ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκη και πρόκριση για την Λαμία, 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ των Ακόστα (55') και Καραγιάννη (59'), η Λαμία πέρασε νικηφόρα από το Αλκαζάρ επικρατώντας με σκορ 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας και σφράγισε το εισιτήριο της για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απόλλων Λάρισας και Λαμία αναμετρήθηκαν στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας τους ίδιους βαθμούς (3), αλλά τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη και τους φιλοξενούμενους να βολεύονται και με την ισοπαλία.

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης χρησιμοποίησε τους λεγόμενους βασικούς, θέλοντας να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Νίκη και πρόκριση για την Λαμία, 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε να πάει σε ένα σχήμα με "μείγμα" βασικών και παικτών που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν.

Νίκη και πρόκριση για την Λαμία, 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ

Κακό το πρώτο ημίχρονο στο Αλκαζάρ, η Λαμία επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της στο διάστημα 50' - 60', όταν βρήκε δύο γκολ με τους Ακόστα και Καραγιάννη και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί η Λαμία

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Βρέσκας (ΕΠΣ Ημαθίας)

Βοηθοί: Παρασίου, Γιάντσης (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγριόδημος (66' Λαμπρόπουλος), Χατζής, Σκούπρας, Μαυρίας (78' Λουκάς), Τσιλούλης, Σαχινίδης (71' Σουλίδης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Μπουλούλης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Λινάρδος,Αναστασόπουλος, Φράγκος (46' Κουτρομάνος), Ακόστα (79' Μανιάς), Καραγιάννης (63' Πατσαρούχας), Τσούκαλος.

Γκολ: - / 55' Ακόστα, 59' Καραγιάννης

Κάρτες: - / 40' Μπουλούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Παιχνίδι υπομονής, τακτικής και προσμονής λαθών του αντιπάλου προς εκμετάλλευση ήταν αυτό στο Αλκαζάρ ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και την Λαμία.

Οι γηπεδούχοι βολεύονταν μόνο με τη νίκη, αυτό όμως δεν σήμαινε ότι θα έπαιζαν... τα ρέστα τους από το ξεκίνημα του αγώνα. Δεν ήθελαν να ρισκάρουν από νωρίς, αφού ένα γκολ της Λαμίας θα έκανε απείρως πιο δύσκολο τον στόχο της πρόκρισης.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν αποποιήθηκαν τον ρόλο του φαβορί στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχαν και λόγο να ρισκάρουν πολλά πολλά, καθώς τους βόλευε και η ισοπαλία.

Κακό το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου, λιγοστές οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, καλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα στο 22', όταν ο Παϊτέρης έβγαλε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Λινάρδου σε φάουλ του Καραγιάννη. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Αλκαζάρ.

Ο Τεννές έριξε στο ματς τον Κουτρομάνο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο τεχνικός της Λαμίας θέλησε να δώσει μια διαφορετική στρατηγική στην ομάδα του και δικαιώθηκε, καθώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με σκορ 2-0.

Στο 55' από άνοιγμα του Λινάρδου, ο Ακόστα αρχικά δυσκολεύτηκε στο κοντρόλ αλλά κατάφερε να μπει στην περιοχή, έκανε προσποίηση στον Σάββα και από πολύ δύσκολη γωνία νίκησε τον Παϊτέρη για να δώσει προβάδισμα στη Λαμία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο Καραγιάννης που σκόραρε από το ημικύκλιο της περιοχής, εκτελώντας με αριστερό βολ πλανέ τον Παϊτέρη για το δεύτερο τέρμα στο ματς.

Ακολούθησαν αλλαγές από τους δύο προπονητές και εκατέρωθεν καλές στιγμές για ένα ακόμη γκολ στο παιχνίδι, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη και η Λαμία σφράγισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο 3ος όμιλος ολοκληρώνεται την Πέμπτη (30/11) με την αναμέτρηση Καλλιθέα - ΑΕΚ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1) ΑΕΚ 6

2) Λαμία 6

3) Απόλλων Λάρισας 3

4) Καλλιθέα 0

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ