ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκησε και στην αγγαρεία, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με την πρόκριση να είναι τελειωμένη υπόθεση από το πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην Τρίπολη, δεν είχε συνοχή σαν ομάδα αλλά μπόρεσε και πήρε και πάλι τη νίκη, επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα και έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. (VIDEO)

Η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος έγινε ο Παναθηναϊκός με τους πράσινους να επικρατούν και το απόγευμα της Τετάρτης στην Τρίπολη με 1-0 σε ένα ματς όπου ήταν σαν αγγαρεία για το τριφύλλι μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Μαρινάκη, το πρώτο του μετά από 49 εμφανίσεις με τους πράσινους, επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στην Ξάνθη και κατάφερε έστω και στο τέλος να φτάσει σε ακόμη μια νίκη με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και ήταν λογικό να μην έχει συνοχή στο παιχνίδι του ενώ ο 48χρονος τεχνικός ενόψει και του αγώνα του Σαββάτου με την Βέροια μπόρεσε να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του και παράλληλα να δώσει αγωνιστικό ρυθμό σε κάποιους άλλους. Παράλληλα είδε αγωνιζόμενο και πρώτη φορά τον Γκιγέρμο Μολίνς ο οποίος έπαιξε για μισή ώρα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Αστέρα με τους Αρκάδες να δοκιμάζουν και αυτοί παίκτες που έως τώρα δεν είχαν παίξει πολύ ενόψει της δύσκολης συνέχειας της ομάδας της Τρίπολης στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Π. Σταθόπουλος (Ηλείας), Ά. Πήττας (Ηλείας)

4ος: Γεώργιος Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Αθανασιάδης, Καλτσάς (64' Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Γκαϊντούτσικ, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64' Δημούτσος), Μπαστιανός, Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74' Φαρίνια), Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Ευαγγέλου, Μολέντο, Χουχούμης, Ρέις, Λουντ, Εμποκού (66' Χατζηγιοβάνης), Π. Βλαχοδήμος, Μπουμάλ (74' Μαρινάκης), Λέτο (60' Μολίνς).

Γκολ: 90+ Μαρινάκης

Κίτρινες: 90' Τσιλιανίδης/28' Μολέντο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Νίκησε και στην αγγαρεία, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα


Νίκησε και στην αγγαρεία, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα

Με το 4-0 του πρώτου αγώνα να μην αφήνει περιθώρια στους γηπεδούχους για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από μια καλή εμφάνιση τόσο ο Απόστολος Χαραλαμπίδης όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασαν τις ομάδες τους με αρκετές αλλαγές εκατέρωθεν.

Ο τεχνικός των Αρκάδων είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην άμυνα και χρησιμοποίησε τον Καλτσά ως δεξί μπακ ενώ έδωσε και χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αστέρα όπως οι Μακροστέργιος, Ευαγγέλου και Μπαστιανός.

Συγκεκριμένα ο Χαραλαμπίδης χρησιμοποίησε κάτω από το τέρμα τον Αθανασιάδη, στα δεξιά έβαλε τον Καλτσά και αριστερά τον Γιαννούλη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Γκαϊντούτσικ και Ευαγγέλου. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τσουκαλάς, Μακροστέργιος και μπροστά τους η τριάδα Μπαστιανός, Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς με τον Ιωαννίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και αυτός μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο. Άλλωστε ο 48χρονος τεχνικός είχε αφήσει στην Αθήνα τους Μπεργκ, Κλωναρίδη, Κουρμπέλη, Κουλιμπαλί, Χουλτ και Βιγιαφάνιες.

Ο τεχνικός των πράσινων σε αυτό το 4-4-2 με το οποίο κατέβασε την ομάδα του χρησιμοποίησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μέστο, Ευαγγέλου, Μολέντο και Χουχούμη. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ρέις, Λουντ με τον Μπουμάλ να παίζει στα δεξιά και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο στα αριστερά. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Εμποκού, Λέτο.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 10', ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΛΕΤΟ Ο ΠΑΟ

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε χωρίς κάποια καλή στιγμή και με τις δυο ομάδες που έπαιζαν με πολλά νέα πρόσωπα να ψάχνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με σουτ των Τσιλιανίδη (13'), Μπαστιανό (16') τα οποία όμως δεν απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 19΄για τον Αστέρα όταν ο Καλτσάς ανέβηκε από τα δεξιά έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να περνάει έξω από το δοκάρι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ενώ ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε με προβολή να μπει στην πορεία της μπάλας.

Στο 22' ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και μάλιστα είχε μια αξιόλογη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του με το αριστερό, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και ο Αθανασιάδης με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι. Στο επόμενο λεπτό το τριφύλλι απείλησε και πάλι με τους Μπουμάλ, Εμποκού και Λέτο να αλλάζουν όμορφα την μπάλα με πρώτο να σουτάρει και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα.

Οι παίκτες του Χαραλαμπίδη είχαν ένα ακόμη σουτ προς την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο 27' με τον Ιωαννίδη να προσπαθεί με φαλτσαριστό σουτ να νικήσει τον γκολκίπερ των πράσινων που μπλόκαρε.

Οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 31' όταν ο Χουχούμης έδωσε όμορφα στον Λέτο, αυτός κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και την έστρωσε στον Λουντ ο οποίος σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα όμως και να καταλήγει κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου.

ΜΠΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων προς την εστία του Βλαχοδήμου με τον Μολέντο να παρεμβαίνει σε τρεις περιπτώσεις (47'), (48') και (51') και να διώχνει και στις τρεις σε κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Μάλιστα στο 52' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει όταν ο Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 55' όταν εκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ, ο Μπουμάλ μπήκε από τα δεξιά έκανε και την παράλληλη μπαλιά προς τον Λέτο, ο Τσουκαλάς πρόλαβε και έβαλε το πόδι του και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΟΛΙΝΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στο 60' είχαμε την πρώτη συμμετοχή για τον Γκιγιέρμο Μολίνς με τον Σουηδό να ντεμπουτάρει παίρνοντας τη θέση του Λέτο ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 40 μέρες.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός απείλησε, έχοντας τη δεύτερη καλή στιγμή του στο παιχνίδι. Ο Βλαχοδήμος έδωσε στον Εμποκού ο οποίος είχε χώρο μπροστά του και έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη με μια εντυπωσιακή επέμβαση να διώξει σε κόρνερ.

Μάλιστα στην εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά με τον Μπουμάλ ο Μολέντο βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Στο 65' ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου όταν σε βαθιά μπαλιά από το κέντρο ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του και γύρισε παράλληλα με δύναμη χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για την εστία του Αθανασιάδη.

Με την συμπλήρωση 66' αγώνα ο Ουζουνίδης έβγαλε από το ματς και τον Εμποκού και πέρασε στη θέση του τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος έπαιξε πίσω από τον Μολίνς.

Ο νεαρός άσος μάλιστα δυο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι είχε μια πολύ ωραία ενέργεια. Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα με τον Μολίνς να δίνει με τακουνάκι στον Μπουμάλ, αυτός με την μια πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα προ του Αθανασιάδη αλλά έφυγε πλάγια και το γύρισμα που επιχείρησε δεν ήταν τόσο δυνατό ώστε να προλάβει να μπει στη φάση ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος και η άμυνα του Αστέρα έδιωξε.

Νέα καλή στιγμή για το τριφύλλι στο 78' όταν ο Μαρινάκης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, είχε χώρο και επιχείρησε ένα καλό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

ΝΙΚΗ ΣΤΟ 92' ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ματς με κεφαλιά του Μαρινάκη στο 92' της αναμέτρησης. Ο Χατζηγιοβάνης από τα δεξιά κράτησε όμορφα την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Μέστο ο οποίος έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα και ο Μαρινάκης με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη και έγραψε το 1-0 για τους πράσινους.

Μάλιστα το γκολ αυτό ήρθε ουσιαστικά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης καθώς με τη σέντρα ο Νεοφυτιάδης σφύριξε για τελευταία φορά στον αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Μαρινάκη. Εκεί που και οι δυο ομάδες έδειξαν ότι είχαν "σβήσει" και το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ωραία επίθεση και μετά από συνδυασμό ένα υπέροχο γκολ με τον Μαρινάκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ιωάννης Νεοφυτιάδης από την Κορινθία. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι της αναμέτρησης και τους βοηθούς του. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, δεν έκανε κάποιο λάθος και οι δυο κάρτες που έβγαλε ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπουμάλ. Αρκετά δραστήριος ο Ολιβιέ Μπουμάλ στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. Είχε διάθεση, πήρε ενέργειες στα πόδια του και μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά το τριφύλλι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι Χατζηγιοβάνης, Μαρινάκης. Μπήκαν ως αλλαγή και ήταν αρκετά δραστήριοι και οι δυο. Από τον Χατζηγιοβάνη προήλθαν πολλές θετικές ενέργειες ενώ ο Μαρινάκης το έψαξε το γκολ δυο φορές, μια με σουτ και μια με κεφαλιά και το βρήκε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Τσιλιανίδης. Αρκετά νεύρα από το νεαρό επιθετικό του Αστέρα ο οποίος τα πλήρωσε μάλιστα με μια κίτρινη κάρτα μετά το γκολ του Μαρινάκη ενώ στο τέλος της αναμέτρησης έψαχνε κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού για να κάνει τσαμπουκά.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ