ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ μετά τον νικηφόρο (2-0) τελικό απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αρχηγός με τα όλα του ο Βιεϊρίνια.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου, στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που φέρει την υπογραφή του Βιεϊρίνια.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ:Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο. Είχε ένα-δύο άσχημα γεμίσματα με το πόδι στα πρώτα λεπτά αλλά στη συνέχεια είχε καλές τοποθετήσεις και έλεγχο της άμυνας. Προς το φινάλε έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Αραούχο.

ΚΡΕΣΠΟ:Ξεκίνησε νευρικά, όμως στην πορεία είχε καλύτερα μαρκαρίσματα. Από το 45ο λεπτό έπαιζε με κίτρινη κάρτα. Αν και έκανε κάποια λάθη στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ήταν σαφώς πιο ψύχραιμος σε σχέση με το πρώτο μέρος και έπαιξε σωστά τον ρόλο του.

ΒΑΡΕΛΑ:Μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο διάστημα που πίεζε η ΑΕΚ. Στη συνέχεια ανέβασε στροφές και κυριάρχησε σε πολλές φάσεις στην άμυνα. Εξαιρετική παρουσία στο β΄ μέρος. Ηταν "άρχοντας" στην άμυνα όπως όλη τη σεζόν φέτος. Στο τέλος δεν άντεξε την συναισθηματική φόρτιση και αποβήθηκε.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ:Ήταν κάπως συντηρητικός στο παιχνίδι του, αλλά ήταν λίρα 100 όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος έδειξε ότι είναι ο μεγάλος ηγέτης του ΠΑΟΚ, υπογράφοντας την κατάκτηση της κούπας με ένα καταπληκτικό γκολ-φάουλ το οποίο πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους οπαδούς του Δικεφάλου.

ΜΑΤΟΣ: Ανάλογη με αυτή του Βιεϊρίνια ήταν και η παρουσία του Λέο Μάτος στο πρώτο μέρος. Προώθησε σωστά την μπάλα, αλλά προσπάθησε κυρίως και αυτός να υποστηρίξει τις ενέργειες του Τζάλμα Κάμπος.Στο δεύτερο ήταν πολύ μεστή η παρουσία του και ήταν πολύ ήρεμος. Μάρκαρε σωστά, κουβάλησε μπάλα και σε ορισμένες στιγμές έδειξε την ποιότητά του.

ΚΑΝΙΑΣ:Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του κόφτη. Προσπάθησε να αποτελέσει στήριγμα στον Μαουρίσιο όταν πήγαινε το παιχνίδι στον άξονα και κυρίως ήταν αφοσιωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ετρεχε ασταμάτητα και έγινε κομβικός στη νίκη του ΠΑΟΚ αφού ήταν αυτός που κέρδισε το φάουλ από τον Βράνιες. Στο φινάλε ήταν συγκινητικός.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Είχε καλές κινήσεις και σωστές μεταβιβάσεις και έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε στο ίδιο τέμπο όμως έκανε ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο με συνέπεια να αποβληθεί. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο Βράνιες.

ΠΕΛΚΑΣ: Ήταν ο πιο ενεργητικός και ταχύς παίκτης του αγώνα, ειδικά με την μπάλα στα πόδια. Λειτούργησε περισσότερο ως ο άνθρωπος της τελευταίας πάσας και όχι ως δεύτερος φορ και ήταν μεγάλος μπελάς για τον Χιμένεθ. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος. Θα μπορούσε να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ στο 61΄ σίγουρα όμως είχε πολύ σημαντική παρουσία στο παιχνίδι. Στο τελος έβαλε και αυτός την υπογραφή του.

ΚΑΜΠΟΣ:Στο πρώτο ημίχρονο τα έκανε όλα στην δεξιά πλευρά αλλά κι αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μία μοναδική ευκαιρία στο 35΄. Στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά δεν έπαιξε, καθώς βγήκε ως αλλαγή στο 52ο λεπτό, λόγω της κάρτας που πήρε νωρίς και επειδή προερχόταν από τραυματισμό.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ:Με το καλημέρα δικαίωσε την επιλογή του Λουτσέσκου να τον χρησιμοποιήσει βασικό. Ηταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο 25λεπτο και θα μπορούσε σε αυτό το διάστημα να βάλει ένα γκολ που θα τον έκανε ίσως τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ:Στο πρώτο μέρος ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Μπάρκας τον νίκησε στο πέναλτι, το οποίο ο Μπίσεσβαρ κέρδισε από δική του πάσα. Είχε και δεύτερο σπουδαίο χαμένο τετ α τετ με την έναρξη του β΄ μέρους. Πάντως κέρδισε κατά κράτος τις μάχες απέναντι στους στόπερ της ΑΕΚ και στο τέλος πιστώθηκε και μία ασίστ στον Πέλκα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΚ:Ο Σλοβάκος έδωσε ενέργεια, ήταν μέσα στις περισσότερες αντεπιθέσεις από την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι και σίγουρα έβαλε θετικό πρόσημο στην παρουσία του

ΣΑΧΟΒ:Ο Ουκρανός μπήκε σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ενίσχυση στην μεσαία γραμμή, έδωσε ενέργεια και φρέσκα πόδια.

ΜΑΛΕΖΑΣ:Ο έμπειρος αμυντικός μπήκε στο παιχνίδι όταν ο ο Αντείνο Βιεϊρίνια δεν μπορούσε να συνεχίσει στον αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου και να αποθεωθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ