως τιμωρημένος ήταν στο μπουθ), πολύ μεγαλύτερη σημασία έχουν άλλα πράγματα. Όπως τα δυο γκολ που πέτυχε ο 18χρονος Γιούσης ή οι οκτώ ευκαιρίες για γκολ που έκανε (και έχασε) ο Γιακουμάκης ή ακόμα και τα 45 λεπτά αγωνιστικού χρόνου που πήρε ο Κονέ.

Γήπεδο: "Ελ Πάσο"

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Σταύρος Σίπκας (Σάμου):

4ος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μορέιρα): Κορωνάκης, Βαλμάς, Καντέ, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγέλης, Μίγγος, Σμυρλής, Μασέντο(83’ Γαρδικιώτης), Μάκο (46’ Μαραθωνίτης), Μηλιός (79’ Κερασίδης).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος (33’ Αϊντάρεβιτς), Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Βλαχομήτρος (69’ Μπακασέτας), Γιούσης, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης, Κονέ (46’ Γκάλο).

Γκολ: 32' Παπαγγελής, 38' πεν. Ταλέντο / 8' Τζανετόπουλος, 30', 77' Γιούσης

Κάρτες: /

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΜΕ ΑΜΥΝΕΣ ΑΠΟΥΣΕΣ

Το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς δεν είχε για καμία από τις δυο ομάδες βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και γι αυτό κυρίως η ΑΕΚ βρήκε ευκαιρία για δοκιμές και πειράματα. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και από την επιλογή του νεαρού Γιούση ως δεύτερου φορ δίπλα στον Γιακουμάκη, του επίσης νεαρού Βλαχομήτρου στο δεξί άκρο της επίθεσης, του Τζανετόπουλου σε ρόλο κόφτη και του νεαρού Γιαννούτσου στην τριάδα τον στόπερ.

Επίσης λόγω της έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ελεύθερα. Ενδεχομένως υπερβολικά… ελεύθερα, ως προς την αμυντική τους λειτουργία.

Λειτουργία κακή και για Καλλιθέα, αλλά και για την ΑΕΚ. Κάτι εξάλλου που ειδικά για την Ένωση, φάνηκε από το γεγονός πως δέχθηκε δυο γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Βεβαίως τα γκολ αυτά της Καλλιθέας, ήρθαν όταν η ΑΕΚ έκανε το 2-0 και φάνηκε να χαλαρώνει.

Μέχρι εκείνο το σημείο, έμπαινε όποτε ήθελε στην περιοχή των γηπεδούχων. Άλλωστε χωρίς να πιάσει κανέναν εντυπωσιακό ρυθμό, η ΑΕΚ αφενός προηγήθηκε με 2-0. Πρώτα με την κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 8’ μετά από κόρνερ του Κλωναρίδη και μετά με όμορφο γκολ, μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ του Γιούση με το αριστερό, στο 29’. Αφετέρου ενδιάμεσα στα δυο γκολ, η ΑΕΚ είχε απειλήσει κυρίως με τον Γιακουμάκη, που αστόχησε δυο φορές στο 20’ και στο 26’.

Όμως στο 32’, η Καλλιθέα αντέδρασε. Ο Μηλιός σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι, αλλά ο Παπαγγελής πήρε το… ριμπάουντ και βρήκε δίχτυα. Ενώ στο 37’ ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Μασέντο. Ο ίδιος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και ισοφάρισε σε 2-2. Και αφού ο Γιακουμάκης σε μια ακόμα ευκαιρία πριν το ημίχρονο, δεν σκόραρε, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΕΧΑΝΕ, Ο ΓΙΟΥΣΗΣ (ΞΑΝΑ) ΕΒΑΛΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο, το αναμενόμενο ήταν πως η ΑΕΚ θα έπαιζε στο μισό γήπεδο την Καλλιθέα. Εξάλλου ακόμα αν το ματς ήταν αδιάφορο, είχε σημασία να πάρει τη νίκη. Και φάνηκε. Η ΑΕΚ πίεσε πολύ και είχε έναν Γιακουμάκη, μέσα σ’ όλες τις φάσεις. Απειλητικό συνεχώς, αλλά χωρίς να βρει στόχο. Στο 53’ ο Γιακουμάκης με εντυπωσιακό βολέ, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 55’ το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ πέρασε άουτ, ενώ στο 67’, μετά από σέντρα του Γιούση, ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Και στο 73’ πάλι ο επιθετικός της ΑΕΚ σούταρε, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας απέκρουσε. Και μπορεί ο Γιακουμάκης να μην ήταν εύστοχος, όμως ο Γιούσης είχε δυο στα δυο. Ο 18χρονος επιθετικός στο 77’, πάλι με όμορφη προσπάθεια και σουτ με το δεξί αυτή τη φορά, έκανε το 3-2 και έδωσε και τη νίκη στην ΑΕΚ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. ΑΕΚ 9 (12-2)

2. Λαμία 6 (3-2)

3. Απόλλων Λάρισας 3 (2-10)

4. Καλλιθέα 0 (2-6)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ