ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με Πατράλη ο Πλατανιάς, 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χάρη στο παρθενικό γκολ του Μανώλη Πατράλη, ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και άρχισε με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές, ο Πλατανιάς πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο παρθενικό γκολ του Μανώλη Πατράλη με τη φανέλα της χανιώτικης ομάδας. Ύστερα απ' τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ομάδα του Γιώργο Παράσχου βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού, αφού έχει ήδη στο... τσεπάκι της τους τρεις βαθμούς απ' τον αγώνα με τον Ηρακλή που αποχώρησε απ' την Stoiximan.gr Football League.

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να γίνει το "αφεντικό" της αναμέτρησης, αλλά χωρίς να δημιουργεί αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά απ' τα καρέ του Χουάντερσον. Στο 17' ο Πατράλης επιχείρησε το σουτ λίγο μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπαρτολίνι και κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ελίνι Δημούτσου πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να "αλληλοεξουδετερώνονται" στο χώρο του κέντρου. Στο 40' ο Ελμπάζ δοκίμασε για πρώτη φορά την ετοιμότητα του Κοκκαλά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του γκολκίπερ του Πλατανιά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι γηπεδούχοι "απάντησαν" στις ευκαιρίες, αλλά το σουτ του Βασίλη Αγγελόπουλου απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη διάθεση με σκοπό να σημειώσουν το πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο, οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Τελικά, η λύση για τους Χανιώτες ήρθε μέσω στημένης φάσης στο 68ο λεπτό. Ο Βασίλης Αγγελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Μπαρτολίνι δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, ο Πλιάτσικας την έστρωσε με το κεφάλι στον Πατράλη, κι αυτός με όμορφο σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0.

Μετά την επίτευξη του γκολ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το σουτ στην κίνηση του Αλμπάνη στο 78' πέρασε ψηλά άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μάασι έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και πήραν μία σημαντική νίκη.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Στάθης (60' Βάντερσον), Πριντέτα, Πλιάτσικας, Ραχμάν, Δημούτσος (81' Ρενάτο Ζίκο), Αγγελόπουλος, Πατράλης, Στόιτσεφ, Παπανικολάου (72' Στανισάβλιεβιτς), Γκρζέλτσακ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Κοντοές, Βαφέας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Χουάρες, Καλλέργης (73' Μπάμπιαζ), Μενδρινός, Μάατσεν (85' Βαλλιάνος), Μαασί, Ελμπάζ (64' Αλμπάνης).

H βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. ΟΦΗ 3 (3-0)*

2. Πλατανιάς 3 (1-0)

3. Απόλλων Σμύρνης 0 (0-1)

4. Ηρακλής 0 (0-3)*

*Ηρακλής - ΟΦΗ 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής 3-0 α.α.

ΟΦΗ – Πλατανιάς

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ