ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-0

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 0-0 με τον Λεβαδειακό και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας. Άνετη πρόκριση για τον δικέφαλο που κατέβηκε με με αμυντικογενές σχήμα.

Ισως να τον ενέπνευσε η παρουσία του Σάντος στην εξέδρα, αφού ο ΠΑΟΚ θύμισε πολύ την ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού και με αμυντικογενή τεχνική, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα πήρε λευκή ισοπαλία στην Λιβαδειά και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί που εκτός απροόπτου θα συναντηθεί με τον Αστέρα Τρίπολης.

Από την αρχή ο "Δικέφαλος" φάνηκε ότι ήθελε, πρωτίστως, να κρατήσει το μηδέν και ότι δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα να σκοράρει, αφού είχε την άνεση που του έδινε το 2-0 του πρώτου ματς. Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τρία κεντρικά χαφ και οι όποιες φάσεις του ΠΑΟΚ ήρθαν μετά από λάθη της αντίπαλης άμυνας. Το σημαντικό είναι ότι ο "Δικέφαλος" δεν κατανάλωσε δυνάμεις εν όψει του αγώνα με τον Πλατανιά, παιχνίδι στο οποίο μοναδικός στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και δεν θα υπάρχει η ευχέρεια της ισοπαλίας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλoς

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Ζησόπουλος, Ρομέου, Γεωργίου, Μεντί, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Πόι, Ροτζέριο (83' Καγιεχόν), Μπουμάλ (65' Βασιλείου), Μαχαίρας (78' Μίλιεβιτς)

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντεφελντ, Λάζαρ, Κατσουράνης, Λίνο, Γκαρσία (70' Φωτάκης), Κάτσε, Ρομπέρ (83' Ολίσε), Λόρενς (90+ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: -


Το ματς

Το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα κύλησε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεβαδειακός, πάντως, έδειχνε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί. Στο 10', μάλιστα, ο Ροτζέριο σούταρε έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε στην γωνία του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε από τον ΠΑΟΚ στο 19'. Ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος του Γεωργίου, έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κυριακίδη, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Πιο χαλαρά από προπόνηση το πρώτο μέρος

Στο 25' η μπάλα έφτασε στον Λόρενς έξω από την περιοχή, ο Ιρλανδός σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Κυριακίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, ενώ στο 27' ήταν η σειρά του Γεωργίου να σουτάρει χωρίς επιτυχία. Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 32' όταν ο Πόι ελίχθηκε πλάγια και μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως, η σέντρα σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κατσουράνης έκανε λάθος γύρισμα προς τον Ιτάνζ και λίγο πριν ο Πόι γίνει απειλητικός ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πρόλαβε και έδιωξε. Ο Αθανασιάδης στο 40' πήρε την μπάλα έξω από τα καρέ του Λεβαδειακού, προχώρησε, πάσαρε στον Λάζαρ στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ρουμάνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Κράτησε το μηδέν και δυνάμεις

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με τον ίδιο υποτονικό ρυθμό που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός, πάντως, έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 55', όταν ο Μπουμάλ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Ιτάνζ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 63' ο Λάζαρ βρήκε ωραία τον Λόρενς, ο Ιρλανδός σούταρε με καθυστέρηση από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Ο Μεντί στο 67' σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του "Δικεφάλου" και στο 69' ο Λάζαρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε πέρασε μόλις άουτ. Οι φάσεις λιγόστεψαν στην συνέχεια και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση χωρίς να καταναλώσει πολλές δυνάμεις.

Το κλειδί

Σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις αυτός που σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Ιτάνζ ο οποίος παρουσιάστηκε σταθερότατος

Η απογοήτευση

Ο Γεωργίου ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Λεβαδειακό

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ