ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέσα σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΟΦΗ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Χατζισαφί, Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ των Γεσίλ (77') και Χατζισαφί (78') ο Πανιώνιος, νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη και έκανε βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποβλήθηκε στο 93' ο σκόρερ .

Βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) ο Πανιώνιος, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αξιόμαχο ΟΦΗ, ο οποίος απέδειξε ότι δεν είναι ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στη Football League.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με βασικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε ορισμένους παίκτες, που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, όπως οι Παπατόλιος, Δερμιτζάκης και Ρούσσος. Με 4-2-3-1 αμφότερες οι ομάδες και τον Πανιώνιο να κυριαρχεί στο πρώτο μέρος, από άποψη κατοχής μπάλας.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΟΦΗ
Μέσα σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΟΦΗ

Δυσκολευόταν πολύ όμως να παράξει ευκαιρίες, καθώς οι Κρητικοί είχαν πολύ σωστή αμυντική λειτουργία. Ένα πρώτο μέρος με μεγάλη ένταση, παράπονα του Πανιωνίου προς τους διαιτητές, πολλές μονομαχίες και αμφισβητούμενες φάσεις, τόσο πολύ που ο διαιτητής Λάμπρου άρχισε να χάνει τον έλεγχο.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΟΦΗ

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους

Στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν πολύ καλύτερο και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητα. Αμφότερες κυνήγησαν ένα γκολ. Η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει. Στο 47' ο Μάνος, στο 55' ο Όγκμποε, στο 61' ο Κουτσιανικούλης και στο 65' πάλι ο Όγκμποε απέτυχαν.

Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση το απλωμένο πόδι του Όγκμποε βρήκε το δεξί δοκάρι, ύστερα από λάθος του Μπαντή.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΟΦΗ

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Πάνω που ο ΟΦΗ είχε το μομέντουμ, το δίλεπτο 77'-78' αποδείχθηκε καταστροφικό. Αδράνεια στην άμυνά του, την οποία ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο. Πρώτα ο Γεσίλ και ακολούθως ο Χατζισαφί βρήκαν δίχτυα και το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Είχε πάει στράφι όλη η αξιόλογη προσπάθεια των Κρητικών, για τους οποίους ο Όγκμποε ήταν εξαιρετικός και σε δεύτερο βαθμό ο Κουτσιανικούλης. Από εκεί και πέρα, η επιλογή του Γρηγορίου να γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2 αποδείχθηκε καταλυτική, με τον Χατζισαφί να παίζει στον άξονα και σημειώνει ένα υπέροχο γκολ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ, Πανιώνιος, Ντουρμισάι EUROKINISSI SPORTS

Οι "κυανέρυθροι" ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γεσίλ, που μάλιστα είχε μπει ως αλλαγή, δέχτηκε δύο κίτρινες, η πρώτη στο 72' και η δεύτερη στο 93'.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου):Μπαντής, Μπανανά, Βλάχος (66' Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (71' Σαραμαντάς), Σιώπης (60' Γεσίλ), Μασούρας, Ντουρμισάι, Λάμπρου.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Ρούσσος, Νάστος (89' Φαζός), Μάνος, Παπατόλιος (67' Πουρτουλίδης), Όγκμποε, Κουτσιανικούλης (89' Πλευράκης).

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Κοντιζάς (Πειραιά)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ