ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κατεβαίνουν οι γηπεδούχοι, "αγνοούνται" οι φιλοξενούμενοι

Κατεβαίνουν οι γηπεδούχοι, "αγνοούνται" οι φιλοξενούμενοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις αναμετρήσεις Ξάνθη - ΟΦΗ και Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα θα συνταχθεί κανονικά φύλλο αγώνος, παρά την απουσία των φιλοξενούμενων ομάδων. Διαβάστε για ποιο λόγο δεν μπορεί να αναβάλλει τα παιχνίδια η ΕΠΟ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήδη, η ΕΠΟ ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων Λεβαδειακός - ΑΕΚ, Λαμία - Ατρόμητος και Άρης - Ολυμπιακός, ύστερα από αίτημα των γηπεδούχων ομάδων. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν κι οι αναμετρήσεις Ξάνθη - ΟΦΗ και Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα, με την μοναδική διαφορά πως θα συνταχθεί κανονικά φύλλο αγώνος.

Ο λόγος; Σύμφωνα με το καταστατικό, η ΕΠΟ δεν μπορεί να αναβάλλει τα παιχνίδια σε λιγότερο από 24 ώρες απ' τη διεξαγωγή τους. Απ' την στιγμή που κατά την χθεσινή ημέρα (10/01) δεν πάρθηκε καμία τέτοια απόφαση, ο διαιτητής του παιχνιδιού, όπως κι η γηπεδούχους ομάδα, είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στο γήπεδο, ανοίγοντας και... κλείνοντας κανονικά το φύλλο αγώνος.

Στη συνέχεια, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα καλέσει σε απολογία τις ομάδες που δεν παρέστησαν στο γήπεδο, δηλαδή τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν μέσω εγγράφων για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατή η άφιξη τους στην Ξάνθη και τα Χανιά.

Όλα τα παραπάνω έχουν τυπικό χαρακτήρα και πολύ δύσκολα οι παραπάνω ομάδες θα κινδυνέψουν με μηδενισμό και ήττα στα χαρτιά. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει πρόθεση απ' τον Πλατανιά ή την Ξάνθη να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα, γνωρίζοντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις δύο πόλεις.

Μάλιστα, η αποστολή του ΟΦΗ, που δεν κατάφερε να να πετάξει ούτε το πρωί της Τετάρτης (11/01) για Αλεξανδρούπολη, ενημέρωσε την ΕΠΟ πως επιστρέφει στο Ηράκλειο. Όμως, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα αναγκαστούν να χωριστούν σε τρία γκρουπ, αφού δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μία κοινή πτήση για όλους.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν πέταξε ούτε την Τετάρτη ο ΟΦΗ, αναβάλλεται το ματς με την Ξάνθη
Προς αναβολή και το Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα
Αναβολή και στο Λαμία - Ατρόμητος
Αναβολή στο Άρης - Ολυμπιακός
Αναβολή στο Λεβαδειακός - ΑΕΚ!
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ