ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ισοπαλία... πρόκρισης για ΑΕΚ και Λαμία

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές, η ΑΕΚ με την Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 και προκρίθηκαν αμφότερες στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρώτη θέση για την Ένωση.

Την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισαν η ΑΕΚ κι η Λαμία, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 στην ομώνυμη πόλη. Μ' αυτό το αποτέλεσμα, η Ένωση κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο, με τους γηπεδούχους να τερματίζουν 2οι πάνω απ' την Κέρκυρα και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο Ζοζέ Μοράις, όπως συνηθίζει στους αγώνες του Κυπέλλου, έδωσε την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος βρέθηκε στο πλευρό του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας, οι Μιχάλης Μπακάκης και Χοσέ Μανουέλ Ντίας τοποθετήθηκαν στα άκρα, με τους πιτσιρικάδες Ηλία Τσέλιο και Κώστα Γαλανόπουλο να αγωνίζονται μπροστά απ' τον μοναδικό "κόφτη", Γιάκομπ Γιόχανσον, ως εσωτερικοί χαφ. Ο Ούγκο Αλμέιδα επιλέχθηκε για την κορυφή της επίθεσης, με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Πέτρο Μάνταλο να κινούνται πίσω απ' τον Πορτογάλο φορ.

Στον αντίποδα, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον Λουίτζι Τσέναμο να κάθεται κάτω απ' τα γκολπόστ και τους Σπυρόπουλο, Αναστασιάδη, Κοτσώνη και Παπαργυρίου να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο, ο Σουλεϊμάν Όμο είχε ρόλο "κόφτη", με τους Αυγερινού και Μπουλούλη να αγωνίζονται ως εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση επιλέχθηκε ο Ντουρμισάι με τον Βάντερσον και Βασιλόγιαννη να κινούνται πίσω απ' τον Αλβανό φορ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να "τρυπήσουν" την άμυνα της Ένωσης με τον ιδιαίτερα δραστήριο Βάντερσον, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" θέλησαν να αναλάβουν τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά οι Αλμέιδα και Χριστοδουλόπουλος ήταν εκτός αγώνα, ενώ ο Μάνταλος "χάθηκε" στα άκρα.

Ουσιαστικά, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο μέρος, αφού πέρα από δύο σουτ των Γαλανόπουλου (27') και Μπουλούλη (28') που μπλόκαραν εύκολα οι Τσέναμο και Ανέστης αντίστοιχα, δεν απείλησαν με αξιώσεις τις δύο εστίες. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει μέσω στημένων φάσεων, αλλά η εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου στο 42' πέρασε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Τσέναμο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα δεν άλλαξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην βρίσκει χώρους προς την αντίπαλη εστία εξαιτίας της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας των γηπεδούχων. Μάλιστα, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (56'-59'), οι Ντουρμισάι και Όμο δοκίμασαν το πόδι τους, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω απ' την εστία του Ανέστη, ενώ στο 64' η κεφαλιά του Αναστασιάδη κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες με το 0-0, το οποίο έστελνε αμφότερες στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι, γνωρίζοντας πως η Κέρκυρα κερδίζει εύκολα στην Καρδίτσα, προτίμησαν να γίνουν πιο αμυντικογενείς με σκοπό να κρατήσουν αποτέλεσμα πρόκρισης. Όπως κι έγινε...

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Όμο, Αυγενικού (65' Τσούκαλος), Μπουλούλης (92' Πατσαρούχας), Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι (88' Βαλιός).

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (85' Ντίντακ), Γιόχανσον, Τσέλιος, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68' Ροντρίγκες), Αλμέιδα (76' Πέκχαρτ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ:

1. ΑΕΚ 5 (6-2)

2. Λαμία 5 (3-2)

3. Κέρκυρα 4 (8-6)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (2-9)

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ