ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπορμπαλάν: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το ματς"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Μπορμπαλάν EUROKINISSI SPORTS

Ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν υποστήριζε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που κλήθηκε να διευθύνει. Το Sport24.gr μεταφέρει τα λόγια του Ισπανού προς τους συνεργάτες του μετά τον αγώνα.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (12/5) ανάμεσα σε ΑΕΚ - ΠΑΟΚ πέρασε στην ιστορία. Ένας τελικός τον οποίο "σφύριξε" ξένος διαιτητής για πρώτη φορά μετά το 1975. Ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν κλήθηκε να διευθύνει μια κρίσιμη από πολλές πλευρές αναμέτρηση.

Ο κίνδυνος του Grexit εξακολουθούσε να υφίσταται, ενώ οι δύο Δικέφαλοι είχαν προηγούμενα μετά από όσα είχαν προηγηθεί στην Τούμπα, στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που διεκόπη στο 90'. Για όλα αυτά, για όλα όσα διακυβεύονταν, ήταν ενημερωμένος ο 44χρονος Ισπανός διαιτητής και οι συνεργάτες του.

Γνώριζε πόσο σημαντικό ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό το παιχνίδι και ότι ο ίδιος πρέπει να "πιάσει" υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Ο ίδιος αισθάνεται ότι είχε καλή απόδοση και ότι από τα σφυρίγματά του οι δύο ομάδες δεν πρέπει να έχουν παράπονα.

Ο Μπορμπαλάν υποστήριζε μετά τον τελικό ότι η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν αξέχαστη και πως κάτι παρόμοιο δεν έχει συναντήσει ξανά στην καριέρα του, παρότι έχει διευθύνει εκατοντάδες ματς εντός και εκτός Ισπανίας. Έλεγε στους συνεργάτες του ότι το ισπανικό πρωτάθλημα δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν διαιτητή, αλλά ότι αυτός ο τελικός, με τέτοια πίεση και ένταση, ήταν από τα πιο δύσκολα ματς της καριέρας του.

" Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα διαιτητή να σφυρίξει. Η πίεση ήταν μεγάλη, αλλά καταφέραμε να τη διαχειριστούμε" έλεγε στους ανθρώπους της ΕΠΟ ο Ίβηρας ρέφερι και υποστήριζε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αλλά και επειδή ήταν το τελευταίο "ευρωπαϊκό" της καριέρας του.

Το τελευταίο συνολικά της καριέρας του είναι αυτό της 38ης αγωνιστικής της Primera Division ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Εσπανιόλ. Ο ρέφερι από την Αλμερία εδώ και 14 σεζόν "σφύριζε" παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία της πατρίδας του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ