ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Κλείδωσε" την πρόκριση, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κάνοντας σοβαρή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τις απουσίες των Μάτος και Κάμπος και πήρε σκορ πρόκρισης στο Αγρίνιο, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού με γκολ των Κίτσιου και Κλάους.

Με το ένα πόδι στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την νίκη με 2-0 που πέτυχε στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς με πολύ σοβαρή εμφάνιση και καλό κοουτσάρισμα του Σέρβου από τον πάγκο κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στον Παναιτωλικό, χωρίς μάλιστα να φανεί το κενό των Μάτος και Κάμπος που είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη με προβλήματα τραυματισμών.

Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στο 3-5-2 που ελάχιστες φορές έχει παίξει φέτος, ήταν πολύ πιο φρέσκος στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και πέτυχε δύο γκολ με του Κίστιου και Κλάους (από πεναλτι που κέρδισε ο Μυστακίδης).

Στα αξιοσημείωτα επιστροφή του Κάτσε στην αγωνιστική δράση, για πρώτη φορά μετά τις 29 Μαΐου στο ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0). Ο Αλβανός μέσος έπαιξε περίπου μισή ώρα ως αλλαγή και ήταν αρκετά καλός.

Η ρεβάνς θα γίνει σε δύο εβδομάδες αλλά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87" Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (71" Κλέσιο), Πάουλο (76" Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιός και Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89" Κάνιας), Πέλκας (63" Κάτσε), Σάκχοφ, Κίτσιου, Μυστακίδης, Κουλούρης (46" Αθανασιάδης).

Γκολ: 77" Κίτσιου, 84" Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: 38" Λέοβατς, 42" Μαλεζάς, 62" Γλύκος, 86" Μυστακίδης

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με σχηματισμό 4-3-3. Ο Κυριακίδης ήταν στην εστία, στην άμυνα ο Μύγας δεξιά, οι Χαντάκιας και Ροντρίγκες στόπερ και ο Κουτρομάνος αριστερά, στη μεσαία γραμμή οι Πάουλο, Τσοκάνης και Μάκος, δεξιά ο Μουνιός, αριστερά, ο Ρότσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόφσκι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, επέλεξε το σχήμα 3-5-2, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαλεζά, Βαρέλα και Κρέσπο τριάδα στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκα, Κίτσιου και στην επίθεση τους Μυστακίδη και Κουλούρη.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Κουλούρη να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και να προσπαθεί να τον περάσει, όμως να μη τα καταφέρνει σπαταλώντας τη φάση. Ο "Δικέφαλος" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, με τον αγωνιστικό χώρο βέβαια είναι πολύ βαρύς και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς η μπάλα κολλούσε σε πολλά σημεία. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό σημειώθηκε στο 9΄ , με τον Μύγα να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση της "ασπρόμαυρης" άμυνας και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 15΄ είχε νέα επικίνδυνη φάση ο Παναιτωλικός, με τον Μουνιός να προσπαθεί να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα η οποία κόλλησε κιόλας, δεν πήρε τροχιά προς τα δίχτυα.

Μετά το επιθετικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στα άκρα και ο Παναιτωλικός έφτανε εύκολα στην περιοχή του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς. Μετά το καλύτερο πρώτο 20λεπτο βέβαια δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις, καθώς οι παίκτες ενώ δημιουργούσαν προϋποθέσεις δεν ήταν αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες, με την μπάλα να κολλάει στο τερέν σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο 40΄ η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε στον Ροντρίγκες. Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Κρέσπο έβαλε την προβολή μετά από κόρνερ του Πέλκα, με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ υπήρχαν και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στο βρεγμένο χόρτο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πρώτη του αξιοσημείωτη φάση στο 48΄, με κεφαλιά του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή, που έφυγε άστοχα πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος ήρθε στο 57΄, με τον Μυστακίδη να κάνει ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη.

Στο 63ο λεπτό ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Κάτσε, με τον Αλβανό μέσο να παίρνει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στη Βικτόρια Πλζεν. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του β΄ 45λεπτου, ούτε αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 76΄ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ που πίεζε περισσότερο όσο το ματς πλησίασε προς τη λήξη του, άνοιξε το σκορ στο 77ο λεπτό με σκόρερ τον Στέλιο Κίτσιου. Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κίτσιου που παραμόνευε έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 83΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μύγα στον Μυστακίδη μέσα στην περιοχή. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε να σκοράρει. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ "καθαρίζει" τη νίκη που τον φέρνει με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου, δίνοντάς του σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναιτωλικό να μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει και τους "ασπρόμαυρους" να διατηρούν εύκολα το 0-2.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Με σέντρα του Λέοβατς και προβολή του Κίτσιου, ενώ η μπάλα έσκασε και πέρασε από τον Ροντρίγκες. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς, με τον "Δικέφαλο" να παίρνει προβάδισμα και να "καθαρίζει" τη νίκη-μισή πρόκριση, σε ένα χρονικό σημείο που πίεζε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Νεοφυτιάδης, παρά το δύσκολο τερέν δεν αντιμετώπισε προβλήματα στη διαχείρηση του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Ο Γιάννης Μυστακίδης. Αγωνιζόμενος σε ρόλο δεύτερου επιθετικού ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας φάσεις. Πολύ καλός ήταν και ο Γκόικο Τσίμιροτ, με αυτούς τους δύο να ξεχωρίζουν στο παιχνίδι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κάτσε στην επιστροφή του. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από το δανεισμό στη Βικτορία Πλζεν. Ήταν ορεξάτος, τόνωσε το κέντρο του ΠΑΟΚ και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Δικέφαλο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έμεινε από δυνάμεις από το 60΄ και μετά. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ή εμφανής η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ