ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0

Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στην Λεωφόρο με τους πράσινους να χάνουν πάλι ένα σωρό ευκαιρίες και να αποδοκιμάζονται στο φινάλε. Αρνήθηκε πέναλτι στο τριφύλλι ο Καραντώνης.

Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία και τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό που αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Ηρακλή χωρίς τέρματα στην αυλαία της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι πράσινοι αν και ήταν καλύτεροι, αν και ήταν οι μοναδικοί που έπαιξαν ποδόσφαιρο σπατάλησαν ένα σωρό ευκαιρίες,είχαν 21 τελικές, και δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έτσι δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση του Ηρακλή που έπαιξε όλο το 90λεπτο άμυνα και είχε μόλις μια φάση μπροστά από την εστία του τριφυλλιού έχοντας μόλις 3 τελικές στην αναμέτρηση.

Ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε κάποιους παίκτες για να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν ότι πρέπει να παίξουν παραπάνω αλλά τόσο ο Ρινάλντι όσο και ο Εμποκού δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Για αυτό και προς το τέλος της αναμέτρησης επιστρατεύτηκαν και οι Λέτο, Μπεργκ.

Συν σε όλα αυτά και το πέναλτι που δεν υπέδειξε ο Καραντώνης στο 39' λεπτό και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έφερε την μουρμούρα και την γιούχα από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, πίεσε την άμυνα του Ηρακλή και προσπάθησε να βρει ένα γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε παρά τις πολλές τελικές που είχαν και πάλι οι πράσινοι.

Τα πλάνα των δυο τεχνικών

Ο Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησε το ματς, όπως ήταν και φυσιολογικό, με αρκετές αλλαγές καθώς χρησιμοποίησε ως βασικούς τους Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Ρέις, Εμποκού, Ρινάλντι και το νεαρό Μίγγο. Ενώ και από ο Ηρακλής από την πλευρά του έπαιξε με αρκετές αλλαγές με μια ενδεκάδα που αποτελούνταν από δέκα Έλληνες και μόλις έναν ξένο, τον Περνίς.

Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0
Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0

Οι πράσινοι είχαν κάποιες καλές στιγμές νωρίς στο ματς αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 17'. Ο Βιγιαφάνιες μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά γύρισε την μπάλα ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά βρήκε στα σώματα των αμυντικών του Ηρακλή και έφτασε στον Ρινάλντι με τον Αργεντινό να κάνει κακό κοντρόλ και δυο μέτρα από την γραμμή του τέρματος κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα από τα δεξιά με τον Ιμπάρμπο με τακουνάκι μέσα στην περιοχή να γυρνάει στον στον Μίγγο, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Εμποκού έξω από την περιοχή με τον άσο του τριφυλλιού να σουτάρει άστοχα.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ηρακλή. Στο 39' της αναμέτρησης ο Μίγγος έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραία κάθετη βρήκε τον Εμποκού μέσα στην περιοχή. Ο άσος του τριφυλλιού τσίμπησε την μπάλα προ του Κυριακίδη ο οποίος του κλότσησε το δεξί πόδι. Καθαρό πέναλτι το οποίο δεν υπέδειξε ο Καραντώνης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα έξω από την περιοχή του Ηρακλή. Ο Χουχούμης έδωσε στον Βιγιαφάνιες αριστερά με τον μέσο του τριφυλλιού να γυρνάει τη μπάλα παράλληλα προς τον Ρινάλντι ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Περνίς με το ένα χέρι απομάκρυνε την μπάλα σωτήρια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα από τις δυο ομάδες και τον Ηρακλή να μην έχει ούτε τελική προς την εστία των πράσινων.

Παναθηναϊκός και Ηρακλής μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές από τους δυο προπονητές με τους πράσινους να πιέζουν και πάλι ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ. Ήταν το 47' όταν ο Εμποκού έδωσε ωραία στον Ρινάλντι αυτός μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ αντί να γυρίσει πάλι στον Εμποκού στο ύψος του πέναλτι. Ο Περνίς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αργεντινού.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ 57'

Ο Ηρακλής απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 57' της αναμέτρησης όταν ο Πασάς πέρασε τον Χουχούμη μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αντί να σουτάρει γύρισε προς τον Λάμπρου αλλά ο Ιβανόφ έκοψε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε πανέμορφα με τον Κουτρουμπή να δίνει στον Ρινάλντι αυτός με την μια πάσαρε στον Ιμπάρμπο αλλά ο Κολομβιανός από καλή θέση σούταρε έξω.

Την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ των Βιγιαφάνιες και Ρινάλντι στο 60'-62' με την μπάλα και πάλι να φεύγει έξω μετά τα σουτ των δυο Αργεντινών.

Ο Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική στο 62' καθώς πέρασε εκτός τον Ρινάλντι και έβαλε τον Λέτο αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-1-2. Παρόλα αυτά το τριφύλλι δεν μπόρεσε να απειλήσει και να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ηρακλή που την ίδια ώρα έκανε αλλαγές αμυντικογενών ποδοσφαιριστών.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Στο 74' ο Ιταλός έριξε στο ματς και τον Μπεργκ και άλλαξε και πάλι το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3 με τους πράσινους να έχουν την υπεροχή, να κλείνουν τον Ηρακλή στα καρέ τους αλλά να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 77' ο Βιγιαφάνιες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κουτρουμπής από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν αρκετά άστοχη αφού έφυγε παράλληλα προς το τέρμα.

Η τελευταία καλή στιγμή του Παναθηναϊκού χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπεργκ βγήκε πλάγια δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Λουντ έπιασε το γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα έξω.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου)

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68' Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74' Μπεργκ), Ιμπάρμπο, Ρινάλντι (63' Λέτο).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πασάς (63' Μοντέιρο), Αγγελόπουλος (81' Μπλέτσας), Ρούσσος, Κυριακίδης, Λουκίνας, Βοσνακίδης, Κούρος, Λάμπρου (70' Ζιαμπάρης).

Γκολ:

Κίτρινες: 38' Ιβανόφ, 85' Βιγιαφάνιες, Ρέις, 90+ Λέτο/44' Πασάς, 75' Μοντέιρο, 83' Βοσνακίδης, 87' Μπλέτσας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ