ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο: Η ΑΕΛ 2007 και οι "κηδείες" των φαβορί

Κύπελλο: Η ΑΕΛ 2007 και οι "κηδείες" των φαβορί
Αντσουέ Κλέιτον INTIME SPORTS

Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΛ το 2007 το Sport24.gr θυμάται τελικούς που τα αουτσάιντερ έβγαλαν νοκ άουτ τα φαβορί (VIDEOS).

Στις 5 Μαΐου του 2007 ο Κάμπος είχε φορέσει τα καλά του και περίμενε με αγωνία να δει τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναθηναϊκό. Οι βυσσινί είχαν επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα μεγάλο διάστημα στην αφάνεια και έβλεπαν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μία ευκαιρία για να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους.

Τελικά αυτό συνέβη, αφού ο Αντσουέ στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Εμπέντε, μετά από καταπληκτική 40άρα μπαλιά του Φωτάκη, βάζοντας φωτιά στο Πανθεσσαλικό στάδιο που ήταν κατάμεστο από 16.000 θεατές.

Η ΑΕΛ στο τέλος της μέρας ήταν Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2006-2007 η οποία είχε αρκετό άγχος μιας και η ομάδα τερμάτισε ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Με αφορμή τη σπουδαία νίκη της ΑΕΛ επί του Παναθηναϊκού, το Sport24.gr θυμάται άλλους τέσσερις τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τα φαβορί πήγαν... περίπατο.

Οι δυο τίτλοι του Ιστορικού

Δυο Κύπελλα έχει κατακτήσει ο Πανιώνιος στην ιστορία του, όσα και η ΑΕΛ, απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Σε αυτά τα δυο ματς είχαμε συνολικά τέσσερις αποβολές, πολλές χαμένες ευκαιρίες και τους Κυανέρυθρους να ανατρέπουν το σκορ στη μία περίπτωση. Ας τα δούμε αναλυτικά.

1978-1979 Πανιώνιος - ΑΕΚ 3-1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Κάκκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Σαϊπάς (46' Μωραϊτέλης), Λίμα, Μαυρίκης, Αναστόπουλος, Παθιακάκης, Βαλλίδης.

ΑΕΚ (Σταματιάδης): Στεργιούδας, Μουσούρης, Τσάμης, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζολγου (46' Αποστολόποθλος), Κωνσταντίνου, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος

Σκόρερ: Αναστόπουλος 51', Λίμα 67' Παθιακάκης 84' -- Κωνσταντίνου 3'

Αποβολή: 62' Κωνσταντίνου

Ο Πανιώνιος αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, κατάφερε και ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η αποβολή του Κωνσταντίνου βοήθησε την κατάσταση και τελικά ήρθε μία ιστορική νίκη με συνολικό σκορ 3-1.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ο Πανιώνιος νωρίτερα είχε αποκλείσει Άρη και Ολυμπιακό.

1997-1998 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (εμβολιάδης): Στακόσια, Μπουγάς, Ιωαννίδης, Κατσαμπής (Καρασαββίδης 78'), Βόκολος, Μάντζιος, Μένταν (66' Κάφαλης), Καμίτσης, Ναλιτζής (79' Βάσμπεργκ), Σαπουντζής, Φύσσας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65' Σιμπνιέφσκι), Γκούμας, Γεωργιάδης Σ., Κολιτσιδάκης Γεωργιάδης Χ., Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Μίκλαντ (48' Μπασινάς), Αλεξούδης (54' Λυμπερόπουλος).

Σκόρερ: Ναλιτζής 53'

Αποβολές: 58' Καμίτσης, 72' Ιωαννίδης, 46' Γ.Χ. Γεωργιάδης

Επεισοδιακό παιχνίδι στο στάδιο "Καραϊσκάκης". Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, ενώ ο Πανιώνιος με δέκα! Το "χρυσό" γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Δημήτρης Ναλιτζής στο 53ο λεπτό με καταπληκτική κεφαλιά.

Χάλασε το νταμπλ του ΠΑΟΚ

Επιστρέφουμε ξανά στην ΑΕΛ. Φαβορί ο ΠΑΟΚ του Σκότσικ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μάλιστα να κατακτά εκείνη την περίοδο το πρωτάθλημα Ελλάδας!

Οι βυσσινί βέβαια εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Βασιλάκου έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση με το βαρύ 4-1.

1984-1985 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 4-1

ΑΕΛ (Στρεϊλάου): Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας, Ανδρεούδης (86' Τσιώλης), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ (Σκότσικ): Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (20' Καρασαββίδης), Σκαρδάτος, Αλεξανδρής, Βασιλάκος, Σίγγας, Πάπριτσα, Κωστίκος (63' Δαμανάκης)

Αποβολή: 20' Βασιλάκος

Σκόρερ: Ζιώγας (39', 73'), Κμίετσικ (47'), Βαλαώρας (75') -- Σκαρδάτος (55')

Ο τελικός των οκτώ γκολ

Τι ματς. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 2-2, όμως στην παράταση είχαμε άλλα τέσσερα γκολ! Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης μάλιστα ο Γκλέζος κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό με σουτ και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί αν και ο Χατζηπαναγής αστόχησε από τα 11 βήματα, ο Ηρακλής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον "Νουρέγιεφ" να παίρνει τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του.

Κύπελλο: Η ΑΕΛ 2007 και οι "κηδείες" των φαβορί

1975-1976 Ηρακλής - Ολυμπιακός 4-4 (6-5 πέναλτι)

ΗΡΑΚΛΗΣ ( Σάνον): Φαναράς, Τουμπόγλου, Καλαϊτζίδης, Ξανθόπουλος, Χριστοφορίδης, Κουσουλάκης, Χατζηπαναγής, Σεντελίδης, Γκέσιος, Πανταζής (113' Ποντίκης), Αντονίεβιτς (80' Ματσουκατίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Δαρίβας): Κελεσίδης, Κυράστας, Αγγελής, Σιώκος, Γκλέζος, Καραβίτης, Βιέρα (Βασιλόπουλος 91'), Δαβουρλής, Κρητικόπουλος (Συνετόπουλος 46'), Γαλάκος, Σταυρόπουλος

Αποβολή: Δαβουρλής 112'

Σκόρερ: Χατζηπαναγής (25', 102'), Κουσουλάκης (72'), Γκέσιος (111) -- Σιώκος (60'), Βιέρα (81'), Καραβίτης (115'), Γκλέζος (119')

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ