ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κρατάει μόνο τη πρωτιά ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Παναχαϊκή

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις εκατέρωθεν και χωρίς ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος με την Παναχαϊκή στην Πάτρα (1-1) και κατέκτησε τη πρώτη θέση στον όμιλο.

Ως πρώτος πέρασε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις και κακό ρυθμό κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Ένα ματς από το οποίο οι πράσινοι θα κρατήσουν μόνο το γεγονός ότι τερμάτισαν στη πρώτη θέση του ομίλου μετά την ισοπαλία αλλά και ίσως τη παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάνη ο οποίος ήταν αρκετά καλός και το ντεμπούτο των Εμμανουηλίδη και Τζανδάρη με την πράσινη φανέλα.

Το τελικό 1-1 άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού την Παναχαϊκή που είχε μια καλή φάση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στην Καρδίτσα θα τις έδινε τη πρόκριση. Αυτό τελικά δεν ήρθε και τελικά η ομάδα της Πάτρας δεν συνεχίζει στο θεσμό.

Κρατάει μόνο τη πρωτιά ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Παναχαϊκή

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Στη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή στο ματς, είχε και τις περισσότερες καλές στιγμές αλλά, άνοιξε το σκορ με τον Χίλιεμαρκ αλλά γρήγορα η Παναχαϊκή ισοφάρισε με τον Αργυρόπουλο. Εν συνεχεία το τριφύλλι δεν μπόρεσε να σκοράρει και να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί και μικροδιακοπές που δεν βοήθησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

ΈΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Κρατάει μόνο τη πρωτιά ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Παναχαϊκή


Αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα με την οποία αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη είχε η Παναχαϊκή αφού ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στο 4-3-3 με το οποίο κατέβασε την ομάδα του χρησιμοποίησε τον Χαλκιά κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Πολίμος, Μακρυδημήτρης, Σωτηράκος και Μπουτζίκος. Οι τρεις του κέντρου ήταν οι Φουρλάνος, Αργυρόπουλος και Πολυχρόνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Κυνηγόπουλος και Μασούρας στα άκρα και στην κορυφή ο Σπανός.

Κρατάει μόνο τη πρωτιά ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Παναχαϊκή


Ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιξε με μια σύνθεση με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι και με νέα πρόσωπα καθώς ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής και μάλιστα στο βασικό σχήμα στους Χατζηγιοβάνη, Πίσπα και Δώνη. Στην ενδεκάδα του τριφυλλιού και σε αυτό το 4-2-3-1 το οποίο παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ με την αμυντική τετράδα να παραμένει αναλλοίωτη με τους Κολοβέτσιο, Κουτρουμπή, Αυλωνίτη και Ινσούα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Δώνης, Ρέις και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Λουντ, Χατζηγιοβάνη και Χίλιεμαρκ και μοναδικό προωθημένο τον Πίσπα.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή του αγώνα τη μπάλα στα πόδια τους έχοντας την υπεροχή στο ματς. Προσπάθησαν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά όπου έβγαιναν πλην του Λουντ και του Ινσούα και ο Χίλιεμαρκ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 11' όταν ο Χίλιεμαρκ έκανε το γύρισμα στον Λουντ, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Σωτηράκος έβαλε το πόδι του και παραχώρησε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 16' όταν σε εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου ο Φουρλάνος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη εξακολούθησαν να έχουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Χαλκιά.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ

Βρήκαν όμως το γκολ που έψαχνα σε μια όμορφη αντεπίθεση στο 29'. Ο Κουτρουμπής από την άμυνα έβγαλε δεξιά στον Χατζηγιοβάνη που ξεκίνησε τη προσπάθεια του πίσω από την σέντρα, ο νεαρός επιθετικός έκανε και πολύ όμορφο γύρισμα προς τον Χίλιεμαρκ που δεν δυσκολεύτηκε με το αριστερό να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Στο 36' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε τη μπάλα, έκανε και την προσπάθεια και το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Η Παναχαϊκή δεν το έβαλε κάτω παρά το γκολ που δέχθηκε και στο 39' έφερε το ματς στα ίσια με πέναλτι που κέρδισε ο Αργυρόπουλος από μαρκάρισμα του Ινσούα που έκανε το μαρκάρισμα μέσα στη περιοχή. Ο Αργυρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας για την ισοφάριση. Μάλιστα με το 1-1 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες αλλά η εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε καθόλου σχέση με αυτή του πρώτου μέρους. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Παναχαϊκή δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα υπήρξαν και αρκετές διακοπές στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου που έπαιξαν ρόλο για τη κακή εικόνα του δεύτερο 45λεπτο.

ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 48' της αναμέτρησης με τον Κολοβέτσιο να κάνει τη σέντρα απ΄τα δεξιά, ο Δώνης έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Πολυχρόνης είχε βάλει την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Εν συνεχεία οι δυο προπονητές έκαναν κάποιες αλλαγές με τον Ουζουνίδη να ρίχνει στο ματς τον Εμμανουηλίδη, το πιο νεαρό παίκτη του ρόστερ, και λίγη ώρα αργότερα τον Τζανδάρη που επίσης έκανε το ντεμπούτο του. Αλλαγές έκανε και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ενώ όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της Παναχαϊκής έπεφταν κάτω με κράμπες δείχνοντας ότι έχουν ελάχιστες δυνάμεις.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για δεύτερη φορά στο δεύτερο μέρος στο 75' όταν ο Χατζηγιοβάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε έναν αντίπαλο του και σούταρε με το δεξί με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά. Όσο περνούσε η ώρα τόσο και έπεφτε ο ρυθμός του αγώνα.

Η Παναχαϊκή είχε τη πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 93' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πολίμος έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από τη περιοχή αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ρέις, Αργυρόπουλο και Δώνη.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74' Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65' Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77' Αντωνακόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75' Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (57' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (65' Εμμανουηλίδης), Πίσπας.

Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί:Ά. Πήττας (Ηλείας), Α. Πυλαρινός (Ζακύνθου)
4ος:Άγγελος Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Παναθηναϊκός 7 (5-2)
2. ΑΕΛ 4 (3-2)
3. Παναχαϊκή 4 (2-4)
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (1-3)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ