ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΑΙ: ήταν ο τελικός του αιώνα!

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από ακριβώς 7 χρόνια (2/5/09) ΑΕΚ και Ολυμπιακός πήραν μέρος στον ωραιότερο τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο ματς που δεν θέλαμε να τελειώσει ΠΟΤΕ! Δείτε το 9λεπτο video με τα 8 γκολ και τα 34 πέναλτι!

Τον αποκάλεσαν "τελικό του αιώνα" και "καλύτερο ελληνικό τελικό όλων των εποχών", και δεν υπήρχε ίχνος υπερβολής αφού οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορούν να αποδώσουν το πιστά το θέαμα, τις συγκινήσεις και το σασπένς που προσέφεραν στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό ΑΕΚ και Ολυμπιακός, όταν συγκρούστηκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ πριν από ακριβώς 7 χρόνια (2/5/09) για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2008-09.

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε τελικά Κυπελλούχος Ελλάδας (πανηγυρίζοντας τέταρτο νταμπλ από το 2005 και μετά!) νικώντας την ΑΕΚ σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι με 15-14 στα πέναλτι και που όλοι όσοι το παρακολούθησαν, είτε από τις εξέδρες είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες, θα το θυμούνται για όλη τους της ζωή ως μία από τις πιο δυνατές ποδοσφαιρικές τους αναμνήσεις.

Και πώς να μην γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο τελικός είχε τα πάντα, τόσο στην κανονική διάρκεια που έληξε 3-3 όσο και στην παράταση που το σκορ έγινε 4-4: γκολ, πάθος, ένταση, αποβολές, απίστευτες ανατροπές και μεγάλους πρωταγωνιστές.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Ίσμαελ Μπλάνκο, που έβαλε την ΑΕΚ στη θέση του οδηγού, τον Ματ Ντάρμπισιρ, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό με γκολ από τον... ουρανό στις καθυστερήσεις των... καθυστερήσεων, τον Νάτσο Σκόκο, που έχασε για λίγα δευτερόλεπτα την ευκαιρία να γίνει παντονινός ήρωας της Ένωσης, και φυσικά τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο διεθνής πορτιέρε απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι και στη συνέχεια ευστόχησε στο τελευταίο δικό του για να σηκώσει την 23η κούπα της λαμπρής καριέρας του, σε έναν τελικό που κρίθηκε μετά από την εκτέλεση 34 πέναλτι!

Φέτος, οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά σε τελικό και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο, 7 χρόνια και πέντε ημέρες από εκείνο το ματς που κράτησε καθηλωμένη όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και ευχή όλων είναι να παρακολουθήσουμε το ερχόμενο Σάββατο (7/5) ένα εξίσου σπουδαίο ντέρμπι. Έστω και αν -έτσι όπως τα κατάφεραν όλοι, θα διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο, με παρουσία μόνο 310 θεατών...

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλδο Άλβες, Κυριάκος (62' Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46' Ντάρμπισιρ, 96' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο

Kίτρινες κάρτες: Καφές, Ενσαλίβα, Αλβες, Εντίνιο.

Κόκκινες κάρτες: Κυργιάκος (2η κίτρινη για πανηγυρισμούς στον πάγκο!), Γκαλέτι (2η κίτρινη για τον πανηγυρισμό στο 4ο γκολ), Α. Παπαδόπουλος (2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα).

Διαιτητής: Τάσος Κάκος

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ


Καφές 1-0

Όσκαρ 1-1

Μπλάνκο 2-1

Ντουντού 2-2

Σκόκο 3-2

Ντιόγο 3-3

Εντίνιο 4-3

Ντομί 4-4

Μαϊστόροβιτς δοκάρι

Τζόρτζεβιτς απόκρουση

Ενσαλίβα 5-4

Τοροσίδης 5-5

Σάχα 6-5

Μπελούτσι 6-6

Πελετιέρι 7-6

Νικοπολίδης 7-7

Γεωργέας απόκρουση

Άντζας απόκρουση

Καφές 8-7

Όσκαρ 8-8

Μπλάνκο 9-8

Ντουντού 9-9

Σκόκο 10-9

Ντιόγο 10-10

Εντίνιο 11-10

Ντομί 11-11

Μαϊστόροβιτς 12-11

Τζόρτζεβιτς 12-12

Ενσαλίβα 13-12

Τοροσίδης 13-13

Σάχα 14-13

Μπελούτσι 14-14

Πελετιέρι απόκρουση

Νικοπολίδης 14-15

Το video του συγκλονιστικού τελικού:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ