ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 2-0

Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

Η Καλλιθέα μετά την πρόκριση επί του Άρη, έριξε στο καναβάτσο και τον ΠΑΟΚ τον οποίο κέρδισε με 2-0 και έδωσε χαρακτήρα τελικού στη ρεβάνς της 24ης Γενάρη στην Τούμπα. Πρωταγωνιστής ο Μαρουκάκης που κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Βιβιάν, δύο δοκάρια ο Σταφυλίδης

Μέχρι τη φάση που ο Μαρουκάκης κέρδισε το πέναλτι από τον Βιβιάν τίποτε δεν προμήνυε το εντυπωσιακό φινάλε στον αγώνα Κυπέλλου της Καλλιθέας με τον ΠΑΟΚ και κυρίως την "καθαρή" νίκη των γηπεδούχων με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε κλεισμένους τους γηπεδούχους στα καρέ τους, κατοχή μπάλας 70-30 στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πίεσε, έβγαλε φάσεις και είχε δύο δοκάρια με τον Σταφυλίδη, όμως εκτέθηκε από την αδυναμία αρχικά του Βιβιάν στο μαρκάρισμα αρχικά και στη συνέχεια συνολικά της άμυνας που τους χόρεψε ο Μαρουκάκης.

Στην εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στα τελευταία λεπτά έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση του Κατσουράνη από το παιχνίδι, αφού στα δύσκολα φάνηκε πώς δεν υπήρχε ο παίκτης που θα δώσει ψυχραιμία νεύρο στην ομάδα του, αλλά και η επιλογή του Παπακώστα να παίξει με δύο επιθετικούς στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε πίκρα στους χίλιους και πλέον οπαδούς του, αλλά και χαρακτήρα τελικού στη ρεβάνς της Τούμπας στις 24 Γενάρη, με την Καλλιθέα να πιστεύει πώς μπορεί μετά τον Άρη να πετάξει εκτός Κυπέλλου και το συμπολίτη του.

Το ματς

Μετά από αναγκαστικά αναγνωριστικό παιχνίδι στο... χωράφι του "Ελ Πάσο" τα πρώτα λεπτά, ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία στο 8΄, όταν ο Κάτσε σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Χριστοφιλέα και κατέληξε ελάχιστα έξω από την εστία κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ένιωσε στο πρώτο εικοσάλεπτο απειλή από την Καλλιθέα, αφού στις δύο φάσεις που χρειάστηκε ο Γλύκος λειτούργησε σωστά σαν λίμπερο. Στο 22' ήρθε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντακόλ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι κι ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έλεγχε την πορεία της.

Τα κέφια Κατσουράνη, Λάζαρ δεν ήταν αρκετά

Ο ΠΑΟΚ είχε την κυριαρχία, ωστόσο απειλούσε μόνο με ενέργειες του Κατσουράνη και του Λάζαρ. Συγκεκριμένα, στο 28' ο Κατσουράνης ελίχθηκε ωραία και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Μιχελή. Στα μισά του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ είχε 75% κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς ουσία μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο 37' ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λάζαρ έδωσε κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή κι ο τελευταίος τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας πλάσαρε αδύναμα πάνω του

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα ωραίο συνδυασμό Κατσουράνη-Αθανασιάδη-Φωτάκη να ολοκληρώνεται άδοξα σε μία λακούβα του γηπέδου, ενώ στο 50' ο Σταφυλίδης εξαπέλυσε κεραυνό με το δεξί που τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας της Καλλιέθας.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 55' όταν από εξαιρετική ασίστ-τακουνάκι του Λάζαρ μέσα στην περιοχή ο Φωτάκης σούταρε συρτά άουτ. Το ραντεβού του Σταφυλίδη με την ατυχία συνεχίστηκε στο 61' όταν μετά από ωραία πάσα του Κατσουράνη σούταρε με το δεξί στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Με την είσοδο του Σαλπιγγίδη και του Πέλκα και λίγο αργότερα του Γιάννου, η επίθεση του ΠΑΟΚ φρεσκαρίστηκε, αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε τον ηγέτη του, τον Κατσουράνη κι αυτό φάνηκε αργότερα.

Στο 67' ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια που κατέληξε σε σουτ άουτ . Στο 74' ο Κάτσε γέμισε για τον Φωτάκη, αυτός πάτησε για τον Λάζαρ που σούταρε πάνω στον Αρβανίτη. Στο 77' ο Σαλπιγγίδης σούταρε από πλάγια θέση και ο Μιχελής μπλόκαρε.

Η αρχή του εφιάλτη

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καλλιθέα κέρδισε πέναλτι στο 78', όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Σταύρου και κάκιστη αντίδραση του Βιβιάν από την αρχή ως το τέλος της φάσης που έκανε πέναλτι στον Μαρουκάκη, ο Ντακόλ εκτέλεσε εύστοχα.

Στο 82' ο ήρθε νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαρουκάκης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και αφού πήρε κόντρα από τον Κατσικά με τη βοήθεια της τύχης έκανε από πλάγια θέση το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει ουσιαστικά ως το τέλος του αγώνα και οι φίλοι του άρχισαν να σκέφτονται από τώρα τη ρεβάνς στις 24 Γενάρη.

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βιβιάν στο 78' και την κίτρινη στους Σταύρου, Κάτσε και Σταφυλίδη.

Καλλιθέα: Μιχελής, Φερέιρα, Ντακόλ, Φάι (68' Ματσούκας), Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας (46' Μαρουκάκης), Ατματσίδης, Σταύρου, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης, Κατσικογιάννης (86' Θεολόγου).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κατσουράνης (63' Πέλκας), Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης (63' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (70' Γιάννου)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ