ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στον 76ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ να κατακτήσει το νταμπλ, κυρίως διότι είχε πολλούς παίκτες κλειδιά, σε κακό βράδυ. Η κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης μετά την ήττα (0-2) από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου.

Μπάρκας: Από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ. Έπιασε πέναλτι και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 35’ είπε όχι σε τετ α τετ με τον Τζάλμα ενώ στο 50’ σταμάτησε τον Πρίγιοβιτς επίσης σε τετ α τετ με το λάθος του Χουλτ. Στην φάουλ του Βιεϊρίνια, ίσως και να άργησε λίγο να πέσει.

Μπακάκης: Έδωσε πολλές μάχες και ως αριστερό μπακ και ως δεξί μπακ. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές, με παραπάνω από έναν αντίπαλο, καθώς είχε ελάχιστες βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι. Στην φάση του πέναλτι κάνει λάθος εκτίμηση στην φάση με αντίπαλο τον Μπίσεσβαρ.

Τσιγκρίνσκι: Έδωσε και αυτός πολλές μονομαχίες. Περισσότερο ωστόσο χρειάστηκε να καλύψει χώρους. Το έκανε αρκετές φορές σωστά, αλλά έχασε και φάσεις. Προσπάθησε επίσης να φτιάξει και παιχνίδι από τα μετόπισθεν, με σχετικά βιαστικές επιλογές.

Βράνιες: Από την τετράδα της άμυνας ήταν από τους πιο σταθερούς. Κυρίως διότι τις περισσότερες μονομαχίες τις κέρδισε και μάλιστα από τον υψηλότερο Πρίγιοβιτς. Ωστόσο έκανε λάθος να μπει σε αψιμαχία στην φάση αποβολής του Μαουρίτσιο, ενώ είχε κίτρινη κάρτα. Στέρησε από την ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα στο φινάλε του ματς.

Χουλτ: Δεν ήταν σε καλό βράδυ ο Σουηδός. Είχε προβλήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα με αντίπαλο τον Κάμπος. Ένω στο 50λίγο έλλειψε να «κρεμάσει» την ΑΕΚ, με το λάθος που παραλίγο να γίνει ασίστ στον Πρίγιοβιτς.

Σιμόες: Σε κακό βράδυ ο Πορτογάλος μέσος. Από δικό του λάθος χάθηκε η μπάλα στη μεσαία γραμμή και βγήκε η αντεπίθεση στην οποία ο ΠΑΟΚ κέρδισε το φάουλ με το οποίο πέτυχε ο Βιεϊρίνια το πρώτο γκολ. Γενικώς ήταν ένα ματς στο οποίο έκανε πολλά τέτοια λάθη. Δεν βοήθησε δημιουργικά, ενώ είχε ζητήματα και ανασταλτικά.

Γαλανόπουλος: Στο ανασταλτικό κομμάτι βοήθησε σημαντικά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Όμως στο δημιουργικό έκανε και αυτός πολλά λάθη και βιαστικές πάσες, που δεν επέτρεψαν την ΑΕΚ να κρατήσει σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Μάνταλος: Η αλήθεια είναι πως ήταν ρίσκο η παρουσία του αρχηγού της ΑΕΚ στη βασική ενδεκάδα, για ένα ματς τέτοιας έντασης και τέτοιου ρυθμού. Και ο Μάνταλος έδειξε πως ακόμα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Είχε ζητήματα και στην βοήθεια που έδινε στα μπακ, αλλά και στον τρόπο που συμμετείχε στην επιθετική λειτουργία.

Μπακασέτας: Δεν πήγε το ματς ούτε και στον διεθνή μεσοεπιθετικό. Πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες επιθετικά και κυρίως δεν βρήκε καθόλου για να μπορέσει να απειλήσει έξω από την περιοχή, όπως είναι το δυνατό του σημείο. Είχε πάθος, αλλά δεν αρκούσε για να βοηθήσει ουσιαστικά.

Λιβάγια: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός. Έπαιρνε όλες τις πρώτες μπάλες. Είτε με κεφαλιά στον αέρα, είτε κατεβάζοντας με κοντρόλ. Και είτε προσπαθούσε να βρει συνεργασίες με τον Αραούχο, είτε να δοκιμάσει να επιτεθεί μόνος του και να τελειώσει την φάση. Αντιθέτως στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις.

Αραούχο: Μακράν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, έδειχνε να παίζει μόνος του, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε μόνος του, με τις δικές του τελικές προσπάθειες, να γυρίσει το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Αλλά ήταν άστοχος. Όμως έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Γκάλο: Ήταν η πρώτη αλλαγή του Χιμένεθ. Και ήταν αναγκαστική καθώς ο Χουλτ δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Βραζιλιάνος μπακ από την στιγμή που μπήκε προσπάθησε να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά του. Όμως άφησε τεράστιο κενό στην… πλάτη του στα μετόπισθεν.

Χριστοδουλόπουλος: Είχε διάθεση, είχε κέφι, αλλά δεν είχε ούτε ουσία ούτε αποτελεσματικός. Μπήκε ως δεύτερη αλλαγή, ξεκίνησε από δεξιά και κατέληξε αριστερά. Πήρε τρεις προσπάθειες πάνω του, δεν ολοκλήρωσε καμία εξ αυτών.

Γιακουμάκης: Ήταν η τρίτη επιλογή του Χιμένεθ και μπήκε για την κορυφή της επίθεσης. Είχε την στιγμή του, με την κεφαλιά που έπιασε στο 76λεπτό και η οποία πέρασε άουτ. Έδωσε μάχες, αλλά η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σωστά σ’ αυτόν.


TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ