ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπορμπαλάν: Ο "σκληρός" που απέβαλε Μόντριτς, Σιμεόνε και ήταν μπροστά στο επεισόδιο Μουρίνιο - Βιλανόβα

In this photo taken Saturday, Dec. 10, 2011, Real Madrid's Mesut Ozil from Germany, left, listens to FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina, right, talking with referee Fernandez Borbalan, centre, during their Spanish La Liga soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Andres Kudacki)
In this photo taken Saturday, Dec. 10, 2011, Real Madrid's Mesut Ozil from Germany, left, listens to FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina, right, talking with referee Fernandez Borbalan, centre, during their Spanish La Liga soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. (AP Photo/Andres Kudacki) AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Ο Φερνάντεθ Μπορμπαλάν θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τους πιο έμπειρους (20ετή καριέρα), ήταν ο μόνος που απέβαλε τον Μόντριτς, απέβαλε τον Σιμεόνε, ήταν παρών στο επεισοδιακό clasico Ρεάλ-Μπαρτσελόνα με το επεισόδιο Μουρίνιο - Βιλανόβα και τα "έκανε θάλασσα" στο περσινό Ρεάλ - Λας Πάλμας.

Ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν από την Ισπανία θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η ΚΕΔ αποφάσισε τον κατ' εξαίρεση ορισμό ξένης διαιτητικής ομάδας για τον τελικό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1975.

Ο Ισπανός θεωρείται από τους πιο έμπειρους Ισπανούς με 20ετή εμπειρία και παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει τη φήμη του "σκληρού". O 44χρονος ρέφερι γεννήθηκε στην Αλμερία και θεωρείται από τους πιο "σκληρούς" διαιτητής στην Ισπανία. Ήδη μετρά 20 σεζόν στο χώρο. Ο ιδιοκτήτης εταιρίας γραφικών στο επάγγελμα ντεμπούταρε τη σεζόν 1996-1997 στη Segunda B (τρίτη ισπανική κατηγορία) και τη σεζόν 2001/2002 πήρε προαγωγή στη Segunda. Ύστερα από δύο χρόνια έφθασε στην Primera.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΟΝΤΡΙΤΣ

Ήταν ο μόνος διαιτητής που απέβαλε τον Λούκα Μόντριτς στην καριέρα του. Το έκανε στις 22 Αυγούστου του 2014 στο "Vicente Calderon" και τη ρεβάνς της Ρεάλ με την Ατλέτικο για τη ρεβάνς του ισπανικού Supercopa (517 ματς μέχρι το 2014).

Μια τιμωρία που κράτησε τρία χρόνια κι ο Κροάτης δεν έπαιξε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2017 (με την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou").

ΟΚΤΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΙΜΕΟΝΕ

Απέβαλε τον Σιμεόνε το 2014 για διαμαρτυρίες κι ο Αργεντινός τεχνικός της Ατλέτικο τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές σε ένα ματς με οκτώ κίτρινες (Μάντζουκιτς, Κόκε, Γκριεζμάν, Ραούλ Γκαρθία, Τσάμπι Αλόνσο, Ίσκο, Σέρχιο Ράμος και Μπέιλ).

Ως "παιχνίδι" της μοίρας ήταν ο διαιτητής που έκανε ντεμπούτο στο νέο γήπεδο των "κολτσονέρος", "Wanda Metropolitano".

Ο "Τσόλο" είχε ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, αλλά στη συνέντευξη Τύπου είχε πει: "Όταν θα σφυρίζει ο Μπορμπαλάν, θα μου φέρεται καλύτερα".

ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΟΥΡΙΝΙΟ-ΒΙΛΑΝΟΒΑ

Ήταν στη ρεβάνς του Supercopa 2011 και το επεισοδιακό clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο έβαλε το χέρι του στο μάτι του μακαρίτη βοηθού (τότε) του Πεπ Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα.

"ΘΑΛΑΣΣΑ" ΣΤΟ ΡΕΑΛ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Τα έκανε "θάλασσα" στο περσινό Ρεάλ - Λας Πάλμας (3-3) με τους "μερένγκες" να εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες. Ακύρωσε λανθασμένα κανονικό γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 12ο λεπτό. Υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ίσκο ύστερα από μακρινή πάσα του Μαρσέλο. Δεν έδωσε κίτρινη στον Νταβίδ Σιμόν σε χέρι πάνω σε σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 35ο λεπτό. Στο 41ο λεπτό υπέδειξε τον Σέρχιο Ράμος σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση που ο Ανδαλουσιανός κεντρικός αμυντικός καλυπτόταν.

Ο Χόναταν Βιέρα έσπρωξε πρώτος τον Γκάρεθ Μπέιλ και δεν του έδειξε ούτε την κίτρινη κάρτα (ο Ουαλός αντέδρασε και σωστά αποβλήθηκε με κόκκινη). Στο 54ο λεπτό υπέδειξε πέναλτι πάνω στον Σέρχιο Ράμος, όταν ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ, αλλά ο αμυντικός των "μερένγκες" απέκρουσε έχοντας τα χέρια στο σώμα του.

Στο 70', ακύρωσε ξανά γκολ του Άλβαρο Μοράτα για οφσάιντ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, ωστόσο, καλυπτόταν κανονικά. Στο 73' δεν υπέδειξε πέναλτι του Βιθέντε Γκόμεθ στον Μπενζεμά.

Photo Credits: AP Photo/Andres Kudacki

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ