ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας το Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας (video)

Φανερά ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχα κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη στη Λιβαδειά, κερδίζοντας τον τοπικό Λεβαδειακό χαρακτηριστικά εύκολα, με 4-1.

Οι Βοιωτοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και παρουσίασαν ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 70ό λεπτό, λόγω αποβολής του Βαγγέλη Μάντζιου που χτύπησε τον Δημήτρη Κοτσώνη.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 83ό λεπτό με την αποβολή του Ψιάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο αγωνιστική ισορροπία δεν υπήρχε καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα διεύρυνε το προβάδισμά της.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" σε συνδυασμό με το 1-1 της Ριζούπολης προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, αντίθετα η ομάδα της Βοιωτίας, στρέφει το βλέμμα της στις υποχρεώσεις της, στη Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Αντώνιος Καρατζίκας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Πίντερ, Μάγκας, Μιλιάζες, Ζιτό (46' Γκόμες), Σάντσες, Βούκτσεβιτς, Μπουσταμάντε (59' Γιακουμάκης), Μιλοσάβλιεβ (76' Σοτέλο), Μάντζιος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βασιλαντωνόπουλος (33' Βάντερσον), Άρσιτς (89' Κύργιας), Λαγός (69' Φαρία), Ανγκούλο

Γκολ: 18' Μάντζιος / 17' Χατζής, 19' Κοτσώνης, 57' Άρτσιτς, 90' Ανγκούλο

Κίτρινες κάρτες: 17' Σάντσες, 86' Γκόμες, 87' Σκέμπης / 33' Βάντερσον, 48' Λαγός, 66' , 83' Ψιάνος, 71' Κοστώνης, 78' Πίτκας, 84' Χατζής,

Κόκκινες κάρτες: 70' Μάντζιος, 83' Ψιάνος

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Υποτονική αρχή

Υποτονικά ξεκίνησε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, με το γηπεδούχο Λεβαδειακό να προσπαθεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του, αλλά το φιλοξενούμενο Απόλλωνα Σμύρνης να είναι αυτός που με την κίνηση των μεσοεπιθετικών, φαινόταν πιο απειλητικός.

Και ενώ μετά από ένα τέταρτο αναμέτρησης η μπάλα... άλλαζε πόδια συνεχώς, εξαιτίας των εκατέρωθεν λαθών και φάσεις δεν υπήρχαν, ήρθε καταιγίδα από γκολ.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Καταιγίδα από γκολ

Πρώτα, ο Χατζής άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό για το φιλοξενούμενο Απόλλωνα Σμύρνης, επωφελούμενος από τις κόντρες αλλά και τη σύγχυση στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Ύστερα η άμεση απάντηση του Λεβαδειακού που δεν άργησε, παρά μόνο ένα λεπτό. Ο Μάντζιος με εξαιρετική περιστροφική κίνηση και μετά από πάσα του Μιλιάζες ισοφάρισε για τους Βοιωτούς.

Εξίσου άμεση - επίσης μετά από ένα λεπτό - ήταν και ανταπάντηση του Απόλλωνα που με κεφαλιά του Κοτσώνη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λαγού, ανέκτησε το προβάδισμα.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Με το 2-1 υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς οι προσπάθειες των Μάντζιου και Βούκτσεβιτς είτε παρέμειναν ημιτελείς, είτε ήταν εξαιρετικά άστοχες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από την έναρξή του το γκολ. Ο μεν Λεβαδειακός με σουτ των Μάντζιου και Μιλιάζες, ο δε Απόλλων Σμύρνης με σουτ του Ανγκούλο.

Προειδοποίηση και... τιμωρία

Οι ποδοσφαιριστές της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς, και το δοκάρι του Ανγκούλο μετά από τετ α τετ με τον Στρατηλάτη, απλά έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου.

Καμπανάκι το οποίο δεν άκουσε ο Λεβαδειακός με τον Άρτσιτς στο 57', να διαμορφώνει το 3-1, όταν το σουτ που έπιασε από το ύψος του πέναλτι και μετά από σέντρα του Λίτση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στρατηλάτη.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Οι αλλαγές στη συνέχεια έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης, ενώ στο 70ό λεπτό ο Βαγγέλης Μάντζιος προέβη σε μία απερίσκεπτη ενέργεια, χτυπώντας με αγκωνιά τον Κοτσώνη και ορθώς απεβλήθη.

Ο Ιγκόρ Ανγκούλο που τα είχε κάνει όλα εκτός από το να σκοράρει, έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τη συμπλήρωση του 90ού λεπτού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Η φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Δημήτρη Κοτσώνη που διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης. Πέρα από το θεαματικό, η συμβολή του στο ουσιαστικό του πράγματος κρίνεται κομβική. Καθόρισε την οικονομία της αναμέτρησης, καθώς πάνω που ο Λεβαδειακός ισοφάρισε και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα, έκανε σαφές ότι ο Απόλλωνας θα είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Πολλές οι κίτρινες κάρτες που έβγαλε από την τσέπη του, ο Μάριος Λαμπρόπουλος. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν πολλά, αλλά φρόντισε και ο ίδιος να κόψει το... βήχα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, εκτελώντας σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο και βγάζοντας κίτρινες κάρτες. Σωστή και η αποβολή του Μάντζιου και του Ψιάνου. Πολλές κίτρινες κάρτες, 11 τον αριθμό.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Ίγκορ Ανγκούλο ήταν ο κορυφαίος της φιλοξενούμενης ομάδας. Σκόραρε το τελευταίο γκολ της ομάδας του, αλλά και όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι, εκτέλεσε το ρόλο του με εξαιρετική επιτυχία. Όλες οι φάσεις του Απόλλωνα Σμύρνης, περνούσαν από τα πόδια του.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η συνολική εικόνα που έδειξε ο Απόλλωνας Σμύρνης στη Λιβαδειά. Ομοιογενής, συμπαθής, με σχέδιο ξεκάθαρο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ομάδα με όμικρον κεφαλαίο. Σημαντικό το μερίδιο του Αλέκου Βοσνιάδη στην εικόνα που έδειξε ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Βαγγέλης Μάντζιος μπορεί να πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ - αυτό της ισοφάρισης - αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκε, προβαίνοντας σε μία ενέργεια απερίσκεπτη. Πολύ άσχημο για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει ως προς την ποιότητά του, να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο.

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4
INTIME SPORTS

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 1-4 (highlights)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ