ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβάνς ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με σκορ 2-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Μποτία (57') και Ανσαριφάρντ (78') τα τέρματα της αναμέτρησης.

Πλατανιάς και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στα Περιβόλια, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να μετατρέπουν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Φαλήρου χάρη στα γκολ των Μποτία (57') και Ανσαριφάρντ (78').

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Μανουέλ Ρόκα ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Κοροβέση, Μπούτνικ, Ενσικουλού που έχασαν το τελευταίο ματς, αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Ντεβέσα που αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα, όπως και ο Στάθης.

Ο Ισπανός τεχνικός του Πλατανιά επέλεξε 19 παίκτες για το παιχνίδι, αφήνοντας εκτός 18άδας τον Στανισάβλιεβιτς.

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

Για τον Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής μετά την γνωστή τετράδα (Καπίνο, Ζντιέλαρ, Καρσελά, Μίλιτς) δεν μπορούσε να έχει στην διάθεση του ούτε τον Μπεν (τέθηκε επίσης εκτός ομάδας, οδεύει προς Ερυθρό Αστέρα), ενώ ο Σισέ προφυλάχθηκε εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 57χρονος τεχνικός πήρε 23 παίκτες στην αποστολή, Αγγελόπουλος και Ξενιτίδης από τα τμήματα υποδομής ήταν ανάμεσα στις επιλογές.

Φορτούνης, Οτζίτζα, Ρομαό και Αγγελόπουλος είναι οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός 18άδας. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Σεμπά, ο Βραζιλιάνος ήταν στο βασικό σχήμα αλλά οι ενοχλήσεις στο ζέσταμα τον έθεσαν νοκ-άουτ, ανοίγοντας την πόρτα της ενδεκάδας στον Μάριν, με τον Κούτρη από την εξέδρα να κάθεται στον πάγκο.

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

Τυπική διαδικασία η ρεβάνς

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Λασιθίου), Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Αγγελόπουλος (82' Ζίκο), Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκζέλτσακ (54' Μπούντνικ), Παπανικολάου (77' Πατράλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς (84' Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μαρτίνς, Πάρντο (66' Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85' Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.

Γκολ: - / 57' Μποτία, 78' Ανσαριφάρντ

Κάρτες: 34' Καρυπίδης, 69' Αγγελόπουλος, 72' Ουές, 80' Κοροβέσης, 87' Ζίκο, 90+2' Μπούντνικ / 6' Φιγκέιρας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Κακό παιχνίδι στα Περιβόλια στο πρώτο 45λεπτο, με τα λάθη, την... λήθη των "ερυθρολεύκων" και ενίοτε τα νεύρα, να είναι τα βασικά στοιχεία της αναμέτρησης.

Ο Ρόκα ζητούσε από τους παίκτες του να παίξουν στον χώρο, ο Λεμονής φώναζε στους δικούς του για την κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργία δεν υπήρχε μέσα κι έξω από τις δύο περιοχές και μοιραία οι φάσεις έμοιαζαν με είδος προς... εξαφάνιση.

Ο Τζούρτζεβιτς μάταια περίμενε τροφοδότηση από την μεσαία γραμμή, καθώς πλην των Μαρτίνς και Ανδρούτσου που έδειχναν έναν υποτυπώδη σφυγμό, οι Ζιλέ, Πάρντο, Μάριν ξεχώριζαν για τη νωθρότητα τους.

Ενσικουλού και Γκζέλτσακ είχαν τον Κοροβέση να τους ψάχνει με συνέπεια και από ισάριθμες προσπάθειες του τελευταίου, ήρθαν οι δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους στο τέλος του πρώτου μέρους.

Πρώτα στο 40', όταν από σέντρα του Κοροβέση ο Γκζέλτσακ κατέβασε για τον Ενσικουλού, που σούταρε με το αριστερό αλλά ο Χουτεσιώτης σε ετοιμότητα έσωσε την εστία του. Ένα λεπτό μετά, από νέο γύρισμα του Κοροβέση, ο Γκζέλτσακ από το ύψος του πέναλτι με το αριστερό έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου 45λεπτου:

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

Ο Πλατανιάς μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, διαπιστώνοντας την χαλαρότητα των παικτών του. Ένα ζητούμενο για τον Λεμονή ήταν να δει την ομάδα του να ανεβάζει ρυθμό, μπαίνοντας στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ο Πάρντο με πρωτοβουλίες από δεξιά άρχισε να δημιουργεί θέματα στην άμυνα του Πλατανιά και από μια προσπάθεια του Κολομβιανού που κατέληξε σε κόρνερ, ήρθε το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο ματς. Εκτέλεσε ο Μάριν, κεφαλιά του Ένχελς και εντυπωσιακό γυριστό του Μποτία από το ύψος της μικρής περιοχής, έφεραν την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Κοκκαλά για το 0-1 στα Περιβόλια στο 57'.

Ο Ρόκα φώναξε στους μπακ του να ανεβαίνουν την πλευρά προς την επίθεση, τη στιγμή που ο Λεμονής γύριζε σε 3-5-2 το σύστημα της ομάδας του, βάζοντας τον Ανσαριφάρντ στην θέση του Πάρντο από το 66'. Οι γηπεδούχοι ήθελαν την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε ξανά.

Γύρισμα του Φιγκέιρας από δεξιά, εντυπωσιακό βολ πλανέ του Τζούρτζεβιτς, ο Κοκκαλάς έσωσε και ο Ανσαριφάρντ στην επαναφορά πλάσαρε εξ επαφής για το 0-2 στο 78'. Ο Ουές στάθηκε άτυχος στο 84' για τους γηπεδούχους, καθώς με σουτ εντός περιοχής σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη, στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης. Με τη ρεβάνς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να μοιάζει πλέον ως τυπική διαδικασία και τον Ολυμπιακό να είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στα Περιβόλια:

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εξαιρετικό σε εκτέλεση το γκολ του Μποτία στο 57', που ουσιαστικά έκρινε και την μοίρα της αναμέτρησης, σε μια συνεργασία των δύο στόπερ του Ολυμπιακού που έφερε το πρώτο τέρμα στην αναμέτρηση των Χανίων.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Κατσικογιάννης, αν και είναι αλήθεια ότι οι φάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί δεν ήταν εύκολες. Αναγνώρισε στον Φιγκέιρας ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Κοροβέση (ο Πορτογάλος προσπαθώντας να φτάσει την μπάλα έφερε το πόδι του στο πρόσωπο του αντιπάλου του) στο 6', στη φάση που ο Πορτογάλος φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα. Με τον ίδιο τρόπο αποφάσισε στο 72', όταν ο Ανδρούτσος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Ουές, που προσγείωσε τις τάπες του στον μηρό του αντιπάλου του. Χάρισε από μια κάρτα σε Παπανικολάου, Δημούτσο και Ζιλέ. Στο 12' ο Κοροβέσης βρήκε χαμηλά στον αστράγαλο εντός περιοχής τον Τζούρτζεβιτς αλλά ο Κατσικογιάννης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο 39', αφού τα χέρια του Καρυπίδη είναι κολλημένα στο σώμα του στο σουτ του Μάριν. Λάθος υπόδειξη του δεύτερου βοηθού στο 2' για οφσάιντ στον Γκζέλτσακ, σε φάση υποσχόμενη για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αντρέ Μαρτίνς ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης του βασικού σχήματος των Πειραιωτών, που είχε σταθερά καλή απόδοση από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Ψύχραιμος, απλός και ουσιαστικός με την μπάλα στα πόδια, μάζεψε κάμποσες κλωτσιές στην προσπάθεια των αντιπάλων του να τον σταματήσουν. Μοίρασε σωστά παιχνίδι στους συμπαίκτες του, κάλυψε με επιτυχία τα μέτρα ευθύνης του ανασταλτικά και στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Πρώτο του φετινό ματς κάτω από τα γκολπόστ του Ολυμπιακού, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Σωτήρια η επέμβαση του στο 40' στην προσπάθεια του Ενσικουλού, σίγουρος με την μπάλα στα πόδια, σταθερός και αποφασιστικός στις εξόδους του. Χαρακτηριστική η φάση του 63', που βγαίνοντας από την εστία του πήρε παραμάζωμα και τον Ένχελς (!) μπλοκάροντας τη μπάλα σε γέμισμα του Βάντερσον.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Έστω και χωρίς να έχει πρόθεση, η απερισκεψία του Φιγκέιρας στο 6' μπορούσε να στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, Ζιλέ, Μάριν και Πάρντο στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία, δημιουργώντας άσχημη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ