ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Χωρίς ντέρμπι στα προημιτελικά

Κύπελλο Ελλάδας: Χωρίς ντέρμπι στα προημιτελικά
Κύπελλο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (27/1), με την κληρωτίδα να μην έχει...κέφια αφού δεν έβγαλε ντέρμπι. Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια και τις ημερομηνίες των πρώτων αγώνων.

Προημιτελικά Κυπέλλου χωρίς το μεγάλο παιχνίδι, αλλά με την πιθανότητα να προσφέρουν έκπληξη, θα δούμε μετά την κλήρωση της Παρασκευής (27/1).

Η κληρωτίδα δεν είχε κέφια και δεν έδωσε ντέρμπι, ωστόσο τα τέσσερα πιθανά ζευγάρια που σχηματίζονται είναι ικανά να προσφέρουν συγκινήσεις αλλά και το ενδεχόμενο να πάμε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης με το... BIG-4.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ (εφόσον φυσικά πάρουν το εισιτήριο από τους "16") και ΠΑΟΚ (έχει ήδη προκριθεί στους "8") παίζουν με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους σε διπλά ματς των προημιτελικών, κάτι που μπορεί να φέρει και τους τέσσερις στα ημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

  • ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς - ΑΕΚ ή Λεβαδειακός
  • ΟΦΗ ή Ξάνθη - ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός ή Άρης - Ατρόμητος ή Λαμία
  • Παναθηναϊκός ή Κισσαμικός - Αστέρας Τρίπολης

Τα πρώτα ματς των "8" θα γίνουν 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 28 Φλεβάρη και 1,2 Μαρτίου.

Τα παιχνίδια που εκκρεμούν είναι (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Τρίτη 31/1

16:00 ΟΦΗ - Ξάνθη (0-1)

Τετάρτη 1/2

15:00 Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (0-3)

17:15 Ατρόμητος - Λαμία (2-2)

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς (0-1)

19:30 ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)

Πέμπτη 2/2

19:30 Ολυμπιακός - Άρης (1-1)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός)

«Ήταν μια ομάδα που ζήταγε ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι βέβαια εύκολο παιχνίδι. Όλες τις ομάδες κάποια στιγμή θα τις αντιμετωπίζαμε. Ο Αστέρας είναι μέσα σ’ αυτά που ζητάει ο Παναθηναϊκός. Το μειονέκτημα είναι ότι θα παίξουμε το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο απέναντι στην Τρίπολη, αλλά αυτή είναι μία λεπτομέρεια που θα συζητήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πάντως, η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό ήταν θετική. Και συνεχίζουμε, γιατί στόχος του Παναθηναϊκού είναι να φτάσει στον τελικό».

Μπέτσης (Ατρόμητος)

«Αυτά έχει η κλήρωση, τι να κάνουμε. Έχουμε μάθει και στα δύσκολα. Στόχος μας είναι το Κύπελλο. Πέσαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να παλέψουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Μποροβήλος (Αστέρας Τρ.)

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο, δεν χωράει καμία αμφιβολία και δεν μπορούμε να μην το παραδεχτούμε. Όμως και ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια έχει δώσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν δύο πολύ καλά παιχνίδια. Αυτός είναι ο στόχος μας και η ευχή μας. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να προχωρήσει. Πιστεύουμε στη δική μας ομάδα. Εξάλλου ο θεσμός του Κυπέλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και ελπίζουμε να προκριθούμε».

Αγραφιώτης (Ολυμπιακός)

«Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό είναι αδιάφορη η κλήρωση για μας. Όλες οι διοργανώσεις αποτελούν στόχο του Ολυμπιακού».

Πιαλόγλου (Ξάνθη)

«Να γίνουν δύο καλά παιχνίδια. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Εμείς θα το παλέψουμε και ό,τι βγει.

Καϊμακάμης (ΑΕΚ)

«Η κλήρωση δεν έφερε τη λεγόμενη έκπληξη. Είναι ένα βατό πρόγραμμα. Βέβαια, το Κύπελλο είναι κάτι το ξεχωριστό. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με τον αντίπαλο που θα παίξουμε.HAEKέχει ανέβει αγωνιστικά και κυρίως ψυχολογικά, κάτι που της έλειπε. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και εμείς να είμαστε νικητές».

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ