ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κοντονής: "Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ομάδων"

Κοντονής: "Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ομάδων"
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι η διακοπή του Κυπέλλου ήταν μέτρο πρόληψης για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στο "Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο" μίλησε ο Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας την απόφασή του να διακόψει το Κύπελλο. Επεσήμανε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ παραδέχτηκε ότι "κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα".

Απάντησε και σε ερώτηση για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διαβάστε μεταξύ άλλων όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

- Εξετάζετε το ενδεχόμενο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

"Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο και επομένως δεν αποτελεί ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Ελπίζω όμως όλοι όσοι συμφώνησαν στο περιεχόμενο του νόμου που ψηφίσαμε στην Βουλή τον Μάιο του '15 και στις δυνατότητες που παρέχονται στην κυβέρνηση, να μην έχουν μεταβάλει άποψη, γιατί κάτι τέτοιο, αν παρ' ελπίδα συμβεί, θα τους καθιστά αναξιόπιστους και μέρος του προβλήματος".

- Αρκεί η διακοπή του Κυπέλλου ή ενδεχομένως και του πρωταθλήματος για να συνετιστούν οι διοικήσεις των ομάδων και όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα;

"Τα μέτρα που λαμβάνουμε, δυνάμει νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή, εντάσσονται σε μια ενιαία στρατηγική και δεν πρέπει να τα κρίνετε μεμονωμένα. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Όμως το σύνολο των μέτρων, η πιστή τήρηση των νόμων με ισονομία και χωρίς παρεκκλίσεις, και κυρίως η εμπέδωση της νομιμότητας, μπορούν να φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου ήταν ένα μέτρο πρόληψης για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Όταν κινδυνεύουν ζωές κανένας δεν δικαιούται να αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ