ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρδισε πρόκριση και μεταγραφές 6-2 ο ΠΑΟΚ τα Χανιά

Κέρδισε πρόκριση και μεταγραφές 6-2 ο ΠΑΟΚ τα Χανιά
ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με το ευρύ 6-2 από τα Χανιά, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους παίκτες που έφερε ο Άρνεσεν το καλοκαίρι και έχουν αμφισβητηθεί αρκετά. Άρεσαν Τσίμιροτ και Άντονις.

Παρότι με το καλημέρα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τα Χανιά με το γκολ του Σταματή στο 3΄, δεν είχε διάθεση για καρδιοχτύπια. Οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ, βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 44΄με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπριλάκη, πρόσφεραν ένα όμορφο απόγευμα στους οπαδούς τους με έξι γκολ, τρία δοκάρια και αρκετές ακόμη φάσεις στην περιοχή του Πρίφτη που προσπάθησε να σώσει ό,τι μπορούσε.

Έτσι, έκαναν το δύο στα δύο στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου και σφράγισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι ξεχώρισαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Οι παίκτες που έφερε ο Αρνεσεν το καλοκαίρι και αμφισβητήθηκαν πολύ το προηγούμενο διάστημα. Τρία γκολ πέτυχε ο Σάμπο, ένα ο Ζάιρο που είχε τρεις ασίστ, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Τσίμιροτ (αγωνίστηκε βασικός) και Άντονις (μπήκε αλλαγή) που είχαν από ένα δοκάρι.

Τα άλλα δύο γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν ο Πέλκας και ο Μυστακίδης που είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών και ένα δοκάρι.

Μοναδική παραφωνία η διαιτησία του Κουκουλάκη και των βοηθών του που έκαναν πολλά λάθη. Είδαν λάθος δύο φάσεις πέναλτι (ένα που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ και ένα που δόθηκε στα Χανιά) και έκαναν αρκετά λάθη σε υποδείξεις οφσάιντ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Περιβολιών

Διαιτητής:Μιχάλης Κουκουλάκης

Βοηθοί:Εμμανουήλ Βλάσσης, Βασίλης Νικολακάκης

Τέταρτος διαιτητής:Κώστας Αντωνίου

Γκολ:Σταματής 3', Ζάιρο 20', Σάμπο 23', 41' και 85', Μυστακίδης 61', Πέλκας 64', Λίτα 80' (πεν.)

Xανιά:Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (Μπουζούκης 54'), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Σάντερσον, Νυκτάρης Ν. (Διαμαντόπουλος 46'), Ρίκκα, Σταματής, Λίτα και Σάινε (Δεινόπαππας 65')

ΠΑΟΚ:Ολσεν, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Γκολάσα (Αντονις 65'), Σάμπο, Τσίμιροτ, Κοροβέσης (Λέοβατς 71'), Ζάιρο, Μυστακίδης και Πέλκας (Αθανασιάδης 65')

Κίτρινες:Κωνσταντινίδης 36', Μπριλάκης 31' και 44'

Κόκκινες:Μπριλάκης 44'

3ος όμιλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 6 (8-2)

2. Πανθρακικός 3 (1-2)

3. Χανιά 3 (4-7)

4. Ολυμπιακός Βόλου 0 (1-3)

Γκολ με το... καλημέρα για τα Χανιά

Τα Χανιά έκαναν... ονειρικό ξεκίνημα στο ματς. Πίεσαν τον ΠΑΟΚ και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 3'. Μετά από σέντρα, ο Σταματής έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Όλσεν διαμορφώνοντας το 1-0.

Στο 6' ο "Δικέφαλος" έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν το σουτ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο άουτ.

Στο 11' ο Μυστακίδης έκανε το πλασέ (μετά από πάσα του Πέλκα) αλλά ο Πρίφτης απέκρουσε, ο ΠΑΟΚ γενικώς πίεζε και στο 17' ο Πέλκας υποδείχτηκε οφσάιντ μετά από κάθετη μπαλιά που πήρε μέσα στην περιοχή (το σουτ του κατέληξε πάνω στον Πρίφτη).

Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" γρήγορα δύο φορές και... 1-2

Ο πορτιέρο των Χανίων μπλόκαρε την κεφαλιά του Μυστακίδη στο 19' όμως στο 20' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ζάιρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή (μετά από βαθιά μπαλιά του Γκολάσα) και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πρίφτη. Στο 23' ήταν η σειρά του Σάμπο να σκοράρει... Ο Ζάιρο σέντραρε από τα δεξιά και ο Σλοβάκος στην καρδιά της άμυνας των Χανίων έκανε την κεφαλιά διαμορφώνοντας το 1-2.

Πάλι Σάμπο, ο "δράστης" για το 1-3...

Στο 29' ο Πέλκας από πλεονεκτική θέση, λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, δεν κατάφερε να κάνει το 1-3 και έτσι ο ΠΑΟΚ που είχε φορτσάρει για τα καλά δεν μπόρεσε να πάρει αέρα δύο τερμάτων. Ο "Δικέφαλος" στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 33', είχε ξανά την ευκαιρία να σκοράρει. Μετά από λάθος της άμυνας των Χανίων, ο Ζάιρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μετά το σουτ του Μυστακίδη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 41' ο Τσίμιροτ βρήκε στα δεξιά τον Ζάιρο, εκείνος πάσαρε στον Σάμπο (ήταν μέσα στην περιοχή) και ο Σλοβάκος με σουτ πέτυχε το 1-3 για τον ΠΑΟΚ.

Με 10 παίκτες τα Χανιά

Στο 43' ο Ζάιρο από τα δεξιά έπιασε το σουτ αλλά ο Πρίφτης απέκρουσε ενώ στο 44' ο Κουκουλάκης έδωσε φάουλ πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής και απέβαλλε τον Μπριλάκη με δεύτερη κίτρινη. Ο Πέλκας δεν κατάφερε να κάνει το 1-4 και στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με 1-3 (ο "Δικέφαλος" που συνήλθε μετά το γκολ που δέχτηκε, είχε 10 τελικές στο πρώτο 45λεπτο και τα Χανιά μία).

Άλλα δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (46') ο Γκολάσα (βγήκε τετ α τετ) έκανε αδύναμο πλασέ μέσα στην περιοχή και δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Κοροβέσης στο 53' σέντραρε από τα αριστερά, ο Ζάιρο πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ γενικότερα είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά είχε πέσει ο ρυθμός στο πρώτο 15λεπτο του β΄ημιχρόνου μιας και είχαν μπει οι βάσεις για το "διπλό" των "ασπρόμαυρων". Στο 61', πάντως "ήρθε" ένα ακόμη γκολ για τον "Δικέφαλο".

Ο Τσίμιροτ έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μυστακίδη και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 1-4. Στο 64' ο Ζάιρο πάσαρε στον Πέλκα και μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-5.

Στο 70' ο Αθανασιάδης άφησε στον Τσίμιροτ, ο τελευταίος σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πρίφτη. Στην συνέχεια το σουτ του Μυστακίδη έφυγε λίγο άουτ. Ακόμη ένα δοκάρι είχε ο ΠΑΟΚ στο 72' όταν σούταρε ο Αντονις έξω από την μεγάλη περιοχή.

Με πέναλτι το 2-5 και μετά (ξανά) γκολ ο Σάμπο

Οι γηπεδούχοι μετέπειτα είχαν την ευκαιρία να μειώσουν αλλά απέκρουσε ο Όλσεν σε κεφαλιά του Καρτσαμπά ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σάμπο και ο Αθανασιάδης έχασαν ευκαιρία να σκοράρουν αφού ο Πρίφτης απέκρουσε.

Στο 80' ο Κουκουλάκης "είδε" ανατροπή του Λίτα από τον Όλσεν έδειξε την βούλα και με πέναλτι "γράφτηκε" το 2-5 (Λίτα, ο σκόρερ).

Στο 85' ο Σάμπο συνδυάστηκε ωραία με τον Αθανασιάδη, ο Σλοβάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έτσι έκανε το 2-6 για τον ΠΑΟΚ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και έτσι το σκορ δεν άλλαξε (οι Μυστακίδης και Αντονις έχασαν ευκαιρία να "γράψει" ένας από τους δύο, το 2-7).

Η φάση του αγώνα

Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα... Ο Ολσεν απέκρουσε την κεφαλιά του Καλτσαμπά και μετά υπήρξαν ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ με την διπλή απόκρουση του τερματοφύλακα των Χανιών, Πρίφτη, πρώτα στο σουτ του Σάμπο και μετά σε αυτό του Κλάους.

Ο διαιτητής

Παρ' ότι το σκορ δεν οδήγησε τους θεατές στο να ασχοληθούν πολύ με τον διαιτητή, ο Κουκουλάκης και οι βοηθοί του οι Βλάσσης και Νικολακάκης έκαναν πολλά λάθη τόσο στις υποδείξεις οφσάιντ αλλά και στο ότι δεν δόθηκε πέναλτι όταν αποβλήθηκε ο Μπριλάκης και αντίθετα ανακαλύφθηκε πέναλτι στη φάση που ο Λίτα πήγε πάνω στον Όλσεν.

MVP

Ο Ζάιρο έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Χανίων. Πέτυχε ένα γκολ και έδωσε τρεις ασίστ, δύο στα γκολ του Σάμπο και μία στον Πέλκα.

Μας άρεσε

Η επανεμφάνιση του Τσίμιροτ μετά από τρεις και πλέον μήνες. Έπαιζε με την μπάλα κάθετο ποδόσφαιρο, έδειξε θετικά στοιχεία αλλά πρέπει να δοκιμαστεί και με πιο δύσκολους αντιπάλους. Τα ίδια ισχύουν και για τον Άντονις

Δεν μας άρεσε

Το άδειο γήπεδο... Απόρροια της απόφασης της διοίκησης των Χανίων να βάλει εισιτήριο 20 ευρώ για ένα ματς Κυπέλλου φάσης ομίλων. Καλό είναι να αλλάξει η τακτική των διοικούντων που βλέπουν τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες ως ευκαιρία να "βγάλουν" κάτι παραπάνω.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ