ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-1

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-1
INTIME SPORTS

Με σκόρερ τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη 1-0 από το Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή και απέκτησε το προβάδισμα για να βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο πολύ μέτριος ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον δυνατό Ηρακλή παίρνοντας διπλό για πρώτη φορά μετά το 1998 στο Καυατνζόγλειο. Το γκολ ο Κλάους (58΄), σωτήρας ο Γλύκος. Ντεμπούτο Μαντούρο, επανεμφάνιση Κάτσε μετά από πέντε μήνες.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το σκοπό του κερδίζοντας τον πολύ καλό Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 1-0, ωστόσο η απόδοσή του, μάλλον προβλημάτισε. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους παθιασμένους γηπεδούχους που έκαναν πολλές ευκαιρίες και δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ λόγω του εξαιρετικού Γλύκου.

Κατάφερε, πάντως, με τον Αθανασιάδη να πετύχει ένα γκολ στο 58΄ που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των "8", αφού υπάρχει και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 22 Γενάρη.
Το επίσης θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έσπασε την κακή παράδοση που τον ήθελε να μην έχει κερδίσει τον Ηρακλή από το 1998 στην έδρα του.

Στα αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνιση του Μαντούρο που στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ότι έχει πολύ καλή επαφή με τη μπάλα, αλλά είναι ακόμη πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και η επανεμφάνιση του Κάτσε μετά από πέντε μήνες, δεχόμενος μάλιστα τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ηρακλή την ώρα που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Ζάχορα (68' Ματσούκας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76' Κάτσε), Λάζαρ (46' Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71' Ολίσε), Αθανασιάδης

Γκολ: Αθανασιάδης 58'

Κίτρινες κάρτες: Τάι 25', Κοντοδήμος 39', Σαββίδης 86', Αθανασιάδης 65', Κάτσε 78'

Κόκκινες κάρτες: Σαββίδης 90+

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, ενώ ακολούθησε μία μικρής διάρκειας διακοπή σχεδόν αμέσως μετά το πρώτο σφύριγμα, για να αποχωρήσουν κάποιοι φίλαθλοι του Ηρακλή πίσω από την εστία του Γλύκου. Το ματς συνεχίστηκε μετά από λίγο, με τον Ηρακλή να πιέζει ψηλά προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στην πρώτη πάσα του ΠΑΟΚ.

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ηρακλή

Στο 8' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Ζάχορα βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Γλύκο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε και πάλι στα πόδια του Κροάτη επιθετικού του Ηρακλή στο σημείο του πέναλτι, όμως, το πλασέ του κόντραρε στον Ονουάτσι και πέρασε έξω.

Ο ΠΑΟΚ "ξύπνησε" μετά απ' αυτή την φάση και άρχισε να επιτίθεται οργανωμένα. Ακολούθησε μία κεφαλιά του Κατσουράνη στο πρώτο δοκάρι, που δεν βρήκε, πάντως, στόχο, ενώ ο Ηρακλής παρουσιάστηκε απειλητικός στο 16', όταν ο Ονουάτσι "όπλισε" στο ύψος της περιοχής, σούταρε και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, δοκάρι ο Γεωργιάδης

Στο 23' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σαββίδη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι. Ο Κουτσιαύτης έδειξε, πάντως, παίζεται και ο Γεωργιάδης στην εξέλιξη της φάσης σούταρε από κοντινή απόσταση για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λίνο στο 29' επιχείρησε μία σέντρα σουτ που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κηπουρό, ενώ στο 36' ο Τσιλιανίδης προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή σούταρε, όμως, δεν ανησύχησε τον Παναγιώτη Γλύκο. Στο 43' ο Τζιόλης, έφερε την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή, ο Λούκας έσπρωξε προς τον Κλάους, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσιλιανίδης μπήκε από πλάγια στα καρέ του ΠΑΟΚ, έκανε το γύρισμα, όμως, δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Ντεμπούτο Μαντούρο

Ο Μαντούρο αντικατέστησε τον Λάζαρ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, στο ντεμπούτο του Ολλανδού μέσου με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο 50' ο Λούκας σέντραρε με προορισμό το κεφάλι του Αθανασιάδη, αλλά η προσπάθεια του Κλάους από πλεονεκτική θέση ήταν απελπιστικά άστοχη. Ο Ηρακλής απείλησε στο 56', όταν ο Ζάχορα έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, "όπλισε", αλλά τελευταία στιγμή παρενέβη με τάκλιν ο Μαντούρο και απομάκρυνε την μπάλα.

Ωραίος συνδυασμός και 0-1

Στο 58' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με "δράστη" τον Αθανασιάδη. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Νίνη, ο οποίος άδειασε δύο παίκτες στον χώρο του κέντρου και πάσαρε στον Λούκας. Ο Ισπανός έσπασε την μπάλα για τον Σκόνδρα που ανέβηκε από δεξιά, ο Ελληνας αμυντικός την κατάλλήλη στιγμή γέμισε στην καρδιά της άμυνας του Κηπουρού, εκεί που πετάχτηκε ο Κλάους και έγραψε με κοντινή προβολή το 0-1.

Ο Γλύκος αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 62', μετά από καρφωτή κεφαλιά του Τάι, ενώ και πάλι ο αρχηγός του Ηρακλή, αυτή την φορά στο 69' παραλίγο να σκοράρει με δυνατό σουτ που έφυγε μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" στις ευκαιρίες στο 75'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη ο Κατσουράνης έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Επανεμφάνιση Κάτσε

Ο Εργκους Κάτσε συμμετείχε και πάλι μετά από πέντε μήνες σε αγωνιστική υποχρέωση του ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας στο 76' τον Τζιόλη. Στο 79' ο Γλύκος έδιωξε την μπάλα με τις γροθιές πάνω στον Τάι, ο οποίος πήγε με μονοκόματο πλασέ να "κρεμάσει" τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο "Δικέφαλος" προτίμησε να έχει παθητικό ρόλο και απλώς να κρατήσει το υπέρ του 0-1.

MVP

Παρότι το γκολ το πέτυχε ο Κλάους, το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στον Γλύκο ο οποίος είχε πολύ καλές επεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία του ματς

Απογοήτευση

Ο Νίνης είχε μέτρια εικόνα και δεν ανταποκρίθηκε για ακόμη ένα ματς στις προσδοκίες που υπάρχουν γι' αυτόν. Πλέον, δεν τίθεται θέμα προσαρμογής άρα ο Ελληνας μεσοεπιθετικός πρέπει από δώ και πέρα να βοηθάει περισσότερο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ