ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίσημο: Ξεκινά το Κύπελλο, κεκλεισμένων οι ημιτελικοί, με μαθητές ο τελικός!

Επίσημο: Ξεκινά το Κύπελλο, κεκλεισμένων οι ημιτελικοί, με μαθητές ο τελικός!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής υπέγραψε την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με FIFA, UEFA και ΕΠΟ. Κεκλεισμένων των θυρών οι ημιτελικοί, με μαθητές ο τελικός.

Το Κύπελλο Ελλάδας ξεκινάει και πάλι, επομένως ο κίνδυνος του Grexit στην παρούσα φάση αποτελεί παρελθόν. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπέγραψε την επανέναρξη της διοργάνωσης σε συνέχεια της συμφωνίας την περασμένη Τρίτη (12/4) με τις διεθνείς συνομοσπονδίες και την ΕΠΟ.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση της ΓΓΑ, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο μεγάλος τελικός με την παρουσία μαθητών, χωρίς την έκδοση εισιτηρίων. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον διαιτητή του τελικού, αφού ο Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει να γίνει παρουσία ξένου διαιτητή, κάτι που είχε προτείνει επισήμως και η ίδια FIFA.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, το ΑΕΚ - Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ θα γίνει την Τετάρτη, 20 Απριλίου και η ρεβάνς έξι μέρες μετά στο Περιστέρι, δηλαδή τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου. Μια ημέρα μετά θα διεξαχθεί το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου). Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο, 7 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια, τα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι να ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και μένει να δούμε τι θα συμβεί με την ημερομηνία έναρξής τους. Αυτό ίσως ξεκαθαρίσει οριστικά μόλις γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού, αφού σε περίπτωση που περάσει ο Ατρόμητος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Λίγκα θα περιμένει να δει ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα πλέι οφ και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις ημερομηνίες από την Δευτέρα (18/4), κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, διότι υπάρχει πίεση χρόνου λόγω και του EURO που ξεκινά στις 10 Ιουνίου και κάποιες ομάδες έχουν διεθνείς που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Η release date είναι η 30η Μαΐου.

Τέλος, στο δελτίο Τύπου της γενικής γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται ακόμα πως η FIFA και η UEFA αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου. Πλέον, αναμένεται και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις λεπτομέρειες της συνέχειας της διοργάνωσης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής υπέγραψε σήμερα την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη Τρίτη με τη ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ. Βάσει της απόφασης αυτής, που έπρεπε να κοινοποιηθεί ως απόψε τα μεσάνυχτα στη ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ αποφεύγει την αποβολή της από τις διεθνείς ομοσπονδίες και παράλληλα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, γεγονός που συνιστά χρόνιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ